FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 13. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

VUKOVAR - Ploče s latiničnim i ćiriličnim natpisima jutros su, uz jako policijsko osiguranje, ponovno postavljene na zgradu Ureda državne uprave u Vukovaru, a po prvi put dvojezične ploče postavljene su i na zgradi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Postavljanje ploča potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, koji nije želio ni potvrditi niti demantirati hoće li se i kada nastaviti s postavljanjem dvojezičnih ploča i na zgradama drugih državnih tijela u Vukovaru.

VUKOVAR - U znak prosvjeda protiv dvojezičnih ploča, predsjednik vukovarsko-srijemske Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Stevo Culej danas je u Vukovaru na zaštitnu ogradu ispred policijske postaje objesio i tamo ostavio svoju svečanu vojnu odoru s devet odličja koje je dobio za ratne zasluge. "Ne mogu više gledati što se događa, oni su mi obesčastili uniformu. Neka je nosi ministar iz 21. stoljeća", izjavio je Culej za Hinu, aludirajući na ministra hrvatskih branitelja i vukovarskog branitelja Predraga Matića.

ZAGREB - Zagrebačka policija pronašla je crveni automobil kojim je prije dva dana pregažena i usmrćena 61-godišnja pješakinja kraj Ivanić-Grada, te nastavlja kriminalističko istraživanje protiv osobe za koju sumnja da je vozila taj automobil i pobjegla s mjesta nesreće. U kratkoj obavijesti PU zagrebačka navodi kao je pronašla automobil te da će o rezultatima istrage javnost izvijestiti po završetku kriminalističkog istraživanja, zahvalivši medijima koji su građane pozvali da pomognu policiji u potrazi za vozačem.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i zagrebački Zoološki vrt danas su djeci i odraslim posjetiteljima ZOO-a predstavili žive primjerke ugroženih divljih vrsta te krzna leoparda, vuka, risa, kako bi podigli svijest o potrebi njihova očuvanja te upozorili na katastrofalne posljedice ilegalne trgovine ugroženim vrstama životinja i biljaka. Riječ je o ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka koje su pod zaštitom Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES), čiju popularizaciju kroz edukativnu akciju danas završavaju u zagrebačkom ZOO-u.

DUBROVNIK - Svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u Dubrovniku je danas završen program obilježavanja 300. obljetnice dubrovačke barokne Katedrale. "Živimo u vremenu kada ljudi nisu zainteresirani i kada su indiferentni, kada imamo puno pametnih i školovanih ljudi, ali nam nedostaje dobrote da bi ostvarili ono što želimo", poručio je kardinal Puljić.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙