FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 7. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

DUBROVNIK - Dubrovnik bi uskoro mogao hidroavionskom vezom biti povezan sa otocima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izjavio je danas zamjenik župana Davorko Obuljen, izvijestivši kako se o tom projektu već više od godinu dana vode pregovori s njemačkom tvrtkom European Coastal Airlines (ECA). Obuljen je kazao kako bi u prvoj vazi s Dubrovnikom bili povezani Lastovo i Korčula, odnosno na Lastovu lučica Ubli, a na Korčuli grad Korčula i Vela Luka, dok bi u drugoj fazi u projekt bio uključen i otok Mljet.

RIJEKA - Spomen obilježje Bošnjacima, braniteljima iz Domovinskog rata otkriveno je danas na platou ispred Islamskog centra u Rijeci. Spomen obilježje otkrili su ministar branitelja Predrag Matić i dvojica donatora za gradnju spomenika, Džemil Husić i Haris Muminović. Na spomen obilježju se nalaze imena 27 poginulih Bošnjaka branitelja s područja Primorsko-goranske županije, a kako je naknadno utvrđeno da su izostavljena dva poginula branitelja, njihova imena će se dodati.

ZAGREB - Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije podupire aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u protivljenju postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru koji, ističu, danas brani Hrvatsku i ujedinjuje je u borbi za pravdu i mir. "Mi udovice hrvatskih branitelja i naša djeca u potpunosti podržavamo aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u sprječavanju nametanja ćirilice u Vukovaru", navode iz Udruge u otvorenom pismu potpore vukovarskom Stožeru.

RIJEKA - Akcija "Ne dvoji - odvoji" provedena je danas u Marčeljima pokraj Rijeke u organizaciji ekološke udruge Krizni eko stožer Marišćina, s ciljem skretanja pozornosi na nužnost odvojenog prikupljanja otpada. Građani su pozvani da donesu odvojeno sakupljene sirovine iz kućnog otpada, kao što su papir, metal, staklo, plastika, bijela tehnika i slično. Prodajom tih sirovina sakupit će se novac koji će se darovati za liječenje oboljelog dječaka Deana Doknića iz Marčelja.

OSIJEK - U organizaciji Motonautičkog kluba Drava Osijek danas se održava 13. Regata Osijek-Aljmaš u kojoj sudjeluje 120 čamaca, brodova i brodića, a u znak sjećanja na sve stradalnike Domovinskog rata na ušću Drave i Dunava bačeni su vijenci. Među sudionicima Regate je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je ispred Grada Osijeka bacio vijenac u Dunav, kao simbol sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata.

KRIŽEVCI - Brojni vjernici nazočili su današnjem misnom slavlju u središtu Križevaca prigodom obilježavanja svetkovine svetog Marka Križevčanina, nebeskog zaštitnika Križevaca, Koprivničko-križevačke županije te dviju biskupija, Bjelovarsko-križevačke i Varaždinske. Euharijstijsko slavlje predvodio je nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić. On je u propovijedi rekao kako vjernici slave svetoga Marka Križevčanina da bi imali hrabrosti za ljubav i vjernost onim vrednotama i idealima kojima je on bio vjeran, te da bi bili spremni za samodarivanje i ljubav koja ne pita za cijenu.

ZAGREB - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros oko 2 sata u Novom Zagrebu, poginule su dvije osobe u audiju zagrebačkih registracije, izvijestila je policija po završetku očevida. Nesreća se dogodila na Sisačkoj cesti, na nadvožnjaku u blizini Mrkšine ulice, gdje su se sudarili osobni automobili audi A3 zagrebačkih registracija i audi A8 slavonskobrodskih registracija.

KRAPINA - U sudaru s automobilom jutros je u mjestu Turnišće kraj Konjšćine poginuo 40-godišnji motociklist, izvijestila je krapinsko-zagorska policija. Do nesreće je došlo oko 9,20 sati, kada je motociklist prevelikom brzinom ušao u zavoj, izgubio nadzor te s motociklom pao na cestu.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙