FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 5. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Inspektori rada za radne odnose proveli su u devet mjeseci 10.662 inspekcijska nadzora primjene propisa u kojima je utvrđeno 7104 prekršaja i 10 kaznenih djela, priopćio je noćas Državni inspektorat Republike Hrvatske. Inspektorat navodi kako su inspektori zbog utvrđenih nezakonitosti poduzeli sve propisane mjere i radnje pa nadležnim sudovima podnijeli 3197 optužnih prijedloga, izdali 25 prekršajnih naloga u iznosu od 148.100,00 kn, 52 obvezatna prekršajna naloga u iznosu od 288.930,65 kuna te naplatili 194 kazne na mjestu izvršenja prekršaja u iznosu od 1.698.000,00 kn.

ZAGREB - Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić danas je prljavom kampanjom nazvao medijska nagađanja o razlozima podrške koju mu je dao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uoči predstojećih unutarstranačkih izbora na kojima se Bernardić ponovno kandidirao za predsjednika te najveće SDP-ove gradske organizacije. "Protiv mene je nažalost krenula prljava kampanja", odgovorio je Bernardić novinarima, upitan za komentar medijskih napisa po kojima je navodno Bandić poručio predsjednicima gradskih četvrti iz redova SDP-a da glasaju za Bernardića.

MAKARSKA - U organizaciji Zajednice županijskih udruga HVIDR-e danas su u Makarskoj počela Svehrvatska sportska natjecanja invalida Domovinskog rata, koja su okupile 1090 ratnih invalida koji se natječu u 10 sportskih disciplina, odnosno 28 sportskih natjecateljskih kategorija. "Sportska natjecanja invalida Domovinskog rata, iznad svih natjecateljskih rezultata imaju temeljnu vrijednost druženja kroz sport i rekreativne aktivnosti radi unaprjeđenja opće zdravstvene rehabilitacije i lakšeg uključivanja u društveni život", izjavio je predsjednik HVIDR-e Josip Đakić.

SPLIT - Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije danas je, u povodu 70. obljetnice osntuka 8. dalmatinskog korpusa NOVH-e, 'priznala' da su pripadnici tog korpusa u završnim operacijama iz osvete ubijali ratne zarobljenike, ali odbacuje kvalifikacije da se radilo o "komunističkim zločinima". Predsjednik Zajednice Krešimir Sršen u priopćenju navodi kako je 8. dalmatinski korpus krajem II. svjetskog rata sudjelovao u Riječkoj-tršćanskoj operaciji, a da je samo manji dio boraca tog korpusa bio na području Koruška-Celovac u Austriji, dok se jedan dio nastavio boriti u Sloveniji.

SPLIT - Zoran Petričević više nije načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a tu funkciju će privremeno preuzeti njegov dosadašnji zamjenik Marko Srdarević, neslužbeno se doznaje u toj policijskoj upravi. Zoran Petričević smijenjen je jučer odlukom Ravnateljstva policije i to samo godinu i pol dana od preuzimanja te funkcije. Još se ne znaju razlozi toj odluci, a ni Ravnateljstvo se još nije službeno očitovalo.

ZAGREB/VINKOVCI - Pjesnik Milan Maćešić prijavio je dvojicu policajaca PU vukovarsko-srijemske za prekoračenje ovlasti, jer su ga, kako tvrdi, prošle subote pretukli i izvrijeđali u Privlaci kraj Vinkovaca. "I da sam vrijeđao, bio vulgaran, dakako po njihovom viđenju i tumačenju vulgarnosti, sve dok fizički ne nasrćem na službenu osobu ona nema pravo čak niti mi uzvratiti uvredama, vulgarnošću kamoli me fizički zlostavljati. Lisice na ruke ako se opirem privođenju i – psihijatrija! Ili ćelija za zadržavanje radi otrežnjenja. I završena priča", ističe Maćešić.

ZAGREB/POŽEGA - Policija apelira na sve vozače poljoprivrednih i drugih vozila kojima urod prevoze cestama da prije izlaska na ceste očiste svoja vozila, posebno gume od blata jer, upozoravaju, blatnjavi kolnici povećavaju rizik od teških prometnih nesreća. Požeško-slavonska policija u današnjem priopćenju ističe kako je nastupilo razdoblje čestih izmjena kišnih i sunčanih dana, što dodatno povećava rizik od prometnih nesreća, kojemu osobito pogoduje iznošenje blata na kolnik na kotačima traktora.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙