FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 6. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - U derbi susretu 12. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama pobijedili Rijeku s 1-0 (0-0), pa su Zagrepčani preuzeli vodstvo na ljestvici. Pred 5000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Strijelac: 1-0 Soudani (90+3)

RIZHAO

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić nalazi se korak do zlatne medalje na svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhaou.Uoči posljednjeg dana natjecanja i dva završna plova, Tina je u vodstvu sa 11 bodova prednosti ispred drugoplasirane Finkinje Tankanen.

Pretposljednjeg dana natjecanja Mihelić je pobijedila u devetom plovu i bila druga u desetom i tako stvorila razliku od 11 bodova u odnosu na drugoplasiranu kormilarku i preuzela vodstvo. Do kraja prvenstva još je dosta bodova u igru, no 11 bodova nije mala prednost. Međutim, današnji dan je pokazao kako se sve može promijeniti. Amerikanka Paige Railey koja je vodila gotovo cijelo prvenstvo pala je na četvrto mjesto.

"Odmor je sad prvi preduvjet, treba ostati smiren, ne misliti možda toliko o samom konkretnom rezultatu nego se koncentrirati na jedrenje. Samo treba dobro odjedriti. Moramo odjedriti onako kako znam," kazala je Tina. Finkinja Tuula Tenkaken je druga, 11 bodova iza Tine. Treća je Kineskinja Zhang s istim bodovima. Amerikanka Railey na četvrtom mjestu ima dva boda više. Petoplasirana Birtanka Alison Young zaostaje za Tinom 24 boda, što je već dosta, stoga možemo s dosta optimizma gledati na sutrašnji dan. Dan u kojem bi po prvi put jedna hrvatska kormilarka mogla stati na postolje svjetskoga prvenstva u seniorskoj konkurenciji olimpijske discipline.

PULA - U susretu 12. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Istre 1961 pobijedili Hrvatskog dragovoljca s 2-1 (2-0). Pred 1000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Gabrilo iz Splita.

Strijelci: 1-0 Blagojević (10), 2-0 Radonjić (28), 2:1 Bačelić-Grgić (84-11m)

Crveni karton: Živković (Dra,55)

ZAGREB - Nakon Christian Benteke i Vincenta Kompanyja, izbornik belgijske nogometne reprezentacije Marc Wilmots uoči gostovanja protiv Hrvatske ostao je i bez veznjaka Manchester Uniteda Marouanea Fellainija.Veznjak 'Crvenih vragova' je u subotnjem ligaškom ogledu protiv Sunderland ozlijedio zapešće i po svemu sudeći morat će na operaciju."Fellaini je ozlijedio zapešće, ozljeda ne izgleda dobro, no sve će biti jasnije u ponedjeljak nakon pregleda kod specijalista," kazao je menadžer Uniteda David Moyes.Fellaini je u United stigao ovoga ljeta iz Evertona za 29 milijuna eura čime je postao četvrto najskuplje pojačanje u povijesti kluba s Old Trafforda. Ove sezone je u 'crvenom dresu' upisao tri nastupa u Premiershipu i dva u Ligi prvaka.U subotu se ozlijedio i kapetan Manchester Cityja i belgijske vrste Vincent Kompany. U dvoboju protiv Evertona obnovio je ozljedu prepona i neće ga biti najmanje dva tjedna. Zbog ozljede gostovanje u Zagrebu propustit će i napadač Aston Ville Christian Benteke koji će pauzirati šest tjedana zbog problema s kukom.Dva kola prije kraja kvalifikacija Belgija vodi u skupini A sa 22 bodova, pet više od Hrvatske i ukoliko u petak, 11. listopada osvoji barem bod izborit će direktan plasman na SP.

PEKING - Prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams osvojila je WTA turnir u Pekingu pobjedom u finalu nad Srpkinjom Jelenom Janković 6-2, 6-2.

Sereni je to jubilarni, 10. osvojeni turnir ove sezone, a 56. u karijeri. Janković je ovaj turnir osvojila 2008., a plasmanom u finale vratit će se među deset najboljih tenisačica na WTA ljestvici.

PARIZ - Idući suparnik Rijeke u Europskoj ligi, Lyon doživio je težak poraz na gostovanju kod Montpelliera izgubivši 1-5 u susretu devetog kola francuskog nogometnog prvenstva.Junak utakmice bio je kolumbijski reprezentativac Victor Montano koji je zabio dva gola, a još dva namjestio. Dvostruki strijelac bio je i Remy Cabella (59-11m, 66), a među strijelce se upisao i Anthony Mounier (45). Pogodak za 'lavove' postigao je Alexandre Lacazette u 47. minuti. U očajno izdanje Lyona uklopilo se i isključenje Maximea Gonalonsa sedam minuta prije kraja utakmice.Nakon ovog poraza Lyon je pao na 14. mjesto Le Championnata sa svega tri pobjede u prvih devet kola. Utakmica između Rijeke i Lyona na rasporedu je 24. listopada na stadionu Gerland.

ZAGREB - Hrvatski rukometni prvak Croatia osiguranje Zagreb doživio je poraz na gostovanju kod bjeloruskog Meškova iz Bresta 19-21 u susretu petog kola regionalne SEHA GSS lige.Najefikasniji igrači u redovima Zagreba bili su Stipe Mandalinić i Zlatko Horvat sa po četiri gola, Lovro Šprem i Josip Šandrk postigli po tri gola, dok je Ivan Stevanović sakupio 11 obrana. U redovima bjeloruskog sastava najbolji su bili Ivan Karačić sa šest, Robert Markotić i Juri Tatarin sa po četiri gola, te Ljubo Vukić s tri gola. Na vratima je bio Ivan Pešić.Zanimljivo, CO Zagreb je prošle sezone izgubio obje utakmice od Meškova, u Bjelorusiji 25-30, a u Zagrebu 29-32. Međutim, hrvatski prvak je u polufinalu Final Foura pobijedio Bjeloruse 31-29, a potom potom u finalu osvojio naslov protiv Vardara.CO Zagreb trenutačno drži treće mjesto na ljestvici sa 9 bodova, tri manje od vodećeg Tatran Prešova koji ima i utakmicu više. Drugi je Vardar sa 10 bodova.

RIM - U susretu sedmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je bez suviše problema pobijedio Livorno 4-0 i probio se na drugo mjesto ljestvice Serie A.Strijelci za talijanskog doprvaka bili su Goran Pandev (3), Goekhan Inler (26), Jose Callejon (54) i Marek Hamsik (83). Hrvatski reprezentativac Josip Radošević nije bio u krugu kandidata za momčad domaćina.Udinese je na stadionu Friuli pobijedio Cagliari 2-0 golovima Danila (33) i Antonio Di Natalea (53). Ivan Kelava branio je za Udinese, dok su Frano Mlinar i Igor Bubnjić utakmicu proveli na klupi za pričuve domaćeg sastava.Catanija i Genoa su odigrali bez pobjednika 1-1, a Šime Vrsaljko je za goste odigrao cijeli susret. Jučer je Roma slavila u Milanu protiv Intera 3-0, a večeras su na rasporedu još dva derbija. U Torinu se sastaju Juventus i Milan, a u Rimu Lazio i Fiorentina.Na ljestvici vodi Roma sa 21 bodom, drugi je Napoli sa 19 bodova, a treći je Juventus sa 16 bodova i utakmicom manje.

REZULTATI:

Bologna - Verona 1-4 (Diamanti 52-11m / Cacciatore 22, Iturbe 29, Toni 56, Jorginho 90+3)

Catania - Genoa 1-1 (Barrientos 59 / Legrottaglie 87)

Napoli - Livorno 4-0 (Pandev 4, Inler 26, Callejon 54, Hamšik 83)

Sampdoria - Torino 2-2 (Sansone 41, Eder 90+2-11m / Immobile 66, Cerci 76-11m)

Udinese - Cagliari 2-0 (Danilo 33, Di Natale 53)

Parma - Sassuolo 3-1 (Palladino 32, Rosi 70, Cassano 76 / Berardi 45+6-11m)

U subotu:

Inter - Roma 0-3 (Totti 18,40-11m, Florenzi 44)

Chievo - Atalanta 0-1 (Moralez 16)

LONDON - U posljednjem susretu sedmog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju kod West Bromwich Albiona odigrao 1-1 i vratio se na prvu poziciju Premiershipa.Domaćin je poveo golom Claudia Yacoba u 42. minuti, a rezultat je izjednačio Jack Wilshere u 63. minuti. Chelsea je teškom mukom na gostovanju osvojio tri boda protiv Norwicha pobijedivši 3-1. Drugi i treći gol 'Bluesi' su zabili u posljednjih pet minuta susreta. West Ham je na White Hart Laneu iznenadio Tottenham pobijedivši 3-0 golovima Winstona Reida (66), Ricarda Vaz Tea (72) i Ravela Morrisona (80).Southampton je nastavio sjajan niz pobijedivši na St. Mary's stadionu Swansea City 2-0 čime se popeo na četvrto mjesto ljestvice. Golove za četvru pobjedu 'svetaca' ove sezone zabili su Adam Lallana (19) i Jay Rodriguez (83). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret u domaćim redovima, a u 54. minuti je dobio žuti karton.Na ljestvici vodi Arsenal sa 16 bodova, koliko ima i Liverpool na drugoj poziciji. Chelsea je treći sa 14 bodova, koliko ima i Southampton na sjajnom četvrtom mjestu. Manchester City je peti (13), Tottenham šesti (13), a Manchester United deveti (10).

REZULTATI:

Tottenham Hotspur - West Ham 0-3 (Reid 66, Vaz Te 72, Morrison 80)

West Bromwich Albion - Arsenal 1-1 (Yacob 42 / Wilshere 63)

Southampton - Swansea City 2-0 (Lallana 19, Rodriguez 83)

Norwich City - Chelsea 1-3 (Pilkington 68 / Oscar 4, Hazard 85, Willian 86)

U subotu:

Sunderland - Manchester United 1-2 (Gardner 5 / Januzaj 55,61)

Cardiff City - Newcastle United 1-2 (Odemwingie 58 / Remy 30,38)

Liverpool - Crystal Palace 3-1 (Suarez 13, Sturridge 17, Gerrard 38-11m / Gayle 77)

Hull City - Aston Villa 0-0

Fulham - Stoke City 1-0 (Bent 83)

Manchester City - Everton 3-1 (Negredo 17, Aguero 45, Howard 69-autogol / Lukaku 16)

MADRID - Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić donio je svojim pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade pobjedu Sevilli u domaćem ogledu 8. kola Primere protiv Almerie (2-1). Rakitić je u posljednjim trenucima susreta postigao zgoditak glavom kojim je Sevilla došla do tek druge pobjede u sezoni. Momčad iz Andaluzije je povela već u 6. miuti preko Gameira, a za Almeriju, novoga prvoligaša i posljednju na ljestvici, izjednačio je Rodri u 23. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Celtu Vigo 2-1 ostvarivši i osmu uzastopnu pobjedu ove sezone. Oba gola za Atletico zabio je Diego Costa (42, 62) koji je stigao do brojke od deset pogodaka ove sezone i trenutačno je vodeći strijelac španjolskog prvenstva. Iza njega su Lionel Messi sa osam i Cristiano Ronaldo sa sedam golova. Costa je danas mogao upisati i 'hat trick' no promašio je kazneni udarac u 26. minuti. Strijelac za goste iz Viga bio je Nolito u 71. minuti.

Na ljestvici vode Barcelona i Atletico Madrid sa po 24 boda, dok je na trećem mjestu Real Madrid s pet bodova manje.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙