FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Bučijada" 19. i 20. listopada u Ivanić-Gradu

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. listopada 2013. (Hina) - Tradicionalna turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija "Bučijada" deveti će se put održati 19. i 20. listopada u Ivanić-Gradu.

Ivanićgradski gradonačelnik Javor Bojan Leš pozvao je građane da tu "Bučijadu" posjete u još većem broju nego lani, kada je tu manifestaciju posjetilo 15.000 ljudi.

"Mi smo se pobrinuli da gastro ponudom te zabavom za djecu i odrasle dočekamo posjetitelje i da se ta dva dana proveselimo u Ivanić-Gradu", poručio

Leš na konferenciji za novinare u Hrvatskoj kući u Zagrebu. Dodao je kako se i tom manifestacijom Ivanić Grad nastoji profilirati kao grad ekološkoga turizma kroz poticanje ekološke proizvodnje, u prilog čemu ide i nova plantaža aronije koja je ove godine ostvarila prvu berbu.

Kum "Bučijade", poznati pjevač Sandi Cenov, koji je djetinjstvo proveo u Ivanić-Gradu gdje će i nastupiti 19. listopada, istaknuo je kako je to grad pun ideala i akcije u kojem se stalno nešto smišlja i događa, kao što je i "Bučijada" za koju svi žive.

"Bučijada" je izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojemu izlaže više od 180 izlagača iz cijele Hrvatske. U sklopu sajma održat će se i Dani bučinog ulja, na kojima će se predstaviti proizvođači, a posjetitelji će moći i kušati bučino ulje te se educirati kako prepoznati kvalitetno ulje od tog povrća.

U središtu Ivanić-Grada na više lokacija održavat će se bogat kulturno-zabavni program za sve generacije. Za djecu će biti organizirane brojne edukativne radionice, igraonice, kazališne predstave, vožnja buča kočijom s Pepeljugom i princem. Posjetitelji će moći vidjeti i prikaz narodnih običaja te izložbe, posebice kolača od buča, te uživati u koncertima i kostimiranim šetnjama sa znamenitim Ivanićanima.

Na "Bučijadu" u Ivanić-Grad posjetitelji će može doći i izletničkim vlakom "Bučko expressom" koji će 19. i 20. listopada u 9,20 sati kretati sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a vraćati se u 18,12 sati.

(Hina) xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙