FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 13. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB/BEČ - Hrvatska ponovno ima europskog prvaka u muškim parovima, budući da je Tan Ruiwu u paru sa Poljakom Zeng Yi Wangom u finalu Europskog stolnoteniskog prvenstva u Beču svladao prve nositelje i branitelje naslova Austrijance Roberta Gardosa i Daniela Habesohna sa 4-1 (11-6, 13-11, 8-11, 11-8, 11-8).Prije dvije godine u Gdanjsku Andrej Gaćina i Portugalac Marcos Freitas osvojili naslov europskih prvaka. Zlato Tan Ruiwua je jedina hrvatska medalja s ovog prvenstva.

ZAGREB - Niz hokejaša Medveščaka od osam uzastopnih pobjeda u KHL ligi prekinut je danas u Zagrebu nakon što je moskovski Spartak porazio "medvjede" boljim izvođenjem kaznenih udaraca s 3-2 (0-1, 1-1, 1-0/0-0, 1-0). Zagrepčani nisu uspjeli doći do rekordne devete pobjede u nizu, iako su u regularnom dijelu dvaput vodili pogocima Michaela Ryana (7:00) i Jonathana Cheechooa (30:39). Sastav iz Moskve oba puta je poravnao rezultat preko Toma Wandella (23:55) i Derona Quinta (41:24), a nakon što u produžetku nije bilo golova, a ni nakon četiri serije penala, Wandell je uspio svladati vratara Medveščaka Brusta za pobjedu gostiju. Medveščak s osvojenim bodom sada ima 29 bodova iz 17 utakmica, a na trećem mjestu Zapadne konferencije pretekli su ih hokejaši Dinama iz Rige, koji imaju isti broj bodova, ali bolju razliku pogodaka. Ispred Medveščaka su još SKA Peterburg sa 36 i Dinamo Minsk sa 35 bodova.Medveščaku sada slijedi serija od čak 11 gostovanja zaredom, koja započinje 17. listopada u Kazanju kod Barsa.

RIJEKA - Vaterpolisti riječkog Primorja EB pobijedili su u susretu 3. kola skupine E drugog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka njemački Hannover sa 17-2 (4-1,2-1,4-0,7-0) i sa trećom uzastopnom pobjedom očekivano osvojili prvo mjesto u skupini.Najefikasniji u redovima Primorja bili su Šetka s 4, Obradović 3, te Radu i Krapić po 2 gola. U prvom kolu, u petak, odabranici Ivana Asića pobijedili su grčkog Vouliagmenija sa 10-3, a jučer u drugom talijanskog predstavnika Acquachiaru iz Napulja sa 19-10.

ADIS ABEBA - Nogometaši Nigerije na korak su do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nakon što su u prvoj utakmici baraža afričkih kvalifikacija slavili u gostima kod Etiopije s 2-1. Etiopljani su u Adis Abebi poveli u 57. minuti pogotkom Assefa Gobezea, a potom je dvoboj odlučio nigerijski junak Emmanuel Emenike. Napadač turskog Fenerbahčea prvo je izjednačio u 67. minuti, a potom pogotkom iz kaznenog udarca u 90. minuti donio veliku prednost afričkim prvacima Nigerijcima pred uzvrat 16. studenoga kod kuće u Calabaru. Ukoliko uspiju proći Etiopiju, Nigerijcima će to biti ukupni peti nastup na završnicama svjetskih prvenstava. U prvim utakmicama baraža u subotu Obala Bjelokosti je kod kuće slavila protiv Senegala s 3-1, a Burkina Faso kao domaćin protiv Alžira s 3-1. U nedjelju je na programu utakmicu Tunis-Kamerun, dok će Gana i Egipat svoj prvi dvoboj igrati u utorak u Kumasiju. Pobjednici utakmica baraža izravno idu na SP u Brazilu.

ĐENOVA - Vaterpolisti zagrebačke Mladosti poraženi su u susretu 3. kola skupine C drugog kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka od Radničkog iz Kragujevca sa 6-12 (2-4, 1-2, 1-3, 2-3) i tako osvojili treće mjesto u skupini i osigurali nastavak natjecanja u Eurokupu. Mladost je svoje ambicije na turniru u Genovi ostvarila jučer kada je sa 12-6 pobijedila crnogorsku Budvu i time osigurali nastavak natjecanja u nižem rangu natjecanja u Europi. Radnički i Pro Recco, koji je u petak porazio "žapce" sa 2-16 u ovom trenutku imaju daleko kvalitetnije momčadi i zato je ovaj plasman Mladosti realan. U posljednjoj utakmici turnira Pro Recco je sa 17-4 pobijedio Budvu i sa tri uvjerljive pobjede zauzeo prvo mjesto.

BEČ - Njemački stolnotenisač Dimitrij Ovtcharov osvojio je naslov europskog prvaka nakon što je u finalnom dvoboju u Beču pobijedio Bjelorusa Vladimira Samsonova s 4-0 (4,7,10,8). Ovtcharovu (25) je to prvi europski naslov, a ima i broncu iz 2007. dok je 37-godišnji Samsonov igrao svoje šesto europsko finale. Veteran iz Bjelorusije ima zlata s prvenstava 1998., 2003. i 2005. U polufinalima je Samsonov izbacio Grka Panagiotisa Gionisa s 4-2 (4,9,-10,8,-7,8), a Ovtcharov sunraodnjaka Bastiana Stegera također s 4-2 (-7,9,8,7,-7,8). Zlato u ženskim parovima osvojile su Nijemice Petrissa Solja i Sabine Winter, koje su nadigrale svoje sunarodnjakinje rođene u Kini Zhenqi Barthel i Shan Xiaona s 4-2 (-10,-9,4,10,9,6).

SARAJEVO/ZAGREB - Hrvatska kadetska reprezentacija poražena je u zadnjem dvoboju kvalifikacijskog turnira za Europsko nogometno prvenstvo (U-17) u Sarajevu od Portugala s 0-1, te je ispala iz daljnjeg natjecanja. Izabranici Ivice Vranješa izgubili su odlučni dvoboj protiv najjače momčadi skupine, a jedini pogodak za Portugalce dao je Renato Sanches u 24. minuti. U drugom dvoboju skupine BiH i Crna Gora su odigrali 0-0, pa su plasman u sljedeće kolo kvalifikacija osigurali Portugalci s devet i BiH s četiri boda. Hrvatska je na trećem mjestu s tri boda, što je nedovoljno da kao najbolja trećeplasirana reprezentacija iz ukupno 13 skupina prođu dalje. Naši kadeti su u Sarajevu pobijedili Crnu Goru s 1-0 pogotkom s igračem manje u sudačkoj nadoknadi, a izgubili su dvoboje s BiH (0-2) i Portugalom (0-1).

LINZ - Njemačka tenisačica Angelique Kerber pobjednica je WTA turnira u Linzu nakon što je u finalu slavila protiv Srpkinje Ane Ivanović s 6-4,7-6(6). Za Kerber je to prva pobjeda ove sezone, treća u karijeri, ali je 25-godišnja Nijemica već plasmanom u polufinale osigurala nastup na završnom WTA turniru osam najboljih tenisačica svijeta krajem listopada u Istanbulu. Ivanović je već dvaput osvajala Linz, a do trećega nije uspjela, iako je do danas u četiri dvoboja s Kerber slavila triput.

ŠANGAJ - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig osvojio je u nedjelju zajedno s Brazilcem Marcelom Melom naslov u igri parova na ATP teniskom turniru iz Masters serije 1000 u Šangaju nakon što su u finalu pobijedili sa 7-6(2), 6-7(6), 10-2 Španjolce Davida Marrera i Fernanda Verdasca nakon sat i 44 minute igre.U dosta tijesnom meču hrvatsko-brazilski par, inače peti nositelji, je servirao dva asa, manje od Španjolaca koji su imali četiri asa. No, Dodig i Melo su napravili samo dvije dvostruke greške, dok su Marrera i Verdasco četiri puta pogriješili. Dodig i Mela su spasili sve četiri break lopte, ali nisu uzeli ni jedan servis suparniku i osvojili su 89 od ukupno 161 poen u meču, dok su suparnici osvojili 72 poena. To je prvi zajednički naslov i prvi Masters naslov za Dodiga i Melu. Dodig je osvojio prvi naslov u parovima u karijeri, a za Melu je to već 12. po redu.

Melo i Dodig imaju omjer 39-27, a igrali su u ove godine u finalu Wimbledona i u polufinalu US Opena.

ŠANGAJ - Srpski tenisač Novak Đoković obranio je naslov na ATP teniskom turniru iz serije Masters 1000 u Šangaju nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra sa 6-1, 3-6, 7-6 (7/3).Za drugog tenisača svijeta to je petnaesti naslov iz serije Masters 1000 - kategorije turnira koji dolaze odmah iz grand slamova - u karijeri i drugi ove godine nakon Monte-Carla. Đoković je do 39. naslova u karijeri, a petog ove sezone, došao poslije dva sata i 32 minute igre.Srpski je tenisač obranom naslova u Šangaju nastavio borbu sa Španjolcem Rafaelom Nadalom za prvo mjesto na ATP ljestvici na kraju godine.Iako je Đoković ovom pobjedom osvojio 1.000 bodova, Nadal je plasmanom u polufinale povećao prednost koja sada iznosi 400 bodova (11.520:11.120).

ZUERICH -

Bivši prvi tenisač svijeta 32-godišnji Švicarac Roger Federer raskinuo je suradnju s dugogodišnjim trenerom Amerikancem Paulom Annaconeom. "Nakon brojnih razgovora došli smo do zaključka da je tako najbolje", izjavio je Švicarac, zahvalivši se Amerikancu na dosadašnjem zajedničkom radu.

Odluka o tome je uslijedila nakon što je Federer na ATP teniskom turniru iz serije Masters u Šangaju doživio poraz u četvrtfinalu od Francuza Gaela Monfilsa i nakon što ove godine nije stigao ni do jednog finala.Federer je sada na sedmom mjestu na ATP ljestvici i nije siguran u nastup na završnici u Londonu za mjesec dana.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙