FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Advent u Zagrebu" od 30. studenoga do 11. siječnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 4. studenog 2013. (Hina) - Manifestacija "Advent u Zagrebu" počet će 30. studenoga paljenjem prve Adventske svijeće na Manduševcu na Trgu bana Jelačića, a uz bogati kulturno-zabavni program, ove godine posvećen ulasku Hrvatske u Europsku uniju i gradovima prijateljima, održavat će se do 11. siječnja.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će ovo biti četvrta godina "Adventa u Zagrebu", kojim je napravljen "turistički bum" zbog kojeg mnogi ljudi iz drugih turističkih destinacija dolaze u Zagreb.

Glazbeni program u "Zagrebačkoj kući" na Trgu bana Jelačića ove bi godine trebao zadovoljiti mlađu populaciju, u Bogovićevoj i Gajevoj ulici bit će po jedna kućica manje da se može normalno prolaziti, umjetnici će kao i lani biti u Petrićevoj ulicu, a svoj sadržaj dobit će i Tomićeva ulica

Bandić tvrdi da će program biti bolji nego prošle godine, iako će biti potrošeno manje sredstava. "Ne možemo u ovo krizno i recesijsko vrijeme bacati novce kroz prozor, tako da nećemo potrošiti više nego prošle godine", poručio je.

Voditeljica Odsjeka za turizam u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Martina Bienenfeld najavila je tradicionalne žive Božićne jaslice, od glazbe klasiku i jazz na Cvjetnom trgu, te "Fuliranje" kod uspinjače.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić istaknuo je da će "Advent" na Trgu bana Jelačića biti posvećen ulasku Hrvatske u EU i gradovima prijateljima, pa će tako svoj program predstaviti Beč.

Direktorica Turističke zajednica Grada Zagreba Amelija Tomašević rekla je kako zbog "Adventa u Zagrebu" već imaju najave grupnih posjeta iz Slovenije, Nizozemske, Italije, Srbije, Austrije i BiH. Pozvano je i pedesetak njemačkih i austrijskih tour operatora i novinara, kako bi vidjeli što sve Zagreb nudi.

Na Zrinjevcu bit će organizirana "Božićna bajka", održat će se 64 koncerta, programi i predstave za djecu i vožnje fijakerom.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk najavio je da će se u predadventsko vrijeme na Jelačićevu trgu održati dvije manifestacije - na "Martinju u Zagrebu" od 5. do 14. studenoga će se predstaviti vinari, vinogradari i proizvođači hrane iz Zagreba i Zagrebačke županije, a u "Okusima i mirisima Hrvatske" od 15. do 30. studenoga će se s jelima i proizvodima predstaviti šest županija.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙