FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 11. studenog 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskoga autokluba (HAK) i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Za sav promet zbog orkanskog vjetra zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje u oba smjera, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera, autocesta A7 Vežica-Draga-Šmrika, državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki i Paški most, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje u oba smjera. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina) na: autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice u smjeru Rijeke, državnoj cesti D3 Delnice-Kikovica, državnoj cesti D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja. Dionica riječke obilaznice između čvorova Čavle i Orehovica otvorena je samo za osobna vozila. Zbog poplavljenog kolnika zatvorene su ceste: D29 Zlatar-Zlatar-Bistrica, Đurmanec-Žutnica, Mihanovićev Dol-Orešje, te ŽC3297 na Žumberku. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog srušenih stabala zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta u Zagrebu.

ZAGREB - Oblačno s oborinama, vrlo vjetrovito i hladno. Na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti jaka i obilna s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i Lici padat će snijeg uz kratkotrajno stvaranje snježnog pokrivača. Glavnina oborina očekuje se u prvom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu poslijepodne djelomično razvedravanje. Vjetar umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u nizinama središnje Hrvatske i u gorju olujni udari. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, pod Velebitom na mahove orkanska. Drugdje na Jadranu veći dio dana umjereno do vrlo jako jugo. Temperatura zraka od 5 na zapadu do 12 stupnjeva Clezijusa na istoku, u gorju od 0 do 4, a na Jadranu od 9 stupnjeva Celzijusa ponegdje na sjevernom dijelu do 16 na južnom.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙