FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 21. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Davor Bernardić pobijedio je u prvom krugu izbora za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a i tako ostao na čelu najvećeg i najmoćnijeg SDP-ovog ogranka u Hrvatskoj. "Riješeno je u prvom krugu", potvrdio je Bernardić koji je nešto prije 22 sata u pratnji supruge i ministra zdravlja Rajka Ostojića došao u stranačke prostorije u Praškoj gdje je dočekan pljeskom i čestitkama. Bernardić je pobjedu izborio s osvojenih 64,52 posto glasova.

ZADAR - Zadarsku SDP-ovu Gradsku organizaciju u narednom će mandatu voditi Sabina Glasovac, koja je u drugom krugu unutarstranačkih izbora danas pobijedila svoga protukandidata Gorana Lijića. Sabina Glasovac, pomoćnica ministra obrazovanja, izabrana je za predsjednicu zadarske organizacije SDP-a s osvojenih 165 glasova zadarskih SDP-ovaca, nasuprot 103 glasa koliko je osvojio Lijić.

OSIJEK - Biljana Borzan ostaje na čelu SDP-ove osječke organizacije, nakon što je na današnjim unutarstranačkim izborima, kao jedina kandidatkinja, po četvrti put izabrana za predsjednicu, osvojivši 96 posto glasova osječkih SDP-ovaca. Nakon što je izborno povjerenstvo proglasilo rezultate izbora, SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan je u izjavi Hini izrazila zadovoljstvo novim mandatom, istaknuvši kako je za njezina dosadašnjeg mandata SDP postao dio vladajuće opcije u Osijeku.

DUBROVNIK - U dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace večeras je u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) svečano otvorena godišnja konvencija britanskih putničkih agencija ABTA, koja okuplja više od 1200 članova. Na skupu u Dubrovniku sudjeluje 550 sudionika, a na otvaranju je istaknuto

kako je skup veliko priznanje Hrvatskoj i Dubrovniku te potvrda uzlazne putanje popularnosti Hrvatske kao važnog turističkog odredišta u Velikoj Britaniji, s kojeg se proteklih godina bilježi stalni rast.

ZAGREB - Zagreb Film Festival (ZFF), čija konkurencija tradicionalno donosi najnovije prve i druge uratke autora iz cijeloga svijeta, a u svom ovogodišnjem izdanju prikazat će ukupno stotinjak filmova u devet programa, otvoren je večeras u zagrebačkom Kinu Europa. U idućih osam dana filmovi jedanaestog festivalskog izdanja prikazivat će se, što je novina, u osuvremenjenim digitaliziranim kinima - Europa, Tuškanac i u Muzeju suvremene umjetnosti. Dio programa održavat će se u Zagrebačkom plesnom centru i Zagrebačkom kazalištu lutaka.

ZAGREB - Budućnost arhitekture bila je u središtu 13. Dana Orisa o čemu su promišljanja svjetski uglednih arhitekata mogli čuti njhovi brojni kolege iz Hrvatske i inozemstva, koji su ovoga vikenda okupili u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na najvećem arhitektonskom simpoziju u ovome dijelu Europe.

VARAŽDIN - Predstava "Filumena Marturano" Eduarda De Filippa premijerno je izvedena večeras na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a ujedno je i prva premijera u novoj kazališnoj sezoni te prva premijera od kada je varaždinsko kazalište dobilo nacionalni status. Predstava je također i dio obilježavanja 140. obljetnice otvorenja kazališne zgrade, i tom predstavom istaknuta varaždinska kazališna glumica Jagoda Kralj-Novak obilježava 40 godina rada u varaždinskom kazalištu.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙