FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 20. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

VUKOVAR - Nepoznati počinitelj skinuo je večeras ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak. U izjavi Hini Bošnjak je kazao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primjetio da ploče, koje su inače bile mjedene, nedostaju s pročelja. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je večeras kako s vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati "protuustavno i protuzakonito postavljene predmete".

ZAGREB - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prigovorio je večeras na izvještavanje dijela medija sa sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem prije dva dana u Vukovaru, ističući kako s Vladom i premijerom nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati "protuustavno i protuzakonito postavljene predmete". "Stožer za obranu hrvatskog Vukovara NIJE s Vladom i njezinim predsjednikom postigao dogovor da se dvojezične ploče više neće otklanjati. To je izmišljotina. Stožer niti može niti hoće čuvati protuustavno i protuzakonito postavljene predmete", priopćili su iz Stožera.

ZAGREB - Svečanom akademijom večeras je u Dvorani Vijenac na Kaptolu obilježena 80. obljetnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pod naslovom "U susret bližnjemu". Predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Juraj Jerneić zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos kroz to dugo razdoblje djelovanja Caritasa koji "živi sva stoljeća naše crkve". Profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Stjepan Baloban govorio je o Caritasu kroz "djelatnu ljubav u zgodno i nezgodno vrijeme", te je djelatnost Caritasa podijelio u tri razdoblja. Posjetio je da je Caritas službeno ustrojen 1933., rekavši da je to bio "najvažniji Caritas crkve u Hrvata, koji je snažno obilježio crkvenu i društvenu povijest hrvatskoga naroda".

ZAGREB - Dijelove procesa projektiranja i izgradnje hamburške filharmonije - Elbphilharmonie - posjetitelji mogu vidjeti na prezentaciji-izložbi koju je specijalno za zagrebačku publiku napravio projektant, arhitektonski ured Herzog & de Meuron, a otvorena je večeras u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u sklopu međunarodnog arhitektonskoga simpozija Dani Orisa kojima je Zagreb domaćin ovoga vikenda. Izložba je otvorena do 3. studenoga.

ZAGREB - Knjiga "jučerdanasputra" spisateljice Silvije Šesto i ilustratorice Ivanke Blažević Kiš predstavljena je večeras u Kulturnom klubu O'grada. Silvija Šesto rekla je da je to knjiga 'kaobajki', jedna specifična zbirka koju je podijelila na tri dijela - na jučer, na danas i na putra. "Malo neobično možda putra, međutim ima u tome nešto posebno, specifično, možda malo i cinično prema današnjem potrošačkom društvu s obzirom da sam sve bajke nazvala kaobajke jer smatram da postoji sretan završetak, ali da možda i bajke u današnjem svijetu nisu u onom klasičnom smislu moguće".

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙