FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 11. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar branitelja Predrag Matić nazvao je odbijanje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se sastane s premijerom Zoranom Milanovićem "ucjenjivanjem i uvjetovanjem", ustvrdivši kako je riječ o pokušaju difamacije kompletne vertikale vlasti od vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, preko njega osobno i premijera, sve do predsjednika Republike Ive Josipovića. "Predstavnici Stožera svojim odbijanjem uzastopnih poziva predstavnika Vlade RH i premijera na sastanke, te ucjenjivanjem i uvjetovanjem, pokazali su da ih zapravo ne interesira uspostavljanje dijaloga, već im je u interesu na legitiman način prouzročiti društvenu krizu te vjerojatno nedemokratskim metodama doći na vlast", kazao je Matić.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je s predstavnicima studenata i studentskih centara dogovorio da će se zajedno s njima rješavati problemi vezani uz studentsku prehranu, a konkretnije promjene u Pravilniku o potpori za pokriće troškova studentske prehrane trebali bi dogovoriti u studenom. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta priopćilo je kako se ministar sa studentima i predstavnicima studentskih centara sastao kako bi kroz analizu dosadašnje provedbe Pravilnika razgovarali o načinima rješavanja uočenih problema u njegovoj primjeni.

KORENICA - Nestalu 51-godišnju Koreničanku sinoć su u bunaru kraj Udbine živu i zdravu pronašli pripadnici gospićke Gorske službe spašavanja (GSS), te joj je pothlađenoj pružena liječnička pomoć, doznaje se u ličko-senjskoj policiji. Žena je oko podneva nestala iz obiteljske kuće u Korenici, a policiji je nestanak prijavio njezin sin.

KUTINA - Projekcijom komedije "Kauboji" Tomislava Mršića u Kutini je simbolički označen kraj projekta Digitalizacije nezavisnih kina Ministarstva kulture i Hrvatskog audio-vizualnog centra te obilježen početak formiranja mreže nezavisnih kina u sklopu toga projekta. Na svečanosti u kutinskom Pučkom otvorenom učilištu među ostalima je nazočila i ministrica kulture Andreja Zlatar Violić.

DUBROVNIK - U Palači Sponza večeras je u organizaciji Državnog arhiva u Zadru i Državnog arhiva u Dubrovniku predstavljena knjiga "Južne granice Dalmacije - od 15.stoljeća do danas". Radi se o trećem dopunjenom izdanju knjige koja je prvi put objavljena 1999., čiji su autori Stijepo Obad, Sergio Dokoza i Srđana Martinović. U knjizi je detaljno opisano širenje Dubrovačke Republike na jug, odnosno stjecanje Prevlake i slijed državnih tvorevina na tom području.

RIJEKA - Izložbe fotografija dviju članica Fotokluba Rijeka, Tanje Ljubojević i Nike Petković, otvorene su večeras u izlagačkom prostoru galerije Filodrammatica u Rijeci. Fotografije Nike Petković okupljene su pod nazivom "Sami", a izložba Tanje Ljubojević je nazvana "Tijelo".

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙