FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi oporavak europskih dionica u očekivanju dogovora u SAD-u

Autor: mpuk
LONDON/FRANKFURT/PARIZ, 4. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Europske dionice blago su porasle u petak, poduprte Deutsche Telekomom i očekivanjima da će američki dužnosnici u konačnici ipak postići sporazum kojim će se prekinuti fiskalna blokada.

Londonski FTSE porastao je 0,24 posto 6.457 bodova, frankfurtski DAX 0,06 posto na 8.601 bod, a najveći je dobitnik bio pariški CAC, koji je bio u plusu 0,57 posto i iznosio 4.152 boda.

Cijene dionica Deutsche Telekoma porasle su dva posto nakon što im je UBS povisio investicijski rejting a iz istog se razloga među pojedinačnim dobitnicima isticao i švicarski proizvođač čokolade Lindt, u plusu četiri posto.

Fiskalna blokada u SAD-u pritisnula je na početku listopada europske burze, međutim većina investitora smatra da će dužnosnici republikanaca i demokrata na kraju ipak postići dogovor kojim će se prekinuti fiskalna blokada i potaknuti oporavak tržišta dionica.

"Nervoza raste iz dana u dan", konstatira Francois Savary iz švicarske tvrtke Reyl. „Međutim, spekuliramo sa činjenicom da će u konačnici dogovor ipak biti postignut a to bi nam trebalo pružiti priliku da povećamo svoju izloženost dionicama", dodao je.

Indeks Tokijske burze Nikkei zaključio je trgovinu u minusu 0,94 posto, kliznuvši na 14.024 boda.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙