FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dani meda u Zagrebu" do 13. listopada

Autor: mbuj
ZAGREB, 10. listopada 2013. (Hina) - Manifestacija "Dani meda u Zagrebu" otvorena je danas na Trgu bana Jelačića, gdje će do 13. listopada zagrebački pčelari i njihovi gosti iz drugih županija na 50 štandova predstavljati svoje slatke proizvode.

Osim izložbeno-prodajnog prostora, degustacije pčelinjih proizvoda te edukativnog dijela, na info-pultu Hrvatskog pčelarkog saveza svi zainteresirani građani moći će u razgovoru s proizvođačima saznati sve o karakteristikama i blagotvornim učincima meda, propolisa i matične mliječi, te njihovoj upotrebi u apiterapiji.

Ovogodišnji "Dani meda u Zagrebu" održavaju se po 12. put, a otvorio ih je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je posjetitelje na svojem štandu počastio degustacijom "gradonačelnikovog meda", te svojim jabukama, šljivama i kestenima.

Bandić je pozvao građane da nabave košnice i probaju vrcati med, te ih savjetovao da s pčelama moraju uvijek biti dobre volje. Ne smijete nikada biti zločesti ni tužni, jer pčele to prepoznaju i ubodu vas, poručio je Bandić.

Potpredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek istaknuo je da "Dani meda u Zagrebu" posjetiteljima nude pčelinje proizvode izravno od proizvođača, tj. ono najbolje što nude hrvatske pčelari, pčele i košnice.

Manifestaciju organiziraju Hrvatski pčelarski savez, pčelarske udruge Zagreba i zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙