FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. rujna 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

HARKIV/ZAGREB - Rukometaši CO Zagreba poraženi su u dvoboju 2. kola A skupine Lige prvaka u Harkivu od ukrajinskog Motor Zaporožja s 31-30 (18-15). Mladi sastav hrvatskog prvaka doživio je prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka od iskusne momčadi Motora, koja je znala iskoristiti velike pogreške Zagrepčana u završnici utakmice. Nakon što su prvi dio izgubili s 15-18 CO Zagreb je u drugom dijelu pokazao puno bolju igru, u dva navrata su i vodili, ali je presudila sama završnica utakmice u kojoj naši rukometaši nisu imali igru u napadu, iako je u obrani vratar Filip Ivić branio i nemoguće. Pogodak odluke za 31-30 postigao je Burka 70 sekundi prije kraja, a u zadnjem napadu CO Zagreba Mandalinić je izgubio loptu, pa je propala prilika da hrvatski sastav ostane neporažen u Ukrajini, kod sastava koji je priredio najveće iznenađenje prvog kola odigravši neriješeno u Njemačkoj kod RN Loewena. Kod CO Zagreba po pet su pogodaka upisali Mandalinić, Josip Valčić, Marić i Šebetić, dok su Motor predvodili Burka (8) i Onoprijenko (7). U prvoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu hrvatski prvak je slavio protiv slovenskog Celja, a u sljedećem kolu CO Zagreb 12. listopada gostuje kod ruskog Sankt Peterburga.

SINJ - Hrvatska ženska nogometna reprezentacija odigrala je u susretu 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. u Sinju 1-1 protiv Republike Irske. U svom prvom nastupu u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine Hrvatska je u Sinju pred 1.500 gledatelja ispustila pobjedu u zadnjim sekundama dvoboja protiv Republike Irske.Izabranice Marije Margarete Damjanović povele su već u 11. minuti, kada je nakon akcije Lojne i Kolar gostujuća igračica Caldwell postigla autogol, no dobru igru tijekom cijele utakmice Hrvatice ipak nisu uspjele pretvoriti u pobjedu. Irkinje su desetak minuta prije kraja pogodile okvir gola, a duboko u sudačkoj nadoknadi stigle su i do boda. Nakon nespretnosti u hrvatskoj obrani, Caldwell je pucala glavom, a pogodak je naposljetku upisan kao autogol hrvatske igračice Scurich. Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra protiv Slovačke, 26. listopada u Sesvetama.

ZAGREB - Brojni prijatelji, igrači iz svih generacija, treneri i sportski djelatnici oprostili su se danas od bivšeg nogometaša, trenera, izbornika i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića koji je nakon duge i teške bolesti preminuo u zagrebačkoj bolnici Rebro u ponedeljak u 77. godini. Na komemoraciji u muzeju Mimara brojnim uglednicima iz sportskog, kulturnog i političkog života Zagreba i Hrvatske, ali i iz BiH i Slovenije te iz Fife i Uefe, prvi se obratio Davor Šuker koji je naglasio da je za vrijeme predsjenikovanja Vlatka Markovića naša nogometna reprezentacija tri puta nastupila na europskim i dva puna na svjetskim prvenstvima. Izaslanik predsjednika Uefe Michela Platinia i član IO Uefe František Laurinec kazao je da ga je s Markovićem vezivalo dugogodišnje iskreno prijateljstvo, dok je sućut obitelji i sportskoj Hrvatskoj u ime predsjednika Fife Seppa Blatera izrazio njegov izaslanik Walter Gagg. U ime suigrača od Markovića se oprostio legendarni vratar Dinama Zlatko Škorić, a u ime GNK Dinama predsjednik Mirko Barišić kojeg je s Markovićem vezalo višedesetljetno prijateljstvo.

ZAGREB - Hrvatski vaterpolisti igrat će u B skupini Svjetske lige s reprezentacijama Mađarske i Grčke, objavio je Hrvatski vaterpolski savez na svojim stranicama.Olimpijski prvaci će natjecanje u Svjetskoj ligi započeti 10. prosinca kod kuće protiv Grčke, a 14. siječnja iduće godine domaćini su Mađarima. U skupini A su Srbija, Rusija i Rumunjska, a u skupini C Crna Gora, Njemačka, Italija i Slovačka. Finalni turnir Svjetske lige održat će se u lipnju 2014. godine na posve egzotičnoj destinaciji za vaterpolo - Dubaiju.

ISTANBUL - Turski nogometni klub Bešiktaš kažnjen je s čak četiri domaće utakmice bez gledatelja zbog izgreda navijača na derbiju s Galatasarayem, a njegov trener i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dobio je tri utakmice zabrane vođenja momčadi zbog neprimjerenog vladanja prema sucima susreta. Bešiktaš je gubio kod kuće s 1-2 od Galatasaraya, a u sudačkoj nadoknadi je na teren provalilo tisuće pristalica domaće momčadi, pa je prvi istanbulski derbi ove sezone prekinut. Esktremna skupina navijača Bešiktaša "Carsi" poznata je po izrazito anti-vladinom stavu i sukobima s policijom tijekom prosvjeda na trgu Taksim, a i tijekom derbija su napali policijske snage.

NAPULJ/ZAGREB - Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobijedili su u 3. kolu A skupine prvog kruga kvalifikacija za nastup u Ligi prvaka u Napulju domaćina turnira talijanski sastav Acquachiara s 9-7 (2-2, 2-2, 2-1, 3-2) i izborili drugi krug kvalifikacija. Mladost je iznenadila Talijane u zadnje dvije četvrtine, a junak dvoboja je s tri pogotka bio Vukičević. Zagrepčani su danas ujutro poraženi od ruskog Sinteza iz Kazana s 6-7, ali su isti dan pobjedom protiv domaćina osigurali plasman u daljnje natjecanje koje će izboriti pet od šest sudionika turnira u Napulju. Odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka u petak igraju protiv nizozemskog Schuurmana, a u nedjelju se sastaju s malteškim sastavom Valleta.

BUDIMPEŠTA - Reprezentativac Trinidada i Tobaga Akeem Adams u kritičnom je stanju primljen u bolnici u Budimpešti nakon što je doživio srčani udar na treningu mađarskog prvoligaša Ferencvarosa. Adams (22) se na treningu požalio na vrtoglavicu, te je hitno prebačen u bolnicu. Glasnogovornik Ferencvarosa kazao je kako su liječnici operirali Adamsa, koji je i dalje u životnoj opasnosti. Mladi branič je ove sezone došao u Mađarsku, a u karijeri je osam puta igrao za selekciju Trinidada i Tobaga.

LONDON - Na gradilištima stadiona i popratnih objekata za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru već su poginula 44 radnika, tvrdi britanski list Guardian. Britanski list navodi da su gotovo svi nastradali Nepalci koji rade u Kataru, a uzroci smrti su brojne nesreće, ali i srčani udari jer su radili po nesnosnoj vrućini. Točan broj poginulih nije potvrdio nitko iz Katara, a Guardian donosi da da su prava većinom stranih radnika u Kataru ozbiljno narušena, te da neki već mjesecima nisu dobili plaću.

Katar je najmanja zemlja koja će organizirati svjetsko nogometno prvenstvo, a na svim stadionima Katarci namjeravaju instalirati ogromne uređaje za rashlađivanje.

SPLIT - Splitski nogometni klub "Hajduk" za sada neće ići na prodaju, rekao je danas gradonačelnik Ivo Baldasar na redovnom briefingu s novinarima u zgradi gradske uprave napomenuvši kako klub treba odvojiti od stadiona."Iako mislim da je prodaja najbolja opcija za Hajduk uvažio sam argumente udruge Naš Hajduk koja traži još vremena za postojeći model upravljanja. Prioritet kod kupnje gradskih dionica Hajduka trebali bi imati i dioničari", rekao je Baldasar.Prema njegovim riječima taj će klub po ugovoru platiti dug od 30 milijuna kuna, te rekao da će pomoći kako bi se ubrzale uplate od prodaje Anasa Sharbinija i Ante Vukušića. Glede kredita kojeg je Hajduk uzeo u Privrednoj banci Zagreb, kazao je da za koji dan stiže na naplatu prvih 15 milijuna kuna, a drugi dio već za mjesec dana."Sasvim je sigurno kako će grad Split morati platiti te dugove, te na taj način proračun opteretiti za dodatnih četiri posto", zaključio je Baldasar.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙