FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 15. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

PULA - Svaka zajednica, pa tako i naša, mora biti u realnim okvirima, poručio je danas Predsjednik Republike Ivo Josipović, odgovorivši na novinarski upit kako tumači najave o smanjenju povlaštenih mirovina, te izrazivši nadu kako će u tom projektu prevladati načelo pravednosti. Predsjednik je u Puli, gdje je nazočio proslavi Dana hrvatske ratne mornarice, istaknuo kako su takve najave sigurno reakcija na stanje državnog proračuna.

PULA - Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović danas je u Puli nazočio središnjoj proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i 22. obljetnice njezina osnutka, poručivši kako hrvatski sigurnosni sustav, Oružane snage i mornarica mogu odgovoriti svim suvremenim izazovima. Naglasio je kako je HRM dala veliki doprinos u obrani domovine te da i danas ima nezamjenjivu ulogu u čuvanju hrvatske granice, otoka, obale i mora.

ZAGREB - Nije uspio ni današnji drugi, trosatni postupak mirenja između Vlade i sindikata liječnika i medicinskih sestara, pa bolnički sustav u srijedu u 7 sati stupa u štrajk. Nakon sastanka u Banskim dvorima predsjednik Sindikata liječnika Ivica Babić novinarima je potvrdio kako sindikati u srijedu, 18. rujna u 7 sati stupaju u štrajk.

ZAGREB - Nakon što ni drugi postupak mirenja liječničkog i sestrinskog sindikata s Vladom nije uspio, pa je od srijede najavljen štrajk u bolnicama, ministar zdravlja Rajko Ostojić pozvao je građane da sljedeća dva dana u medijima prate priopćenja ministarstva kojima će dobiti jasne upute o radu bolnica za vrijeme štrajka.

OSIJEK - Osijek bi mogao postati logistički centar za ulaz indonezijske i azijske robe na tržište EU, a ako se ostvari ta vizija, otvaraju se mogućnosti za značajna ulaganja i otvaranje velikog broja radnih mjesta, istaknuto je na današnjem sastanku ministra gospodarstva Ivana Vrodljaka te osječkih gradskih i županijskih vlasti s indonezijskim ulagačima. Ministar Vrdoljak izjavio je nakon sastanka kako ovakvi razgovori otvaraju mogućnost gospodarskog i političkog strateškog partnerstva s Indonezijom, jer Hrvatska, preko riječke luke i Osijeka, ima najbrži i za prijevoz roba najjeftiniji spoj Mediterana i Crnog mora.

ZAGREB - Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja, 16. rujna, slavi se danas u zagrebačkom parku Maksimiru gdje je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode organiziralo zabavno-edukativne radionice, a proslavi se pridružio i ministar Mihael Zmajlović sa suprugom i dvjema kćerima, važnim ocijenivši skretanje pozornosti na očuvanje ozonskog omotača. Ministar je rekao kako su za djecu priređene edukativne radionice jer je zgodno uvijek krenuti od najmlađih koji odrasle često puta podsjete na ono što bismo trebali svaki dan znati.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je danas kako je bio zadovoljan radom svoga pomoćnika Marija Obrdalja te direktora Fonda za zaštitu okoliša Dinka Polića, čije je razrješenje nedavno predložio, ali i istaknuo da je Ministarstvu potreban tim sa specifičnijim i stručnijim znanjima u tom resoru.

ZAGREB - Hrvatska udruga javnih ovršitelja (HUJO) predložila je danas Vladi da spor s Europskom komisijom oko primjene europskog uhidbenog naloga riješi na način da Saboru na donošenje uputi izmjene zakona koje bi sadržavale prestanak važenja vremenskog ograničenja primjene europskog naloga s 1. siječnja 2014. godine, kako je to regulirala i Češka.

ŠIBENIK - U skradinskom selu Velika Glava danas je održana središnja proslava 22. obljetnice Rujanskog ratnog podviga, tijekom kojeg je u rujnu 1991. osujećen pokušaj neprijateljske JNA da okupacijom šibenskog područja rascijepa Hrvatsku na dva dijela. Pod spomen križem u Velikoj Glavi predstavnici hrvatske vojske, policije, braniteljskih udruga, te članovi obitelji poginulih branitelja i njihovi suborci položili su vijence i zapalili svijeće u počast žrtvama Domovinskog rata.

ZAGREB - "Znanstveni piknik" namijenjen popularizaciji znanosti, posebno među djecom i mladima, danas se do 20 sati održava u parku zagrebačkog Boćarskog doma u Zagreb, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Voditeljica projekta "Znanstveni piknik" Jelena Filipaj istaknula je kako je namjera prezentirati znanost kroz zabavni segment te pomoći 'popularizatorima' znanosti da se međusobno upoznaju i izmjene iskustva. Zbog toga su ove godine doveli veliki broj inozemnih edukatora - njih 23 iz devet zemalja koji predstavljaju svoje programe.

VINKOVCI - U Svečanom mimohodu sudionika 48. Vinkovačkih jeseni i Reviji konjskih zaprega središtem Vinkovaca danas je prodefiliralo 76 kulturno-umjetničkih društava (KUD), 35 svečanih konjskih zaprega i 70-tak konjanika, s oko 3.500 njegovatelja hrvatske tradicijske kulture. Na taj se način predstavio i najreprezentativniji dio ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni koje se odvijaju od 6. do 15 rujna pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

ZAGREB - Na pješaka koji je rano jutros poginuo na autocesti A2 Zagreb-Macelj kombijem je naletio 56-godišnji slovački državljanin, izvijestila je zagrebačka policija. Nesreća se dogodila oko 4,35 sati kod čvora Zaprešić, kada je Slovak, vozeći kombi slovačkih oznaka prema Zagrebu, naletio na zasad nepoznatog pješaka.

ZAGREB - U jutrošnjoj prometnoj nesreći u Velikoj Gorici poginula je 37-godišnja vozačica, izvijestila je zagrebačka policija. Nesreća se dogodila oko 7,45 sati kada su se na raskrižju Sisačke ceste i Ulice Ivana Pavla II. sudarila dva automobila.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙