FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Nakon desetodnevne stanke, Hrvatski sabor će danas, u nastavku sjednice, razmotriti izvješće o izvršenju Državnog proračuna za prvo polugodište ove godine. U tom su razdoblju ostvareni prihodi od 52,3 i rashodi od 63,7 milijardi kuna. Ministar financija Slavko Linić prošlog je tjedna iznio i podatke za prvih devet mjeseci, u kojima je ostvareno oko 79,6 milijardi kuna prihoda. U tom se razdoblju, po planu, trebalo ostvariti 75 posto ukupno planiranih prihoda, no ostvareno je 70,7 posto. Na rashodovnoj strani ostvarene su 92,9 milijardi kuna, što je, po Linićevim riječima, u skladu s planiranom dinamikom. Linić ističe da su među rashodima i 3,3 milijarde kuna za sanaciju zdravstva, koju navodi i kao glavni razlog planiranog rebalansa. Sabor bi trebao raspraviti još dvije točke iz područja prometa

KOPRIVNICA

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja rekao je sinoć u Koprivnici kako bi želio da se sindikati više uključe u rješavanje pitanja drugog mirovinskog stupa. Nezainteresiranost sindikata za tu problematiku vrlo je pogrešna jer radi se o budućnosti njihovih članova, rekao je Hrelja novinarima prije Izborne skupštine Hrvatske stranke umirovljenika Koprivničko-križevačke županije. Prvi čovjek HSU-a je istaknuo kako se i nakon dvije godine mandata ove Vlade pronalaze skriveni dugovi prethodnih vlada, a oni će se vjerojatno pojavljivati i u iduće dvije godine. "U ovoj godini imali smo 10 milijardi kuna dospjelih obveza za brodogradnju...Ova Vlada nije stvorila taj dug, ali je činjenica da su se aktivirale državne garancije i da ih država mora ove godine platiti", istaknuo je Hrelja. Na novinarski upit hoćemo li zbog loše situacije ipak posegnuti za rukom spasa MMF-a, Hrelja je kazao kako je i to moguće. "Ovu ćemo godinu prebroditi prodajom Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke i još nečega što nije od strateške važnosti za zemlju. Sljedeće godine izlaza kroz takvu prodaju neće biti, a bez rasta BDP-a će biti teško", rekao je Hrelja.

SPLIT

Vijeće roditelja učenika splitske Osnovne škole Pujanke na sinoćnjem je sastanku odlučilo da će djecu na nastavu u novoizgrađeni ankeks škole poslati u petak, 18. listopada, do kada bi trebali biti gotovi svi dokumenti za početak rada škole. Nastavu u novosagrađenom ankesu Osonovne škole Pujanke pohađat će učenici od prvog do šestog razreda koji su do sada nastavu pohađali u nekoliko drugih splitskih osonovnih škola, a učenici sedmih i osmih razreda iz naselja Pujanke će, zbog nedovoljno prostora u aneksa škole, nastavu pohađati u školi Pojišan. Završetak izgradnje aneksa Osnovne škole Pujanke kasnio je dvije godine zbog poteškoća sa izvođačima radova.

LABIN

Manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2013. pod geslom "Tko čita (ne) skita" počet će svečanim otvorenjem nove Gradske knjižnice i čitaonice i čitaonice u Labinu. Mjesec knjige, manifestacija kojom se potiče čitanje i ljubav prema knjigama, trajat će do 15. studenoga kada će se u okviru sajma knjiga Interliber dodjeliti nagrada pobjednicima Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja. U Mjesecu hrvatske knjige prvašićima će biti omogućen besplatan upis u knjižnice.

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙