FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 22. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Nakon svega osam utakmica provedenih za kormilom hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Branko Ivanković je dobio otkaz.Ivankoviću je presudio subotnji poraz od Splita (0-1), već četvrti otkako je sredinom rujna preuzeo Dinamo nakon što je Kruno Jurčić dobio otkaz. Pod vodstvom profesora Ivankovića 'modri' su u osam susreta upisali ligaške poraze od Hajduka (0-2) i Splita (0-1), te europske poraze od Ludogoreca (0-3) i Čornomoreca (1-2). Remizirali su protiv Zadra (0-0), te pobijedili Rijeku (1-0), Osijek (1-0) i Suhopolje (6-0).Ivankoviću je ovo treći odlazak s klupe 'modrih', nakon dva mandata u radoblju između 2006. i 2008.Momčad Dinama do kraja polusezone vodit će sportski direktor Zoran Mamić i pomoćni treneri Damir Krznar i Igor Cvitanović.

BASEL/ZAGREB - Najbolji hrvatski tenisač plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Baselu nakon što mu je meč prvog kola predao Argentinac Carlos Berlocq kod rezultata 2:0 u gemovima za Dodiga.Argentinac je nakon samo deset minuta igre predao meč, a hrvatski tenisač se tako lakše nego što je očekivao u svom trećem nastupu u Baselu konačno probio u 2. kolo. Lani je u Umagu u njihovom do danas jedinome međusobnom dvoboju slavio Berlocq. Dodiga u 2. kolu čeka pobjednik dvoboja između šestoga nositelja Japanca Keia Nishikoria i Švicarca Marca Chiudinellija.

ALMATY/ZAGREB - Hrvatski boksač Filip Hrgović plasirao se u četvrtfinale superteške kategorije Svjetskog boksačkog prvenstva, koje se od 13. do 27. listopada održava u Kazahstanu, nakon što je danas s 3-0 savladao Uzbekistanca Mirzohidžona Abdulajeva.Tako će Hrvatska prvi put imati dva boksača u četvrtfinalima Svjetskog prvenstva, jer je u podedjeljak plasman među osam najboljih u teškoj kategoriji ostvario i član BK Pula Marko Čalić.Član BK Leonardo Filip Hrgović je u 3. kolu uvjerljivo sa 3-0 (29-28, 30-27, 29-28) nadvisio Uzbekistanca Mirzohidžona Abdulajeva i već u srijedu će se mladi Zagrepčanin boriti za medalju protiv jednog od najboljih superteškaša današnjice 33 -godišnjeg Talijana Roberta Cammarellea. Talijanski boksač je dvostruki svjetski prvak (2007, 2009) i olimpijski prvak iz 2008. Meč je na rasporedu u podnevnom terminu, a sutra i to u prijepodnevnom terminu u ring će ući i Puljanin Marko Čalić koji će u meču karijere boksati protiv još jednog talijanskog velikana, četvrtog nositelja Clementea Russoa.

ISTANBUL - U prvom dvoboju Crvene skupine završnog WTA Mastersa u Istanbulu prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams ubilježila je glatku pobjedu protiv Njemice Angelique Kerber s 6-3, 6-1. Wiliams (32) je potvrdila da je najveći favorit za naslov, a dosad na završnim turnirima sezone ima tri trijumfa (2001, 2009, 2012).Kerber (25) je lani po prvi puta nastupila na Mastersu i još uvijek čeka prvu pobjedu, a u međusobnim dvobojima sa Serenom sada gubi s 1-3. Ranije je u Bijeloj skupini druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka slavila protiv Talijanke Sare Errani s 7-6(4), 6-2. Azarenka je slavila i sedmi puta u osam međusobnih dvoboja s Errani, koja u zadnjih šest mečeva Bjeloruskinji nije uspjela uzeti ni set. U Bijeloj skupini još će igrati Srpkinja Jelena Janković i Kineskinja Li Na, a u Crvenoj skupini Čehinja Petra Kvitova i Poljakinja Agnieszka Radwanska. Nagradni fond WTA mastersa je šest milijuna dolara, a od najboljih nedostaje samo treća tenisačica svijeta Marija Šarapova.

ZAGREB - U susretu posljednjeg kola kvalifikacijskog turnira skupine 1 za odlazak na Europsko prvenstvo hrvatska nogometna U-19 reprezentacija je u Opavi izgubila od Češke 0-3 i oprostila se od plasmana u drugi krug natjecanja.Odabranici izbornika Dražena Madunovića na koncu su ispali zbog slabije razlike pogodaka od Cipra koji je u zadnjem kolu pobijedio Gibraltar 7-0, dok je Češka osvojila prvo mjesto s tri uvjerljive pobjede. Uoči posljednjeg, trećeg kola Hrvatska je u odnosu na Cipar imala tri boda više i čak 10 golova bolju razliku pogodaka. Mladim hrvatskim nogometašima za plasman u drugi krug trebao je bod ili barem minimalni poraz od domaćina turnira, međutim hrvatska vrsta je pružila slabu predstavu posebice u prvom poluvremenu u kojem je primili sva tri gola. U drugom dvoboju Cipar je deklasirao Gibraltar 7-0 postigavši zadnja tri gola u 89., 90+1. i 90+5 minuti.Na koncu su Hrvatska i Cipar imali po četiri boda i razliku pogodaka +4, no Cipar je zabio 10, a Hrvatska 9 golova.Mjesto u nastavku kvalifikacija osigurat će po dvije prvoplasirane momčadi iz ukupno 13 skupina, te najbolji trećeplasirani sastav. Kako je Italija u skupini 10. kao trećeplasirana osvojila šest bodova, Hrvatska je ispala.

REZULTATI:

Češka - Hrvatska 3-0

Cipar - Gibraltar 7-0

LONDON - Legendarni škotski nogometni trener Alex Ferguson danas je u Londonu predstavio svoju dugoočekivanu autobiografiju pod naslovom "Alex Ferguson, My Autobiography", a u kojoj, između ostaloga, otkriva da je čak dvaput odbio mjesto izbornika engleske reprezentacije. Dugogodišnji trener Manchester Uniteda prvu je ponudu za izbornika Engleske dobio 1999. godine, a drugu 2001., kada je umjesto njega izabran Šveđanin Sven Goeran Eriksson. "Tadašnji predsjednik Saveza Adam Crozier mi je nudio mjesto engleskog izbornika. Nisam dugo razmišljao, odbio sam u roku od deset sekundi. Nikad ne bi vodio Englesku, kako bi se u tom slučaju vratio u svoju rodnu Škotsku", piše 71-godišnji Ferguson u svojoj autobiografiji.

Očekivano, najviše interesa pobudila su njegova razmišljanja o vrhunskim nogometašima koje je vodio, a među njima posebno mjesto zauzima David Beckham.

"Beckham je jedini nogometaš koji je dopustio da ga opije slava izvan terena, gdje je napravio puno veću karijeru od igračke. Naravno da nikad nisam bio sretan s tom njegovom slavom koja je dosta utjecala i na njega, na suigrače i na klub", piše Ferguson, koji za Cristiana Ronalda tvrdi da je "najtalentiraniji nogometaš kojeg je ikad vodio", a posebno poglavlje je posvetio Ircu Royu Keaneu. "Keanov jezik je bio njegov najjači organ u tijelu. Jednom sam ušao u žustru raspravu s Royem, a tada sam primijetio kako se mijenja njegov izraz lica, a oči su postale smrtonosne. Tad sam se zbilja preplašio, a ja sam iz Glasgowa", piše Ferguson o Keaneu.

NEW YORK - Trostruki pobjednik najprestižnije biciklističke utrke na svijetu Tour de France Amerikanac Greg LeMonde (52) smatra kako bi Lance Armstrong zbog laganja i uzimanje dopinga morao završiti u zatvoru."To nije bila sportska prevara, već kriminal. Riječ je o organiziranoj mafiji koja je varala ljude, a Armstrong je bio na njezinom vrhu. Postoje osobe koje su kriminalci i koje jednostavno moraju u zatvor," poručio je LeMond dodavši kako bi Armstrong bez dopinga bio prosječan biciklist."Znam njegove fizičke mogućnosti. Da je čist i da nije varao u najboljem slučaju bio bi među 30 najboljih na svijetu. Nije sposoban osvojiti Tour, čak nije niti među top pet," dodao je.

LeMond je tijekom karijere tri puta slavio na Touru, 1986., 1989. i 1990. godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙