FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 2. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4.30 sati

ZAGREB - U zrakoplovnoj nesreći kod otočića Pomerski, blizu ACI marine Pomer, u nedjelju popodne smrtno su stradala dvojica muškaraca, 36-godišnji S.P. i 34-godišnji G.D. iz Zagreba koje su iz potopljenog zrakoplova izvukli policijski ronioci. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o akrobatskom zrakoplovu češke proizvodnje Zlín 242 koji je nestabilan za bilo kakve manevre na manjim visinama. Vlasništvo je pilotske škole Peryton iz Zagreba i potpuno je nov, registriran prije nekoliko dana. Jučer ujutro je doletio iz Zagreba u Medulin, odakle je u 15.05 sati uzletio sa sportske piste. Srušio se nakon samo nekoliko minuta leta. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) odmah je po dojavi o nesreći pokrenula akciju traganja i spašavanja putem Lučke kapetanije Pula i Pomorske policije, a o tom događaju obaviještena je i Obalna straža. Djelatnici Lučke kapetanije Pula, Pomorske policije Pula i Agencije za istraživanje nesreća obavljaju očevid i potom će pristupiti akciji izvlačenja potopljene olupine zrakoplova radi daljnjega vještačenja o uzrocima nesreće.

VARAŽDIN - Koncertom vinkovačkih Majki, grupe Letu štuke i srpskog S.A.R.S.-a sinoć je u Varaždinu "spušten zastor" 15. jubilarnog Špancirfesta - Festivala dobrih emocija, koji se od petka 23. kolovoza do danas održavao u Varaždinu. U deset dana trajanja Festivala organizatori su za brojne posjetitelje pripremili oko 200 programa, od koncerata, kazališnih predstava, radionica, umjetničkih izložbi do brojnih uličnih performansa te izlagačkih prostora gdje se po prvi puta predstavilo i desetak izlagača iz susjedne Mađarske. Najveću pažnju publike i ove su godine privukli brojni koncerti. Najposjećeniji koncert bio je u petak kada je nastupio Gibonni, koji se nakon sedam godina vratio na Špancirfest, a ništa manje publike nisu privukli ni svjetska glazbena atrakcija Skunk Anansie te Massimo na samom otvaranju. Organizatori Špancirfesta, Turistički ured grada Varaždina, poseban iskorak ove su godine napravili u dijelu programa koji se odnosi na najmlađe kao i u umjetničkom dijelu. Ovogodišnji Festival obilovao je i događajima na ulici, odnosno brojnim uličnim performansima, a prvi puta su održani u sklopu projekta Circus as a way of life koji je financiran sredstvima Europske unije za razvoj kulturne djelatnosti. Troškovi ovogodišnjega Špancirfesta iznose 3,6 milijuna kuna, a 90 posto od tog iznosa dolazi iz privatnog sektora čime je Špancirfest okarakteriziran kao samoodrživa manifestacija. Prije početka Festivala organizatori su najavili između 150 i 200 tisuća posjetitelja, a jesu li bili "točni" u prognozama znat će se u sljedećih nekoliko dana kada će službene podatke o broju posjetitelja objaviti varaždinska policija.

ZAGREB - Predstava "Michelangelo" slovenskog redatelja Tomaža Pandura, vizija stvaralačkih procesa velikog renesansnog kipara i slikara, otvorila je u nedjelju navečer novu sezonu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Pandurova najnovija suradnja s ansamblom zagrebačkog nacionalnog teatra, koju je zagrebačka premijerna publika nagradila dugotrajnim pljeskom, temelji se na motivima istoimene drame hrvatskog pisca Miroslava Krleže, o mukama umjetnika suočenog s gubitkom inspiracije i osjećajem otuđenosti. U predstavi glume i Alma Prica, Iva Mihalić, Ivana Boban, Damir Markovina i Kristijan Potočki, te Andrej Dojkić, Tomislav Krstanović, Romano Nikolić, Ivan Ožegović, Adrian Pezdirc i Jure Radnić. Predstava je prvi put izvedena na otvorenju festivala Mittelfest u Udinama – u tamošnjem je Teatro Nuovo Giovanni, gdje ju je publika dočekala s povicima oduševljenja, a kritika popratila izvanrednim ocjenama.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙