FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor u današnjem će nastavku zasjedanja razmotriti prijedlog usklađivanja Zakona o zračnom prometu s uredbama EU, a zatim objedinjeno tri prijedloga izmjena Zakona o pravosudnoj suradnji sa zemljama članicama EU koje predlažu Vlada, HDZ i nezavisna Jadranke Kosor . Riječ je o zakonu koji je Sabor izmijenio krajem lipnja, svega tri dana prije nego što je Hrvatska postala punopravnom članicom EU. Lipanjskim izmjenama u Zakon je, među ostalim, unesena odredba po kojoj se europski uhidbeni nalog ne primjenjuje na kaznena djela počinjena prije 7. kolovoza 2002. godine.

ZAGREB - Većina u saborskom Odboru za pravosuđe podržala je jučer Vladin prijedlog izmjena Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, kolokvijalno zvanog 'lex Perković', kojim će se od 1. siječnja izvan snage staviti odredba kojom je primjena europskog uhidbenog naloga ograničena na kaznena djela počinjena do 7. kolovoza 2002. godine. Vladajući su odbili prijedlog grupe zastupnika iz HDZ-a, HDSSB-a i Hrvatskih laburista da se 'lex Perković' u potpunosti stavi izvan snage, kao i prijedlog nezavisne Jadranke Kosor, koja je zatražila da se izbriše isključivo odredba s vremenskim ograničenjem.

ZAGREB - Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) usprotivio se današnjem prijedlogu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se bivšoj premijerki Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara, prozivajući Stožer da djeluje kao "lutka na koncu" HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević.

PAZIN - Istarski župan Valter Flego na večerašnjoj je sjednici županijske skupštine u Pazinu najavio kako će Istarska županija uskoro objaviti deset mjera za pomoć istarskom gospodarstvu usmjerenih prvenstveno prerađivačkoj industriji i građevinarstvu. Flego je to najavio odgovarajući na pitanje HNS-ove vijećnice Elvire Krizmanić Marjanović što županija poduzima za unapređenje razvoja gospodarstva, no nije govorio o pojedinostima tih mjera.

DUBROVNIK - Unatoč velikoj kiši britanska pop zvijezda Brian Ferry nastupio je u ponedjeljak na dubrovačkom Stradunu. Koncert je, umjesto u 21.30 sati kako je bilo predviđeno, počeo sa sat vremena zakašnjenja, nakon što je prestala velika kiša koja je gotovo dva sata neprestano padala. Okupljenima na dubrovačkom Stradunu, među kojima su uz domaće bili i brojni gosti, Brian Ferry i njegov orkestar izveli su brojne hitove među kojima su "On the radio", "Knocking on the heavens door" i "Avalon", a sat vremena nakon početka koncerta, u trenutku izvođenja Lennonove uspješnice "Jelous guy" ponovno je počela padati jaka kiša, no koncert je nastavljen. Tako su Dubrovčani i njihovi gosti imali prilike uživati u nastupu nekadašnjeg lidera Roxy musica, a potom uspješnog solo pjevača Briana Ferryja. Nastup britanskog glazbenika u Dubrovniku organizirala je grupacija JLH u prigodi obilježavanja 100 godina jednog od najpoznatijih dubrovačkih i hrvatskih hotela - hotela Excelsior.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙