FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 29. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić večeras je govoreći o velikom proračunskom deficitu rekao da je on porastao, u odnosu na prošlu godinu, i za trošak članstva u EU koji Hrvatsku košta 4,7 milijarde kuna te da je taj trošak treba biti pokriven gospodarskim rastom. "Taj trošak je trebao biti pokriven tim rastom. Nema li toga, to je manjak proračuna", rekao je rekao je ministar financija za RTL. Sanacije brodogradnje, željeznice, zdravstva i plaćanje svih dugova, koje smo zatekli, u roku od 60 dana je dovelo do ukupnog duga od 190 milijardi kuna države s kamatom od dvije i pol milijarde više, rekao je Linić. Gospodarskog rasta nema jer je gospodarstvo u problemima i nije počelo raditi, upozorio je i podsjetio i na neprekidne predstečajne nagodbe te otpise i druge probleme. Upitan je li vrijeme za obraćanje MMF-u, Linić je pojasnio da se MMF poziva kada ne možete financijski sanirati dugove i nije potreban za provedbu mjera štednje, jer ih Vlada uporno provodi zadnje tri godine i zato, kazao je, imamo kompletno nezadovoljstvo gospodarstvenika, sindikata i zaposlenih.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je večeras da oni koji su jučer bacali baklje na tribinu sa djecom, na nogometnoj utakmici na Kantridi, trebaju biti doživotno odstranjeni iz sporta i treba im jednostavno zabraniti dolazak na utakmice i poslati ih u zatvor, a ne na stadion. Huliganima smo osigurali mjesto u zatvoru, a ne na stadionima, istaknuo je Jovanović, reagirajući u središnjem Dnevniku HTV-a na navijačke nerede na jučerašnjem jadranskom nogometnom derbiju Rijeke i Hajduka na Kantridi. Upitan što je s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), Jovanović je rekao da HNS ima akcijski plan za sprječavanje nasilja na stadionima koji se ne provodi. Najavio i da će već sutra, na njegovu inicijativu, biti održana izvanredna sjednica Nacionalnog odbora za sprječavanje nasilja u sportu. Tijekom nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka lakše je ozlijeđeno 13 osoba, od kojih jedno dijete i dva policijska službenika, dok je jedan policajac teže ozlijeđen. Dijete je ozlijeđeno od bačenog pirotehničkog sredstva.

ZAGREB - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić rekla je danas da nikome nije trebao "Lex Perković" te da je već i u srpnju bilo jasno da će se sve morati uskladiti s europskim zakonodavstvom i taj je stav iz početka bio iskazan od HNS-a. Najavila je da će se za maksimalno dva tjedna razriješiti problem oko imenovanja v.d. intendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu te da je Ministarstvo kulture za tu dužnost predložilo Svebora Sečaka i Sanju Ivić ali su jednako tako otvoreni i za kandidate koje će predložiti Grad Zagreb. "Zakon je izglasan u petak, ovaj tjedan će biti objavljen u Narodnim novinama, po zakonu imamo sedam dana da se dogovorimo oko kandidata ili kandidatkinje za v.d. i to može ići na Vladu drugi tjedan", rekla je Zlatar Violić u HTV-ov emisiji "Nedjeljom u dva" upitana kada će se razriješiti problem oko imenovanja v.d. intendanta zagrebačkog HNK, s obzirom na novi zakon o kazalištima. Upitana očekuju li sastanak s zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem s obzirom na to da je on izjavio "da vi niste njegov rang za sastanak", ministrica je rekla da ako ne bude tog sastanka, oboje imaju dobre ekipe koje će to dogovoriti. Ministrica kulture odgovorila je da se zakon ne donosi zbog njezinog sukoba s bivšom intendanticom i kako nema nikakvih razloga to držati osobnim sukobom.

ZAGREB - U sudaru dvaju osobnih vozila koji se dogodio danas poslijepodne na 23. kilometru južnog kolnika zagrebačke zaobilaznice, u blizini čvora Buzin, smrtno je stradala jedna osoba, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.

DUBROVNIK - Britanska glazbena zvijezda Bryan Ferrry večeras je Dubrovniku na konferenciji za novinare u povodu sutrašnjeg koncerta na Stradunu rekao da očekuje uspješan nastup na kojem će izvesti pjesme iz vremena sastava Roxy Music pa do najnovijih. "Zadovoljan sam što sam na ovom prekrasnom mjestu, jer sam oduvijek želio doći u Dubrovnik", kazao je Ferry. On će sutra nastupiti na dubrovačkom Stradunu u 21,30 sati u povodu 100 godina hotela Excelsior koji taj koncert poklanja Dubrovčanima. Bryan Ferry se 70-ih godina prošlog stoljeća proslavio kao pjevač i vođa popularnog sastava Roxy Music a 80-ih godina nastavlja i uspješnu samostalnu karijeru.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙