FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani Neretve u Zagrebu od 9. do 13. listopada

Autor: tkol
ZAGREB, 7. listopada 2013. (Hina) - Boćarski klub Neretva i Udruga Dani Neretve od 9. do 13. listopada organiziraju 2. Dane Neretve u Zagrebu.

Središnje događanje, predstavljanje obrtnika i udruga iz doline Neretve bit će u subotu, na Trgu bana Jelačića, od 10. do 14 sati. Posjetitelji će tom prilikom moći kušati 'brujet' koji će spravljati udruga Pivčeva kala, a kroz kulturno zabavni program taj će kraj predstaviti KUD Metković, Gradska glazba Metković, Pučki pjevači iz Rogotina, Županijski zbor rogista Opuzena, Denis Batinović – PEKMA, Ivica Šunjić Pela, Katarino Šunjić, Renato Ereš, Trio Lero te Domagoj i njegovi strijelci.

Druženju na središnjem zagrebačkom trgu će se, uz gradonačelnike i načelnike iz doline Neretve, pridružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a građani će imati priliku probati i neretvanske mandarine.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu će se načelnicima općina iz Bosne i Hercegovine (Grude, Ljubuški, Čapljina i Ravno) potpisati Sporazum o suradnji, razvoju i promociji zajedničkih inicijativa. Deklaraciju o pitanjima vezanim uz društvo, resurse, zaštitu okoliš i gospodarske aktivnosti u slivu rijeke Neretve potpisat će Udruga sa Dubrovačko-neretvanskom županijom, gradovima Ploče, Metković i Opuzen, općinama Pojezerje, Kula Norinska, Zažablje i Slivno, te općinama iz BIH, a pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Tijekom manifestacije, na video-zidu prikazivat će se filmovi o Neretvi, EBRD/FAO spotovi o baranjskom kulenu i neretvanskoj mandarini kao proizvodima sa zaštićenim zemljopisnim oznakama, Maratonu lađa, kulturnim znamenitostima i turističkim destinacijama.

U subotu je najavljen i tradicionalni boćarski turnir Kup kneza Domagoja koji u 11 sati započinje u Sportsko rekreacijskom centru Špansko.

Tijekom trajanja manifestacije, u hotelu International bit će upriličeni Dani neretvanske kuhinje, a završna konferencija EBRD/FAO projekta "Potpora kvalitetnim prehrambenim proizvodima u RH za poboljšanje veza između poljoprivredno prehrambenih tvrtki i proizvođača" na primjerima primjeri baranjskog kulena i neretvanske mandarine organizira se u četvrtak, 10. listopada u 10 sati.

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙