FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 11. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić istaknuo je prigodom današnjeg otvaranja ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u Novom Zagrebu važnost samozapošljavanja, naglasivši da većina samozaposlenih nakon toga ostaje na tržištu rada. Mrsić je izrazio zadovoljstvo time što su za oko 4500 ljudi prihvaćeni planovi i odobrena sredstva za samozapošljavanje, dodavši kako njihov ostanak na tržištu rada znači da imaju dobre ideje i znaju se prilagoditi tržištu.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetio je danas gradilište splitske Osnovne škole Pujanki kako bi se uvjerio da se na građevini izvode posljednji sitni radovi te bi se u ponedjeljak 14. listopada, mogao provesti tehnički pregled. Sve činjenice upućuju na to da će se do kraja idućeg tjedna učenici Osnovne škole Pujanki konačno vratiti u svoju novoobnovljenu školu, priopćeno je iz Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.

SPLIT - HDZ-ov odbor za turizam usprotivio se danas namjeri da se ukinu turističke zajednice te je ocijenio kako je nepripremljenost za vizni sustav utjecala na slabiji dolazak turista ove sezone, posebice iz Rusije. "Uopće nismo bili pripremljeni za vizni sustav, a znalo se da Turci i Ukrajinci, a posebice Rusi neće moći tako lako doći u Hrvatsku. Zbog problema s vizama, izgubili smo 20 posto ruskog tržišta, a Rusi su nam jedni od boljih potrošača jer u prosjeku u Hrvatskoj borave osam dana. Talijani primjerice borave kod nas u prosjeku četiri do pet dana", izjavio je predsjednik tog odbora Gari Cappelli na konferenciji za novinare nakon sjednice.

ZAGREB - Čelnici Croatia Airlinesa ustvrdili su danas da su putnici u zrakoplovima nacionalne zrakoplovne kompanije u potpunosti sigurni čak i nešto više od svjetskog prosjeka, jer se njihovo održavanje provodi po standardima i višim od preporuka proizvođača. Predsjednik Uprave CA Krešimir Kučko podsjetio je na brifingu za novinare na nedavno uspješno prizemljenje zrakoplova Dash u Zuerichu unatoč kvaru kada se nije spustio prednji kotač, pri čemu nitko od putnika ni članova posade nije ozlijeđen, a na zrakoplovu je nastala samo manja materijalna šteta.

KARLOVAC - Ličko-senjska policija još traga za osobama koje su noćas u Udbini razbile tri i ukrale jednu ploču s latiničnim i ćiriličnim natpisima, no u posjedu je snimke nadzorne kamere koja bi, vjeruju, trebala pomoći u razrješenju ovog kaznenog djela. Općinska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović izjavila je Hini kako je popodne završio policijski očevid ispred općinske zgrade i Kulturnog informacijskog centra, gdje su noćas razbijene tri i ukradena jedna dvojezična ploča.

ZAGREB - Gotovo četiri godine nakon što je pokrenuta istraga u slučaju "Bankomat", u kojem su čelnici Hrvatske poštanske banke (HPB) povlaštenim klijentima navodno davali rizične kredite, još nije poznat datum početka suđenja jer je danas odgođeno pripremno ročište kako bi se novi branitelj jednog od suoptuženika upoznao sa spisom od 40-ak tisuća stranica. Istraga protiv bivšeg šefa te državne banke Josipa Protege i ostalih suoptuženika pokrenuta je krajem 2009., a optužnica je potvrđena u veljači ove godine.

SPLIT - Splitska policija istražuje tko je na prijateljskoj nogometnoj utakmici održanoj sinoć između Hajduka i Bešitkaša na Poljudu bacio bengalku i zapalio zastavu SAD-a. U policiji je Hini potvrđeno kako su analizom snimke sinoćnje utakmice utvrdili da je u 58. minuti zapaljeno nekoliko bengalki, te su se u jednom trenutku zapalili i navijački rekviziti. Među njima se nalazila i američka zastava koju je zahvatio plamen.

SLAVONSKI BROD - Slavonskobrodska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje danas je u tom gradu organizirala šesti sajam poslova s ciljem lakšeg kontakta između poslodavaca i nezaposlenih osoba s područja županije, na kojemu je upozoreno kako hrvatskom gospodarstvu nedostaje kadar sa specijaliziranim znanjima. Stotinjak nezaposlenih osoba, uglavnom mlađe generacije danas je imalo priliku razgovarati s 15 poslodavaca. Među najposjećenijima su bile tvrtke iz metaloprerarađivačkog sektora, koje trenutno i najčešće zapošljavaju u Slavonskom Brodu.

ZAGREB - Rezultati istraživanja "Koliko brinemo o svom zdravlju" pokazali su da najviše slučajeva šećerne bolesti ima među visokoobrazovanim muškarcima, dok su u žena razlike u pojavnosti dijabetesa prema razini stručne spreme male, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je upozoreno na važnost sistematskih pregleda. Rezultati su pokazali da je najmanja pojavnost šećerne bolesti među ispitanicima s nižom stručnom spremom iako je među njima najviše gojaznih, a 85 posto ispitanika imalo je povišene vrijednosti kolesterola.

ZAGREB - Hrvatski medijski prostor od danas je bogatiji za još jedan novi portal - www.autograf.hr, a njegov glavni urednik Drago Pilsel tvrdi kako je okupio pedesetak vrsnih autorskih imena koji će pokušati promijeniti lošu medijsku sliku Hrvatske. "Nemamo iluzija, ali ako medijsku sliku Hrvatske promijenimo samo za jedan posto uvjeren sam da ćemo učiniti puno", poručio je Pilsel na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Na zagrebačkom jezeru Bundek u subotu, 12. listopada, obilježit će se Europski dan darivanja organa u organizaciji Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U sklopu manifestacije održat će se sportsko natjecanje u brzom hodanju (početak u 11,15 sati na istočnoj strani jezera Bundek) pod nazivom "Utrka s vremenom", čime se simbolički želi prikazati borba za život pacijenata koji čekaju na presađivanje organa, priopćilo je Ministarstvo zdravlja.

ŠIBENIK - Glavne šibenske ulice uskoro bi trebala osvjetljavati tzv. pametna rasvjeta, kroz projekt modernizacije javne rasvjete po modelu energetske učinkovitosti, za provedbu kojega je Grad Šibenik od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio oko 931 tisuća kuna. Fond je na taj način gradski projekt podržao sa 40 posto njegove vrijednosti, budući da je ukupna vrijednost projekta oko 2,32 milijuna kuna.

RIJEKA - Riječka premijera opere "Okretaj zavrtnja" Benjamina Brittena, koja se postavlja u povodu 100. godišnjice rođenja ovog skladatelja, izvest će se u HNK Ivana pl. Zajca 15. listopada, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Opera je nastala u suradnji riječkog i šibenskog kazališta, tako da je izvedena prvi put u Šibeniku 26. rujna.

ZAGREB - Tradicionalna turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija "Bučijada" deveti će se put održati 19. i 20. listopada u Ivanić-Gradu. Ivanićgradski gradonačelnik Javor Bojan Leš pozvao je građane da tu "Bučijadu" posjete u još većem broju nego lani, kada je tu manifestaciju posjetilo 15.000 ljudi. "Mi smo se pobrinuli da gastro ponudom te zabavom za djecu i odrasle dočekamo posjetitelje i da se ta dva dana proveselimo u Ivanić-Gradu", poručio je.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙