FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 10. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 12.30 sati:

ZAGREB - Hrvatski nogometni prvak Dinamo objavio je u subotu kako je Sammir udaljen iz kadra prve momčadi, te da je slobodan potražiti novi klub. "Zbog opetovanog iskazivanja nepoštivanja prema klubu i suigračima čvrsto sam odlučio Sammira udaljiti iz momčadi i više nikada neće zaigrati za prvu momčad Dinama", rekao je sportski direktor Zoran Mamić za internetski portal Dinama. Zasad nije poznato zbog čega se Dinamo odrekao Sammira. No, njegov boravak u Dinamu proteklih je godina bio obilježen brojnim ekscesima, među kojima je bila i vožnja u pripitom stanju.

ZAGREB - U susretu 7. kola ABA lige košarkaši Cibone su u subotu na domaćem terenu nakon produžetka pobijedili Mega Vizuru iz Smedereva sa 98-96 (43-54). Ciboni je produžetak priskrbio Dario Šarić, koji je zabio za 82-82. Jednako uzbudljivo je bilo i u produžetku, a pobjednički koš je zabio Jerel Blassingame. Kod Cibone najbolji su bili Dario Šarić i Marin Rozić sa po 22 koša, a momčad Mega Vizure predvodio je Ratko Varda sa 33 poena. Košarkaši Zadra su na domaćem terenu poraženi od Igokee sa 79-80 (37-41), a pobjednički koš za goste zabio je Nemanja Gordić šest sekundi prije kraja susreta. Zadar je imao posljednji napad, ali Andrew Lawrence je promašio šut za tri poena. Kod Zadra najbolji je bio Andrew Lawrence sa 26 koševa, a Igokeu su predvodili Branko Jorović sa 15 i Nemanja Gordić sa 14 poena. Zadar je i dalje pri dnu prvenstvene ljestvice sa omjerom pobjeda i poraza 2-5, dok Cibona ima skor 4-3. U nedjelju Cedevita gostuje kod Crvene zvezde.

ISTANBUL/ZAGREB - Robert Prosinečki više nije trener turskog prvoligaša Kayserispora nakon što je dao ostavku dva sata poslije domaćeg poraza od Bešiktaša.U srazu hrvatskih trenera u 11. kolu Turske lige Bešiktaš Slavena Bilića je slavio u gostima kod Kayserispora Roberta Prosinečkog s 3-0. Kayserispor je tako ostao na posljednjem mjestu, sa svega šest bodova i jednom pobjedom u 11 susreta, pa je Prosinečki odlučio otići.

"Nisam više trener, u dogovoru s predsjednikom kluba zaključili smo da daljnja suradnja više nije moguća. U zadnje vrijeme ostali smo bez sportske sreće, no ja sam ponosan na sve učinjeno na klupi Kayserispora. Prošla sezona je bila briljantna, a sada je vrijeme za rastanak", kazao je Prosinečki na klupskoj web-stranici. Prosinečki je došao u Kayseri 15. listopada 2012. kada je naslijedio Shotu Arveladzea, a u prošloj sezoni je s klubom zauzeo sjajno peto mjesto s 13 pobjeda u 27 ligaških utakmica.

ZAGREB - U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka vaterpolisti riječkog Primorja EB su u subotu na svom plivalištu pobijedili mađarski Szolnoki sa 8-7 (2-2, 1-4, 3-1, 2-0), te su se plasirali u Ligu prvaka budući da je u prvom susretu rezultat bio 10-10. Kod Primorja Garcia je zabio 3, Radu i Petrović po 2 gola, a Krapić jedan, dok se u momčadi Szolnokija istaknuo vratar Decker sa 9 obrana.

RIM - U dvoboju 12. kola Talijanske lige Inter je kao domaćin slavio protiv Livorna s 2-0 i ostao četvrti. Inter je do pobjede odveo tragikomični autogol vratara Livorna Bardija u 30. minuti, a u 90. minuti pobjedu je potvrdio Japanac Nagatomo. Mateo Kovačić je ušao u igru za Inter u 58. minuti, te je asistirao za drugi zgoditak. U ranije odigranom susretu Catania je kao domaćin slavila protiv Udinesea s 1-0 zgoditkom Maxija Lopeza (30pen), a kod gostiju su na klupi ostali Ivan Kelava i Igor Bubnjić.

MADRID - U utakmici 13. kola Španjolske lige Rayo Vallecano je slavio u gostima kod Celte Vigo s 2-0 pogocima Jonathana Viere (24) i Joaquina Larriveya (72). Rayo se pobjedom probio na 17. mjesto s 12 bodova, dok je Celta 15. s istim brojem bodova. Vodi Barcelona s 34 boda.

NEW YORK - Košarkaši Indiana Pacersa i dalje su jedina neporažena NBA momčad na startu sezone nakon što su u gostima kod Brooklyn Netsa ubilježili i sedmu pobjedu (96-91). Paul George je bio prvo ime Indiane s 24 poena, a Pacersi uživaju u najboljem startu sezone u povijesti kluba. Joe Johnson i Deron Williams su s po 17 poena predvodili Netse (2-4), koji su više očekivali od početka lige. Boston Celticsi su "uzeli skalp" prvaku Miamiju i to u dramatičnoj završnici na Floridi. Boston je tri sekunde prije kraja gubio s 110-106, ali su u te tri sekunde uspjeli postići čak pet koševa i slaviti s 111-110 tricom sa sirenom. Nakon što je LeBron James 3.6 sekundi prije kraja digao prednost domaćina na čeiri koša, Gerald Wallace je brzo postigao koš za Kelte, da bi uslijedio prekršaj na zvijezdi Miamia Dwayneu Wadeu, koji promašuje oba slobodna bacanja i daje šansu gostima, koji su to iskoristili. Igrač Bostona i s 24 koša najbolji pojedinac utakmice Jeff Green je sa sirenom pogodio iz nemoguće pozicije tricu za najveće iznenađenje večeri.

Ako je Indiana najugodnije iznenađenje sezone, Utah Jazz su najneugodnije jer su u Torontu protiv Raptorsa (115-91) izgubili i sedmu utakmicu zaredom i jedina su NBA momčad bez pobjede. Utah je do sinoć u Torontu slavila čak sedam puta zaredom, a Jazzeri nikad prije nisu izgubili sedam zaredom na startu sezone.

LONDON - Srpski tenisač Novak Đoković ostvario je i treću pobjedu na završnom ATP mastersu u Londonu svladavši Francuza Richarda Gasqueta s 7-6 (5), 4-6, 6-3. Đoković je potvrdio prvo mjesto u skupini B, a kao drugi će u polufinale i Roger Federer, koji je u presudnom dvoboju slavio protiv Argentinca Juana Martina del Potra. Đoković se u polufinalu sastaje sa Švicarcem Stanislasom Wawrinkom, dok će Federer na Rafaela Nadala.

Današnji program polufinala mastersa otvaraju naš Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo u srazu sa španjolskim parom Marrero/Verdasco, potom slijedi ogled Federera i Nadala, pa drugi susret parova braća Bryan - Peya/Soares, te naposljetku dvoboj Đokovića i Wawrinke.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙