FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Nogometaši splitskog Hajduka plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa nadigravši u Zagrebu niželigaša Kustošiju s 5-1. Splitska momčad pred 2500 gledatelja nije imala većih poteškoća s Kustošijom, članom 1. zagrebačke lige. Hajduk je poveo u 38. minuti preko Jonjića, a tri minute kasnije na 2-0 povisio je Kouassi. U 56. minuti Kiš je povećao na 3-0, a Andrijašević u 80. minuti zabio četvtrti zgoditak za Splićane. Počasni gol za Kustošiju postigao je Ljuboja u 89. minuti, a konačnih 5-1 za Hajduk postavio je Maloku u 90. minuti. Hajduk će u osmini finala igrati protiv Vinogradara iz Mladine. Plasman u osminu finala ostvarili su ranije prvoligaši Dinamo, Slaven Belupo, Osijek, Istra 1961 i Zadar, te Cibalia, Zagreb, Lučko, Vinogradar, Inter Novigrad, Međimurje, Podravina i Zagora.U zadnjem susretu 16-tine finala Rijeka 9. listopada dočekuje trećeligaša Zmaj iz Blata.

ANTWERPEN - Hrvatski gimnastičar Robert Seligman plasirao se u finale 44. Svjetskog gimnastičkog prvenstva u Antwerpenu zauzevši četvrto mjesto u kvalifikacijama konja s hvataljkama. Osječki vježbač, kojem je ovo deveto svjetsko prvenstvo, bio je sjajan u kvalifikacijama prvog dana natjecanja. Za svoju izvedbu dobio je ocjenu 15,500 što je na koncu bilo dovoljno za četvrto mjesto od 149 gimnastičara. Bolji od njega bili su Talijan Alberto Busnari (15,633), Meksikanac Daniel Corral (15,600) i Kinez Zhang Hongtao (15,541). Seligmanu je tako izborio svoje treće svjetsko finale nakon Aarhusa 2006. i Londona 2009. Finale je u subotu.

Filip Ude, srebrni s OI u Pekingu 2008. godine, je nakon pada na kraju vježbe skupio 13,766 bodova, dovoljno tek za 51. mjesto, dok je Renato Prpić s ocjenom 12,966 zauzeo 74. mjesto.Doprvak Europe na preči prošle godine Marijo Možnik je bio 15. s ocjenom 14,766. Tomislav Marković je na parteru zauzeo ukupno 21. mjesto (14,833), dok je Andrej Korosteljev osvojio 39. mjesto s ocjenom 14,400 od 137 natjecatelja.

ST PETERBURG - U prvom susretu drugog kola G skupine nogometne Lige prvaka bečka Austrija je u St Peterburgu priredila veliko iznenađenje odigravši 0-0 protiv ruskog doprvaka Zenita.Za bečki klub, kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, to je prvi osvojeni bod u povijesti Lige prvaka. Austrija je u St Peterburgu možda mogla i do punog plijena jer je od 44. minute imala igrača više nakon što je isključen Axel Witsel, no nije iskoristila igrača više na terenu. Tijekom susreta obje su momčadi po jednom uzdrmale okvir gola. Kod Zenita je vratnicu u 12. minuti pogodio Hulk, a za goste Philipp Hosiner u 41. minuti.U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Porto i Atletico Madrid.

ZAGREB - Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić četvrta je nakon prva dva plova na Svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhau. Drugo i osmo mjesto zabilježila je Tina Mihelić u prva dva plova Svjetskog prvenstva za ženski olimpijski samac, što joj je donijelo visoko četvrto mjesto. "Dobro je, iako nisam zadovoljna drugim plovom, trebala sam i u drugom plovu biti naprijed, ali tako je kako je, ovo je tek početak i idemo dalje. Uvjeti za jedrenje su ovdje u Rizhaou jako teški i treba se boriti za svaki bod, do kraja će biti još svašta. Danas su mnoge iskoristile svoj kredit i neće im po ovim uvjetima bit lako zadržati visoki prosjek. Sutra je prognoza vrlo jaki vjetar pa će se sigurno i ulasci u cilj značajno razlikovati od ovih današnjih", kazao je Tina.

D

JOHANNESBURG - Južnoafrički paraolimpijski prvak Oscar Pistorius zatražio je pomoć američkih forenzičnih stručnjaka u pripremi obrane u sudskom procesu za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, koji treba početi u ožujku iduće godine."Uobičajena je praksa sutrađivati sa stručnjacima u pripremi procesa", izjavila je glasnogovornica Oscara Pistoriusa Annelise Burgess.Pistorius bi 3. ožujka trebao odgovarati na optužbe za ubojstvo Reeva Steenkamp koja je smrtno stradala nakon što je u nju ispaljeno više hitaca iz puške u noći na Valentinovo 2013. u Pretoriji.

Paraolimpijski pobjednik, koji je na slobodi uz jamčevinu, ne negira ubojstvo, ali tvrdi da je u svoju djevojku pucao misleći da se radi o provalniku koji je u kuću ušao kroz prozor WC-a. Tužiteljstvo ga tereti za ubojstvo s predumišljajem.U nedostatku svjedoka, tvrdnje forenzičara igrat će ključnu ulogu u utvrđivanju vjerodostojnog tijeka događaja.

MADRID - Najplaćeniji nogometaš svijeta Gareth Bale neće igrati za Real u srijedu u dvoboju Lige prvaka protiv danskog Copenhagena na Bernabeu, priopćio je madridski klub.Velšaninu se pogoršala ozljeda stegna i nije nazočio treningu Reala u utorak, a Bale će morati na dodatne medicinske pretrage. Igrač koji je ovoga ljeta za rekordnih 100 milijuna eura prešao iz Tottenhama u Real nije prošao ljetne pripreme jer je očekivao transfer na Bernabeu. Prvu utakmicu na Bernabeu Bale je odigrao u subotu protiv Atletica, kada je ušao u drugom poluvremenu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙