FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 9. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - U utakmici 16. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali pulsku Istru 1961 s 2-0, te ponovno preuzeli vodstvo na ljestvici.Splićani su nakon pune tri godine konačno na Poljudu pobijedili Istru 1961, a trijumf je osiguran već u prvom dijelu kada su mrežu gostiju pogađali Pašalić (13) i Kouassi (37). Hajduk ima 34 boda, bod više od Dinama koji u nedjelju dočekuje Slaven Belupo. U drugoj utakmici dana Osijek i Split su u Gradskom vrtu odigrali bez zgoditaka 0-0. Bodom mogu puno više biti zadovoljniji Osječani koji su od 65. minute igrali bez isključenoga Mišića. Osijek sada na pretposljednjem jestu ima dva boda više od zadnjega Hrvatskoga dragovoljca, dok je Split ostao peti. U nedjelju igraju Dinamo - Slaven Belupo (15 sati), te Rijeka - Hrvatski dragovoljac (19 sati).

ZAGREB - Hrvatski reprezentativac Ivica Olić zabio je sjajan pogodak za pobjedu svog Wolfsburga nad Borussijom Dortmund (2-1), ali je potkraj utakmice izašao s terena zbog ozljede.Ivica Olić izašao je s terena u 80. minuti utakmice nakon što je osjetio zatezanje u mišiću lista. On će u nedjelju s klupskim liječnicima obaviti pregled ultrazvukom, a nakon dolaska u Zagreb u večernjim satima liječnički konzilij hrvatske reprezentacije napravit će pregled nakon kojeg će se odlučiti da li je potrebno učiniti dodatnu dijagnostiku. Olić je jedna od uzdanica Nike Kovača pred susret dodatnih kvalifikacija s Islandom.

Olić je, inače, prekrasnim pogotkom donio "Vukovima" pobjedu protiv viceprvaka Europe - u 69. minuti krasno je s ruba šesnaesterca ljevicom pogodio suprotni gornji kut Romana Weidenfellera za pobjedu Wolfsburga od 2-1.

ISTANBUL - U srazu hrvatskih trenera u 11. kolu Turske lige Bešiktaš Slavena Bilića je slavio u gostima kod Kayserispora Roberta Prosinečkog s 3-0. Bešiktaš je lako došao do pobjede pogocima Sahana (21), Motte (82) i Eneramoa (90), a Bilićeva momčad sada je na četvrtoj poziciji s četiri boda manje od lidera Fenerbahčea. Prosinečki i Kayserispor su u vrlo neugodnoj poziciji, na posljednjem mjestu, sa svega šest bodova i jednom pobjedom u 11 susreta.

KIJEV - U 16. kolu nogometnog prvenstva Ukrajine Šahtar je u gostima pobijedio Hoverlu sa 2-0, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva. Šahtar je poveo golom Sergeja Krivcova u 54. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Eduardo u 72. To mu je četvrti prvenstveni gol ove sezone, koliko ima i Darijo Srna. Eduardo je igrao od 65. minute, a Srna cijelu utakmicu.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša u subotu je u pismu HRT-u istaknuo da je Hrvatska televizija dan ranije u svom trećem Dnevniku objavila informaciju koja nije točna. HTV je u petak navečer objavila da je Ministarstvo financija provelo je nadzor nad poslovanjem Sportske televizije (SPTV) u kojem su otkrivene brojne malverzacije i nezakonito trošenje proračunskog novca, te da je SPTV u ožujku od Hrvatskog olimpijskog odbora dobila pozajmicu od 3,3 milijuna kuna i da je zatražila još jednu od 4,2 milijuna kuna, premda HOO nije smio dati te pozajmice jer je u 2012. poslovao s gubitkom od 7,5 milijuna kuna. U Dnevniku 3 je također objavljeno da je, prema podacima Ministarstva financija, trenutačni dug SPTV-a 42 milijuna kuna, a s potraživanjima koja stižu na naplatu on se penje na čak 101 milijun kuna. Mateša u pismu pita "otkud ikome u Hrvatskoj pravo, a posebno novinarki HRT-a, koristiti termin poput 'malverzacije', i to bez pravoga argumenta". On, također, pita zašto novinarka "u svojem jednostranom prilogu nije tražila mišljenje niti HOO-a, niti SPTV-a, već je koristila samo izvadak iz zapisnika o obavljenom proračunskom nadzoru u HOO, a ne i očitovanje HOO-a, koje u cjelosti mijenja pogled na problem".

"Kad bi se isti aršin i algoritam izračuna dugova SPTV-a, pokazan u Dnevniku 3 HTV-a, koristio i u izračunu, primjerice duga Republike Hrvatske, naša bi lijepa domovina već odavno bankrotirala", navodi se u pismu predsjednika HOO-a.

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 35 tisuća švicarskih franaka zbog izgreda navijača na kvalifikacijskoj utakmici SP-a između Hrvatske i Belgije u Zagrebu, te s još 15 tisuća CHF zbog bakljade hrvatskih navijača u Glasgowu na utakmici Škotska-Hrvatska, priopćeno je iz Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA). Na utakmici s Belgijom u Zagrebu dio hrvatskih navijača izvikivala je desničarske parole, dok je FIFA novčano kaznila i Škotski nogometni savez s 10 tisuća švicarskih franaka zbog propusta u organizaciji utakmice s Hrvatskom. Iako će HNS morati platiti 50 tisuća franaka, FIFA se ipak nije odlučila za težu kaznu, pa će Hrvatska uzvratni dvoboj dodatnih kvalifikacija s Islandom odigrati pred punim Maksimirom.

Uz HNS, kažnjen je i Grčki nogometni savez i to s 30 tisuća CHF zbog desničarskih transparenata na utakmici sa Slovačkom.

ZADAR - U susretu 7. kola ABA lige košarkaši Zadra su na domaćem terenu poraženi od Igokee sa 79-80 (37-41), a pobjednički koš za goste zabio je Nemanja Gordić šest sekundi prije kraja susreta. Zadar je imao posljednji napad, ali Andrew Lawrence je promašio šut za tri poena. Zadar je i dalje pri dnu prvenstvene ljestvice sa omjerom pobjeda i poraza 2-5. Kod Zadra najbolji je bio Andrew Lawrence sa 26 koševa, a Igokeu su predvodili Branko Jorović sa 15 i Nemanja Gordić sa 14 poena.

LONDON - Nogometaši Liverpoola i Southamptona ubilježili su uvjerljive pobjede u 11. kolu Engleske lige, dok se Chelsea spasio domaćeg poraza protiv WBA u zadnjim sekundama. WBA je vodio na Stamford Bridgeu sve do šeste minute sudačke nadoknade, kada je sudac dosudio nepostojeći jedanaesterac za domaćine iz kojeg je Eden Hazard postigao konačnih 2-2. Taj zgoditak je spasio Josea Mourinha prvog domaćeg poraza u Premijerligi otkad vodi Chelsea.

Liverpool je s 4-0 na Anfieldu porazio Fulham, a dva je zgoditka u toj utakmici zabio Luis Suarez. Liverpool sada ima 23 boda, dva manje od vodećeg Arsenala, koji u nedjelju igra kod Manchester Uniteda, dok je trećeplasirani Southampton s 22 boda. Southampton je najugodnije iznenađenje prvenstva, a danas su s 4-1 slavili doma protiv Hull Citya, uz veliki doprinos hrvatskog braniča Dejana Lovrena, koji je odigrao cijelu utakmicu za "Svece". Aston Villa je s 2-0 pobijedila Cardiff City, dok su posljednjeplasirani Crystal Palace odigrao 0-0 kod kuće protiv Evertona, za koji nije nastupio Nikica Jelavić.

Crystal Palace 0

Everton 0

- - -

Southampton 4 Morgan Schneiderlin 16, Rickie Lambert 30pen, Adam Lallana 37, Steven Davis 88

Hull City 1 Yannick Sagbo 55

- - -

Aston Villa 2 Leandro Bacuna 76, Libor Kozak 84

Cardiff City 0

- - -

Liverpool 4 Fernando Amorebieta 23ag, Martin Skrtel 26, Luis Suarez 36,54

Fulham 0

- - -

Chelsea 2 Samuel Eto'o 45, Eden Hazard 90+6pen

West Bromwich Albion 2 Shane Long 60, Stephane Sessegnon 68

MADRID - U utakmici 13. kola Španjolske lige Real Madrid je na svom Bernabeu uvjerljivo slavio protiv Real Sociedada s 5-1, te je opet na tri boda od vodeće Barcelone. Real je pobjedu protiv baskijske momčadi osigurao već u prvom dijelu koji je dobio s 4-0, a junak dvoboja bio je Cristiano Ronaldo s tri zgoditka (12, 26-pen, 76), pa je sada zabio 16 golova u 13 utakmica Primere. Ostala dva zgoditka za Kraljevski klub zabili su Karim Benzema (18) i Sammy Khedira (36), dok je počasni pogodak za Real Sociedad polučio Francuz Antoine Griezmann (61). Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, koji sada na trećem mjestu ima 31 bod, dva manje od Atletica i tri od vodeće Barcelone.

LONDON - Švicarac Roger Federer izborio je polufinale završnog ATP mastersa u Londonu nakon što je u odlučnom dvoboju pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra s 4-6, 7-6 (2), 7-5, te kao drugoplasirani iz skupine B prošao među četiri najbolja.Federer je u dramatičnom dvoboju uspio nadoknaditi set zaostatka i poslije dva i pol sata igre pobijedio Argentinca, nakon što je gubio 1-3 u drugom setu, te 0-3 u trećem. Bio je to njihov 13. dvoboj i osma pobjeda Federera, koji u polufinalu ide na prvoga tenisača svijeta Rafaela Nadala. U drugom polufinalu sastat će se Novak Đoković i Švicarac Stanislas Wawrinka.

BERLIN - U 12. kolu Bundeslige Wolfsburg je na domaćem terenu svladao viceprvaka Europe Borussiju Dortmund sa 2-1, a pobjednički gol zabio je hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koje je ove sezone u prvenstvu upisao 6 pogodaka i 1 asistenciju. Borussia je povela u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Marca Reusa (45+2), da bi poravnanje donio Ricardo Rodriguez u 56. minuti.

U 69. minuti uslijedio je najljepši trenutak susreta. Ivica Olić je prekrasnim udarcem sa 20 metara pogodio za pobjedu Wolfsburga 2-1.

Za Wolfsburg je Olić igrao do 70. minute kada je napustio travnjak zbog ozljede, uz gromoglasan pljesak domaćih navijača. Odličnu partiju za "vukove" pružio je i Ivan Perišić, koji je odigrao cijeli susret, i bio je vrlo opasan svojim prodorima po boku, a u 22. minuti, te u sudačkoj nadoknadi (90+3) mogao se upisati i u strijelce.

Ovo je drugi poraz Borussije u četiri dana, u srijedu su kod kuće izgubili od Arsenala 0-1 u Ligi prvaka.

Bayern je pobijedio Augsburg sa 3-0 pogocima Boatenga (4), Riberyja (42) i Muellera (90+5-11m), te je sa 37 utakmica zaredom bez poraza u domaćem prvenstvu oborio nacionalni rekord, kojeg je od 1983. godine držao HSV. Klub iz Hamburga je od siječnja 1982. do siječnja 1983. nanizao 36 utakmica bez poraza, a Bayern je zadnji poraz u prvenstvu upisao 28. listopada prošle godine protiv Leverkusena (1-2).

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret za Bayern, ali ovaj puta nije bio među strijelcima, kao u prethodna dva kola. No, sa ukupno osam pogodaka je na drugom mjestu najboljih strijelaca njemačkog prvenstva.

Bayer Leverkusen je pobijedio Hamburger sa 5-3. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je cijeli susret za HSV, a Ivo Iličević ušao je u igru u 64. minuti.

REZULTATI:

Bayern 3 Boateng (4), Ribéry (42), Müller (90+5-11m)

Augsburg 0

- - -

Schalke 3 Kevin-Prince Boateng (64, 85), Farfan (90+1)

Werder Bremen 1 F. Kroos (22)

- - -

Bayer Leverkusen 5 Son (9, 16, 55), Kiessling (72), Castro (89)

Hamburg SV 3 Beister (23), Lasogga (49, 74)

- - -

Wolfsburg 2 Rodriguez (56), OLIĆ (69)

Borussia Dortmund 1 Reus (45+2)

- - -

Hoffenheim 2 Salihović (70-11m, 81)

Hertha Berlin 3 Ben-Hatira (13), Ramos (53-11m, 84)

ZAGREB - Hrvatska je osvojila i drugo odličje na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete,juniore i mlađe seniore što se održava u španjolskom gradu Guadalajari.

Kadetkinja Ines Grdenić je u kategoriji do 47 kilograma osvojila broncu pobijedivši u borbi za medalju predstavnicu Japana Mioki Ako s 5-4. U petak je broncu u kategoriji do 48 kilograma osvojila juniorka Monika Berulec.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙