FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: trub
ZAGREB, 20. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Neka pobijedi onaj koji dobije više glasova, poručio je večeras predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović, nakon što je glasovao na izborima za predsjednika SDP-ove zagrebačke organizacije. "Očekujem dobar odaziv i da pobijedi onaj koji dobije više glasova", izjavio je Milanović za Hinu, upitan što očekuje od današnjih izbora za predsjednika najveće SDP-ove gradske organizacije.

SPLIT - Arsen Bauk i u narednom će mandatu voditi SDP-ovu splitsko-dalmatinsku županijsku organizaciju, nakon što je na današnjim izborima u 45 stranačkih organizacija diljem te županije osvojio gotovo 80 posto glasova.

ČAKOVEC - Međimurski SDP-ovci danas su za novog predsjednika svoje županijske organizacije izabrali Mladena Novaka, predsjednika Skupštine Međimurske županije i SDP-ove općinske organizacije u Nedelišću. Novak je na unutarstranačkim izborima pobijedio čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača koji mu je bio jedini protukandidat. Novak je osvojio 462 glasa ili 63,9 posto, a Kovač 261 glas ili 36,1 posto. Na izbore je izašlo 63 posto članova međimurskog SDP-a.

PULA - Danijel Ferić novi je predsjednik SDP-ove pulske Gradske organizacije, odlučili su danas pulski SDP-ovci na unutarstranačkim izborima, koji su dvije trećine glasova povjerili Feriću, a jedna trećina njih glasovala je za njegova protukandidata Marijana Mužinića. Pulski SDP večeras je priopćio kako je na izbore izašlo 60 posto upisanih birača, pri čemu je Danijel Ferić osvojio 67 posto glasova, a Marijan Mužinić 33 posto.

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Splitu odbacio prozivke Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) da bi 8.000 studenata nakon 1. studenoga moglo ostati bez zdravstvenog osiguranja, poručivši kako nitko neće ostati bez zdravstvene zaštite te da je nepotrebno "dizati halabuku oko toga". "Taj problem već je riješen i to je samo halabuka koja je nepotrebna i koja diže tenzije među studentima", izjavio je Jovanović novinarima u splitskom HNK, uoči obilježavanja 60. obljetnice osnutka Kineziološkog fakulteta u tom gradu.

DUBROVNIK - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas u Dubrovniku da njegova stranka i njihov vijećnik u Gradskom vijeću predstavljaju iznimku kad je u pitanju poštenje u politici jer su pokazali da postoje oni koji nisu na prodaju. Kosor je danas sudjelovao na izbornoj skupštini županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačko neretvanske županije na kojoj je za novog predsjednika izabran Ivo Gjaja, vijećnik koji nije glasovao za tzv. dubrovački dogovor iako je bio na zajedničkoj listi HDZ, HSLS i HSP dr. Ante Starčević. Tzv. dubrovački dogovor u Gradskom vijeću čine HDZ, SDP, HNS i DDS.

ZAGREB - Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar, koji je sinoć uhićen u istrazi izvlačenja novca iz HAC-a, najvjerojatnije će tek sutra ujutro biti ispitan u tužiteljstvu, potvrdio je njegov odvjetnik Gordan Preglej. "Prema posljednjim podacima iz policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, Sapunar će večeras oko 21 sat, kada ističu rokovi njegova zadržavanja, biti predan pritvorskom nadzorniku i ujutro odveden na ispitivanje", kazao je Preglej za Hinu.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras je zatvoren 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem se od 16. listopada predstavilo 257 izlagača iz 28 zemalja. Ambienta je važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija - mjesto cjelokupne ponude i potražnje, pa uz poslovni ima i snažan promotivni utjecaj.

PULA - Istarska policija od jutros traga za nepoznatim osobama koje su noćas na trgu Portarara u središtu Pule iščupali nekoliko betonskih stupića i razbacali ih po trgu pri čemu je oštećen Slavoluk Sergijevaca, dvije tisuće godina star spomenik. Prema dosad raspoloživim informacijama, nepoznati počinitelji su iščupali i razbacali sedam betonskih stupova, koji su se otkotrljali sve do Zlatnih vrata i oštetili ih.

DUBROVNIK - Dodijelom nagrada danas je završio drugi Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana - DUFF 2013. koji se u zadnja tri dana održavao u Dubrovniku, u zajedničkoj organizaciji Kinematografa Dubrovnik i Udruge "Luža". Festival je okupio 150 sudionika iz deset zemalja, a 'grand prix' festivala osvojio je film "Gdje to idemo" grupe autora iz Libanona, koji je proglašen i najboljim dokumentarnim filmom u kategoriji od 16 do 20 godina.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙