FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 8. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

KORČULA - Koncertom ansambla Arte dei suonatori iz Poljske u katedrali svetoga Marka sinoć je počeo drugi Korčulanski barokni festival. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, a do 13. rujna održat će se sedam koncerata uz bogati popratni program i predavanja na temu barokne glazbe. Kako je istakao umjetnički ravnatelj Festivala Saša Britvić i ove će godine nastupiti najprestižniji svjetski i domaći ansambli i solisti, specijalizirani za baroknu glazbu i to Arte dei suonatori (Poljska), Odhecaton (Italija), Dialogos (Francuska), Imaginarium (Italija), Suonar Cantando (Velika Britanija), Igor Davidovics (Mađarska), Enrico Onofri (Italija) i Hrvatski barokni ansambl koji će zatvoriti festival.

DUBROVNIK - U Kneževu dvoru sinoć je održan scenski kolaž Weltschmerz, a radi se o zanimljivom spoju glazbe, književnosti i slikarstva, koji je publici predstavila udruga "Sve ostalo je glazba". Osnivači udruge su mladi umjetnici Ivana Jelača, Damjan Bučić i Frana Marija Vranković. U programu je sudjelovala glumica Mirej Stanić u ulozi kustosice koja otvara izložbu triju mladih dubrovačkih akademskih slikarica Ivane Miloglav-Ivanković, Ivone Bure i Nikice Pavlović. Njihove slike nastale su na djela skladatelja njemačkoga romantizma; L. van Beethovena, J. Brahmsa, F. Schuberta te R. Schumanna, a u sklopu programa, izveli su ih mladi glazbenici; Damjan Bučić, Dora Kamber, Laura Hladilo, Ivana Jelača i Stefani Grbić.

ZAGREB - Dvadesetogodišnjak je na parkiralištu bazena u Nazorovoj ulici u Svetom Ivanu Zelini pokušao ubiti četrdesetsedmogodišnjaka, izvijestila je sinoć Policijska uprava zagrebačka. Policija navodi kako je počinitelj uhićen, a ozlijeđeni četrdesetsedmogodišnjak hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Dubrava.

ZAGREB - Požar koji je sinoć oko 20 sati izbio u obiteljskoj kući u zagrebačkom naselju Vrapče ugašen je, a pritom je lakše ozlijeđen muškarac, izvijestila je zagrebačka policija. Požar je izbio na adresi Debanićev breg 4, a u tijeku saniranje, doznaje se iz vatrogasne postaje Zagreb. Ozlijeđeni je prevezen u Vinogradsku bolnicu, a očevid će biti obavljen u nedjelju kada će se znati i detalji, izvijestili su iz policije.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙