FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

LYON/ZAGREB - U susretu 3. kola skupine I Europske lige nogometaši Rijeke su poraženi u gostima kod Lyona s 1-0 (0-0), te su ubilježili drugi poraz u ovoj natjecanju. Riječani su se odlično držali protiv velikog favorita do 67. minute kada je pobjednički zgoditak za domaćine zabio Grenier. Pred 15.000 gledatelja na stadionu Gerland sudio je Portugalac Artur Dias.

U drugoj utakmici ove skupine u Sevilli je Betis slavio protiv Vitorie Guimaraes s 1-0 zgoditkom Vadilla u 50. minuti. Na ljestvici skupine vode Lyon i Betis s po pet bodova, Vitoria ima četiri, a Rijeka je ostala jednom bodu, osvojenom u 2. kolu na Kantridi protiv Betisa.

U sljedećem kolu, 7. studenoga, Rijeka na Kantridi dočekuje Lyon, a Betis gostuje u Portugalu kod Guimaraesa.

FUJAIRAH - U susretu posljednjeg, trećeg kola C skupine svjetskog nogometnog U-17 prvenstva koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima hrvatska reprezentacija je u Fujairahu izgubila od Uzbekistana 1-2 i posve se udaljila od plasmana u osminu finala.Hrvatska je na koncu osvojila treće mjesto i sada ovisi o rezultatima posljednje dvije skupine koje su na rasporedu u petak s nadom kako će ipak biti među četiri najbolje od šest trećeplasiranih ekipa koje će uz dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine nastaviti natjecanje.Azijski prvak je poveo u 15. minuti nakon autogola Duje Ćalete Cara. Branič Paschinga je pokušao izbiti loptu ispred Marka Marića, no nespretno ju je poslao u vlastitu mrežu. Petnaest minuta kasnije Alen Halilović je napokon opravdao status jedne od najvećih zvijezda prvenstva. Primio je loptu na 20-tak metara od gola, jurnuo pored suparničkih braniča i prizemnim udarcem u suprotni kut svladao Karimova. U nastavku susreta Hrvatska je imala incijativu, no Bolbatoev je u 79. minuti kaznio lošu igru hrvatske obrane i donio Uzbekistanu novo vodstvo. Hrvatska je u posljednjih deset minuta pokušala izjednačiti, no nije uspjela. U drugom susretu iz skupine Maroko je u Sharjahu pobijedio Panamu 4-2 i osigurao prvo mjesto u skupini.

REZULTATI:

Maroko - Panama 4-2

HRVATSKA - Uzbekistan 1-2

BASEL/ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u drugom kolu ATP turnira u Baselu od Kanađanina Vaseka Pospisila s 6-3, 6-4, te tako neće biti ništa od hrvatskog četvrtfinala u Švicarskoj.Samo dva dana nakon što je napravio veliko iznenađenje izbacivši sedmog igrača svijeta Čeha Thomasa Berdycha, Karlović je ispao od Pospisila, 40. tenisača svijeta. Kanađaninu je za pobjedu bio dovoljan po jedan "break" u oba seta, a Karlović, kao i protiv Berdycha, opet nije imao nijednu loptu za oduzimanje servisa. Zagrepčaninov prvi servis bio je na 62 posto, a imao je samo osam aseva. U četvrtfinalu Pospisil ide na Ivana Dodiga, a bit će to njihov prvi međusobni sraz.

CETINJE - Nogometaši splitskog Hajduka odigrat će 17. studenog u Cetinju prijateljsku utakmicu s Lovćenom u sklopu proslave 100-te obljetnice tog najstarijeg crnogorskog kluba."Vjerujem da ne treba podsjećati da je Hajduk najveći nogometni klub koji će gostovati na Cetinju u posljednjih četvrt vijeka i zato očekujemo da ćemo 17. studenog prisustvovati velikom sportskom spektaklu, ne samo na našem stadionu, već i u čitavom gradu", rekao je Bogdanović koji je prijateljski susret dogovorio danas s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem.Cetinjski i splitski klub odigrali su do sada sedam međusobnih ddvobojaa, od kojih je jedan dobio Lovćen, četiri Hajduk, dok su dva završila neriješeno.

ALICANTE/ZAGREB - Hrvatski paraolimpijci Ivica Bratanović, Stanko Piljak i Rudolf Petrović osvojili su srebrnu medalju u disciplini malokalibarska puška ležeći na 50 metara na IPC Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom, koje se od 18. do 23. listopada održava u španjolskom Alicanteu.Naši su reprezentativci do drugog mjesta u ekipnoj konkurenciji došli s 1838,9 pogođenih krugova, dok su novi europski prvaci strijelci Ukrajine s 1859,3 krugova, a broncu je osvojila Italija s 1812,4 krugova.

KIJEV - Ukrajinski boksač Vitalij Kličko potvrdio je da će se natjecati za predsjednika Ukrajine na izborima 2015. godine. Svjetski prvak u teškoj kategoriji po verziji WBC veće je duže vremena u politici, a kao vođa opozicije će na izborima koji će se održati u ožujku 2015. biti protukandidat sadašnjem ukrajinskome predsjedniku Viktoru Janukoviču."Unatoč svim smicalicama, kojima su pokušavali omalovažiti moj rad i ugled, najavljujem svoju kandidaturu", kazao je 42-godišnji Kličko, koji je u boksačkoj karijeri dobio 45 od 47 dvoboja. Stariji brat Kličko mogao bi tako za dvije godine prekinuti svoju boksačku karijeru i posvetiti se u cijelosti politici.

SPLIT - Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac je optužio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera da ga je na izborničkoj dužnosti podržavao s "figom u džepu" zbog utakmica protiv reprezentacije Srbije koja se nalazila u istoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu."To je bila jedna podrška s figom u džepu. Očito je Davoru (Šukeru) i onima koji su u Izvšrnom odboru u situaciji u kojoj imamo Srbiju u skupini bio potreban netko poput mene, tko će znati medijski se nositi s takvim pritiskom, koji će znati mobilizirati momčad i sve ono oko momčadi za takve utakmice kao što su nas očekivale protiv Srbije. Ali očito su moje kvalifikacije završile čim su završile utakmice sa Srbijom", rekao je Štimac.

Štimac je to rekao, kako navodi radio Split, u intervjuu Hrvatskoj televiziji za emisiju "Nedjeljom lagano" koji će biti emitiran 27. listopada ove godine, a čiji je dio danas prenio Radio Split, puštajući u eter tonski dio izjave sa Štimčevim glasom.

Štimac je smijenjen nakon poraza kod Škotske (0-2), a hrvatsku reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama SP 2014. s islandom vodit će Niko Kovač.

ISTANBUL - U dvoboju Crvene skupine završnog WTA Mastersa u Istanbulu Nijemica Angelique Kerber je svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku s 6-2, 6-2.

Radwanskoj je to treći poraz i eliminirana je iz daljnjeg natjecanja, dok je Kerber još uvijek u igri za polufinale. U ovoj skupini vodi prva igračica svijeta Amerikanka Serena Williams s dvije glatke pobjede, a Čehinja Petra Kvitova ima samo jedan odigran dvoboj i jednu pobjedu.

ISTANBUL - Kineska tenisačica Li Na pobijedila je u susretu Bijele skupine završnog WTA Mastersa u Istanbulu Srpkinju Jelenu Janković s 6-3, 2-6, 6-3, te stigla nadomak plasmana u polufinale.Kineskinja je do druge pobjede u skupini stigla boljom igrom u odlučujućem, trećem setu, ali niti šesta pobjeda u 10. srazu s Janković još joj negarantira polufinale. Naime, u posljednjem kolu Kineskinja se sastaje s Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja ima po jednu pobjedu i poraz, dok bi Janković pobjedom nad Talijankom Sarom Errani osigurala polufinale.

Završni Masters u Istanbulu igra se za ukupan nagradni fond od šest milijuna dolara, a od najboljih igračica nedostaje samo Ruskinja Marija Šarapova.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙