FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Nakon što je Igor Štimac javno ponudio ostavku, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) razriješio ga je dužnosti, a za vršitelja dužnosti izbornika hrvatske reprezentacije izabran je Niko Kovač.Predsjednik HNS-a Davor Šuker je naglasio kako je dosadašnji izbornik U-21 reprezentacije izabran jednoglasno, istaknuvši kako je želja vodećih ljudi saveza da Kovač ostane i za kormilom 'A' reprezentacije i u novom ciklusu bez obzira na ishod dodatnih kvalifikacija za SP."Odluka IO-a je bila jednoglasna i svi smo se složili kako je Niko Kovač idealan izbor. To je važna poruka. Žao mi je zbog Štimca, ali moramo misliti na reprezentaciju. Zbog loših rezultata i igara koje nisu bile na nivou koji se očekuje od ove reprezentacije bili smo prisiljeni na ovaj potez. HNS brine o svom poslu," naglasio je Šuker.Predsjednik HNS-a je otkrio kako mu Štimac nakon poraza u Glasgowu, ali niti danas nije ponudio ostavku, već je to učinio jedino preko medija.Na pitanje hoće li i Šuker podnijeti ostavku ukoliko se 'vatreni' ne plasiraju na SP 2014. u Brazilu Šuker je bio jasan. "Nisam odlučivao o izboru igrača, pa nema razloga za mojom ostavkom. Davor Šuker će za svoj posao odgovarati na idućim izborima za predsjednika HNS-a," dodao je.Ispred Kovača je težak zadatak, u svega mjesec dana mora posložiti razbijene kockice. Vratiti samopouzdanje među igrače, te pronaći izgubljenu igru. Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP 2014. održat će se u ponedjeljak, 21. listopada u Zurichu, a termini 'baraža' su 15. i 19. studenog. "Niko je bio jedini kandidat. Na moj prijedlog jednoglasno izabran. Niko je bivši kapetan hrvatske vrste, a kao izbornik U-21 reprezentacije ostvario je odlične rezultate".Šuker je istaknuo kako se nada da se rastanak sa Štimcem biti ljudski, dodavši kako još uvijek nije poznato tko će Niku Kovača naslijediti za kormilom mlade reprezentacije.

Predsjednik HNS-a je otkrio kako su Dejan Lovren i Ivan Strinić kažnjeni sa po 20.000 eura zbog svađe na terenu za vrijeme utakmice protiv Škotske čime su narušili ugled nacionalne vrste.Zanimljivo, da Italija u petak u susretu protiv Danske nije izjednačila u sudačkoj nadoknadi (2-2), Hrvatska bi bila najgora od devet drugoplasiranih europskih reprezentacija i ostala bi i bez dodatnih kvalifikacija.

ZAGREB - Obećavam da ću sa svojim stožerom uložiti maksimalan trud u rad A reprezentacije, kao što je i dosad bilo s mladom selekcijom. Krećemo odmah na posao, kazao je novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač na web-stranici Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS).

Nakon što je Igor Štimac ponudio ostavku, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je danas prihvatio, za vršitelja dužnosti izbornika hrvatske reprezentacije izabran je dosadašnji izbornik U-21 reprezetacije Niko Kovač.On se na službenim stranicama HNS-a zahvalio se na povjerenju Izvršnom odboru HNS-a i najavio kako odmah kreće s poslom."Zahvaljujem se na ovom imenovanju predsjedniku Davoru Šukeru i svim članovima Izvršnog odbora. Svi koji me poznaju znaju da ću učiniti sve da opravdam to povjerenje", kazao je Kovač, negdašnji kapetan hrvatske reprezentacije, za koju je nastupio u 83 utakmice i postigao 14 pogodaka. Niko Kovač je na sjajan način krenuo i kao izbornik mlade reprezentacije, s kojom je skupio maksimalne četiri pobjede bez primljenoga gola u kvalifikacijama za EP. Novi izbornik zahvalio se na suradnji dosadašnjem selektoru Igoru Štimcu koji mu je izlazio u susret davanjem igrača u mladu reprezentaciju. "Iskreno mi je žao što je došlo do ovakve situacije. Zahvaljujem se Igoru Štimcu na vrlo kvalitetnoj suradnji dok sam bio na čelu mlade selekcije", zaključio je Kovač koji će se u četvrtak, 17. listopada, i službeno predstaviti medijima.

ZAGREB - Niko Kovač je postao deseti hrvatski nogometni izbornik i premda ispred njegova imena trenutačno stoji v.d. sasvim je jasno kako će dosadašnji izbornik U-21 reprezentacije potpisati novi ugovor i Hrvatsku voditi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj čije kvalifikacije kreću u rujnu iduće godine.Prvi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije bio je Dražan Jerković koji je 'kockaste' vodio od rujna 1990. do linja 1992. . Imao je priliku i čast povesti hrvatske izabranike na europsku i svjetsku scenu pod vlastitom zastavom i himnom. Vodio je hrvatsku vrstu u prvoj, povijesnoj utakmici protiv SAD u Zagrebu (2-1), protiv Rumunjske u Rijeci (2-0), te protiv Slovenije u Murskoj Soboti (1-0).Jerkovića je naslijedio Stanko Poklepović koji je vodio reprezentaciju 1992. u četiri utakmice (pobjeda, remi i dva poraza), a potom je nacionalnu vrstu u jednoj utakmici vodio i Vlatko Marković. U prijateljskom susretu protiv Ukrajine koju su naši dobili 3-1. Nakon Marković je uslijedila 'era Miroslava Blaževića' koji je naš najdugoviječniji izbornik. Ćiro je vodio 'vatrene' od 1994. do 2000. godine ostvarivši u 72 utakmice 33 pobjede, 24 remija i 15 poraza. Blažević je vodio 'vatrene' do bronce na SP-u 1998. uFrancuskoj, te četvrtfinala na EP-u 1996. u Engleskoj. Za vrijeme njegovog mandata jednu utakmicu je vodio Tomislav Ivić, a bila je to glasovita pobjeda protiv Italije u Palermu. Blažević je reprezentativno kormilo napustio u jesen 2000. nakon dva neodlučena ishoda na startu kvalifikacija za SP 2002. Naslijedio ga je Mirko Jozić koji je odveo 'vatrene' do SP-a 2002. no nakon neuspjeha u Japanu i Južnoj Koreji morao je odstupiti. Uslijedio je dolazak Otte Barića koji je nacionalnu vrtu vodio od 2002. do 2004. izborivši plasman na EP u Portugalu. Reprezentaciju je napustio nakon EP-a. Barića je naslijedio Zlatko Kranjčar koji je uspješno odradio ciklus kvalifikacija za SP u Njemačkoj 2006. Nakon neuspjeha na World Cupu je smijenjen, a novim izbornikom je proglašen Slaven Bilić. 'Vatrene' je vodio šest godina, a u 65 nastupa je upisao 42 pobjede. Predvodio je Hrvatsku do četvrtfinala EP-a 2008. te do prvog kruga EP-a 2012. U kvalifikacijama za SP 2010. Nije uspio.Posljednji hrvatski izbornik bio je Igor Štimac koji je u 15 susreta upisao osam pobjeda, dva neodlučena ishoda i pet poraza. Pod njegovim vodstvom Hrvatske je stigla do dodatnih kvalifikacija za SP 2014. godine, međutim prvi put je u jednom ciklusu upisala tri poraza i prvi put je kod kuće izgubila dvije utakmice.

ZAGREB - U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu održan je ždrijeb domaćinstva osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, a voljom ždrijeba i zagrebački Dinamo i splitski Hajduk će gostovati. Dinamo će tako 30. listopada gostovati kod trećeligaša Zagore u Unešiću, dok će Hajduku domaćin biti četvrtoligaš Vinogradar iz Mladine, a zanimljivo je da je od osam prvoligaša domaćin samo Slaven Belupo koji dočekuje Lučko. U ostalim susretima osmine finala sastaju se Cibalia - Zadar, Međimurje - Osijek, Novigrad - Inter Zaprešić, Zagreb - Istra 1961 i Podravina - Rijeka.

Utakmice se igraju u srijedu 30. listopada u 14 sati na stadionima koji nemaju reflektore dok će klubovi domaćini koji imaju na stadionima propisanu rasvjetu moći prijaviti odigravanje utakmica s početkom u 17 sati.Pobjednici ovih utakmica nastaviti će natjecanje u dvije utakmice četvrtfinala, a parovi i domaćini prvih utakmica odrediti će se ždrijebom.

MOSKVA/ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira Kremlin Cup u Moskvi svladavši 95. igrača svijeta, Amerikanca Denisa Kudlu s 6-2, 6-3. Karloviću su za pobjedu bila dovoljna tri breaka - dva u prvom setu, te jedan odmah na početku drugog seta. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom je prije dvije godine slavio Amerikanac. U 2. kolu gorostastnog Zagrepčanina čeka 47. igrač svijeta, Uzbekistanac Denis Istomin, a bit će to njihov prvi međusobni sraz.

STOCKHOLM/ZAGREB - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig oprostio se od nastupa na ATP turniru u Stockholmu porazom u 1. kolu od Španjolca Fernanda Verdasca s 6-7 (2), 6-1, 6-4 za nešto manje od dva sata igre. Dodig je dobio prvi set u "tie-breaku" protiv 32. tenisača svijeta, no Španjolac mu je u preostala dva seta prepustio svega pet gemova. Dodig u cijelom susretu nije oduzeo servis Verdascu, iako je imao čak šest prilika, a svoj početni udarac je gubio triput. Bio je to treći međusobni dvoboj Dodiga i Verdasca, a ljevoruki Španjolac sada vodi s 2-1.

ALMATY/ZAGREB - Hrvatski boksač Borna Katalinić poražen je u prvom kolu kategorije do 69 kilograma na Svjetskom boksačkom prvenstvu u kazahstanskom gradu Almatyju. Najiskusniji hrvatski reprezentativac i član BK Lokomotive ispao je od Poljaka Ireneusza Zakrzewskog, koji je bio uvjerljiv u sve tri runde i naposljetku slavio jednoglasnom odlukom sudaca 3-0. U utorak je u 1. kolu ispao Matteo Komadina, dok je prvog dana prvenstva zasad jedinu hrvatsku pobjedu ubilježio Marko Čalić u kategoriji do 91 kilograma. U četvrtak će se Sanjin-Pol Vrgoč (BK Pula) u 1. kolu srednje kategorije suprostaviti Kanađaninu Brodyju Blairu.

ZAGREB - Košarkaši Cibone porazom su započeli nastup u A skupini Eurokupa izgubivši u Zagrebu od francuskog Le Mansa Sarthea s 76-78 (33-44), čime je zagrebački sastav izgubio i nevjerovatnu 24. utakmicu zaredom u europskim natjecanjima. Cibona je gubila veći dio dvoboja, ali su ipak mogli do pobjede zahvaljujući sjajnoj zadnjoj četvrtini, koju su dobili s 26-13. U zadnjih šest sekundi dvoboja prilike za izjednačenje ili čak pobjedu propustili su čak trojica igrača Cibone - Šarić, Žižić i Blassingame. Kod Cibone su najučinkovitiji bili Janning (19) i Strawberry (15), Šarić je imao 11 koševa i 8 skokova, dok su Le Mans predvodili Wood (22) i Batista (14).

Sljedeću utakmicu Cibona igra 23. listopada kod češkog Nymburka.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙