FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 28. rujna 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

RIJEKA - U derbi-utakmici 11. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Hajduka igrali 1-1, čime su Riječani preuzeli vrh ljestvice i ostali jedina neporažena momčad lige. Pred 9000 gledatelja na stadionu Kantrida Riječani su poveli u 25. minuti sjajnim volejem Benka, a za Hajduk je iz gužve nakon udarca s kuta u 58. minuti izjednačio Kouassi (59). Remijem u "Jadranskom derbiju" vrh HNL-a nikad nije bio izjednačeniji jer čak četiri momčadi imaju po 23 boda, a vode Rijeka i Hajduk s gol razlikom +12, dok Lokomotiva i Dinamo imaju razliku pogodaka po +10. Utakmica na Kantridi imala je i svoju "crnu stranu" nakon što su nakon pogotka Hajduka izbili izgredi na tribini na kojoj su bili splitski navijači koji su bacali baklje na teren i obližnje tribine. Pravodobnom intervencijom policije spriječeni su veći neredi.

Nogometaši Lokomotive nakratko su preuzeli vrh HNL ljestvice nakon što su danas s 5-0 porazili Osijek, dok su u drugom susretu dana u Sigetu Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo odigrali 0-0. Lokomotiva je "pregazila" Osijek s čak pet različitih strijelaca, te su "lokosi", do utakmice na Kantridi, preuzeli vrh ljestvice s 23 boda i boljom gol razlikom od Dinama, koji u nedjelju gostuje u Zadru.

Hrvatski dragovoljac i s dva igrača više nije uspio pobijediti Slaven Belupo, a koprivnička momčad je s bodom prepustila začelje Osijeku.

Rezultati 11. kola:

Lokomotiva - Osijek 5-0 (Lendrić 30, Bručić 33, Mišić 64, Budimir 72, Šovšić 83).

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 0-0

Rijeka - Hajduk 1-1 (Benko 25/Kouassi 58)

Nedjelja:

Zadar - Dinamo (15 sati)

Split - Istra 1961 (19 sati)

ZAGREB - U utakmici 11. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa odigrali bez zgoditaka 0-0. Pred 800 gledatelja na stadionu RSC Stjepan Spajić sudio je Križarić iz Čakovca.

Crveni kartoni: Grgić (Sla, 39), Purić (Sla,77)

ZAGREB - Hokejaši zagrebačkog Medveščaka stigli su i do treće uzastopne pobjede u KHL ligi svladavši u Ledenoj dvorani drugu momčad lige Barys iz Astane s 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). Medveščak je po prvi puta u drugoj najjačoj ligi svijeta nanizao tri upspjeha zaredom, a u Ledenoj je nakon prve momčadi lige SKA Sankt Peterburga i Jugre večeras pao i kazahstanski Barys, vodeća momčad Istočne konferencije. Pobjedu su "medvjedima" donijeli Kurtis Foster (11), Luke Walker (25) i Ryan Vesce (41), dok su strijelci za goste bili Jevgenij Blohin (25) i Vladimir Grebenščikov (25). Medveščak je s ukupno četvrtom pobjedom u ligi skočio na sedmo mjesto Zapadne konferencije s 14 bodova.

U ponedjeljak Medveščak u Zagrebu dočekuje Avtomobilist iz Jekaterinburga.

KIJEV - Hrvatski napadači bili su uspješni u 11. kolu Ukrajinske lige. Eduardo je pogotkom u završnici utakmice spasio bod svom Šahtaru u gradskom derbiju protiv Metalurga (2-2), dok je Kalinić postigao prvi zgoditak u 45. minuti u pobjedi svog Dnipra nad protivnikom Dinama u Europskoj ligi Čornomorecom (2-0). Na ljestvici vodi Metalist Harkiv s 26 bodova, koliko ima i Dnipro, dok je Šahtar treći s 23 boda.

LONDON - Šesto kolo Engleske lige po dobrome neće pamtiti klubovi iz Manchestera - United je kod kuće izgubio od WBA s 1-2, dok je City poražen na gostovanju kod Aston Ville s 2-3.

City je u Birminghamu vodio s 2-1 do 73. minute, a onda su domaći s pogocima Bacune i Weimanna u dvije minute sve preokrenuli i došli do neočekivane pobjede nad jačim suparnikom. Senzaciju je napravio i WBA koji je s 2-1 slavio na Old Traffordu pogocima Amalfitana i Beraina, dok je strijelac za United bio Rooney. U londonskome derbiju na White Hart Laneu nogometaši Tottenhama i Chelsea su odigrali 1-1, pa je sudar Josea Mourinha i njegova bivšeg asistenta Andrea Villasa-Boasa završio bez pobjednika. Dva trenera, negdašnji suradnici i prijatelji, posvadili su se preko medija uoči dvoboja 6. kola Premijer lige, a bodom mogu više biti zadovoljni domaćini koji su sada na vrhu ljestvice s dva boda više od Chelsea. Poveo je Tottenham pogotkom Islanđanina Gylfia Sigurdssona (19), a za Chelsea je izjednačio John Terry (65). Chelsea je zadnjih deset minuta odigrao s igračem manje nakon isključenja Fernanda Torresa. Southampton je s 2-0 kod kuće nadigrao Crystal Palace, a obranu domaćina predvodio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Hull City je pobijedio West Ham s 1-0, a u redovima gostiju je od 53. minute zaigrao i Mladen Petrić.

Na ljestvici vodi Tottenham s 13 bodova, a bod manje ima Arsenal koji navečer gostuje kod Swansea.

BERLIN - Nogometaši Bayerna i Borussie Dortmund ubilježili su domaće pobjede u 7. kolu Bundeslige, te nastavljaju "mrtvu trku" za prvaka. Europski prvak Bayern je ipak teškom mukom slavio protiv Wolfsburga 1-0 i to pogotkom Muellera u 63. minuti. Marijo Mandžukić je igrao do 86. minute, dok je u sastavu Wolfsburga Ivica Olić zamijenjen u 84. minuti, a Ivan Perišić ušao u igru u 68. minuti.

U Dortmundu su domaćini s visokih 5-0 "potopili" Freiburg uz po dva gola Lewandowskog i Reusa. I Bayer je u Leverkusenu slavio pobjedu protiv Hannovera (2-0), dok su Hoffenheim i Schalke odigrali "ljepoticu kola", koja je okončana 3-3.

Na ljestvici vode Bayern i Borussia s po 19 bodova, a Bayer je treći s 18.

ZAGREB - U utakmici 11. kola Prve HNL nogometaši Lokomotive su u Zagrebu pobijedili Osijeka s 5-0 (2-0).

Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 200 gledatelja Zlatko Šimčić iz Koprivnice.

Strijelci: 1-0 Lendrić (30), 2-0 Bručić (33), 3-0 Mišić (64), 4-0 Budimir (72), 5-0 Šovšić (83).

BANGKOK - Češki tenisač Tomas Berdych i Kanađanin Miloš Raonić plasirali su se u finale teniskog ATP turnira u Bangkoku.

Berdych je u polufinalu svladao prošlogodišnjeg finalistu Francuza Gillesa Simona sa 6-7 (5/7), 6-2, 7-5, a šansu za prvi naslov ove sezone tražit će u finalu protiv Raonića koji je pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 3-6, 7-5, 6-4.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙