FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 3. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

VUKOVAR - Događanja u Vukovaru postaju kataklizmička, poručio je sinoć Vlado Iljkić, član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zadužen za pravne poslove, ispred vukovarske policijske postaje gdje se od popodnevnih sati na obavijesnom razgovoru nalaze četvorica prosvjednika čije oslobađanje zahtijevaju iz Stožera. Od prosvjednika, koji su se u sve većem broju okupljali pred policijskom zgradom i sinoć ih je tamo bilo više stotina, doznaje se kako su privedeni Tomislav Josić, čelnik Stožera, te Ivo Lucić, Stevo Culej i Marijan Živković, članovi te organizacije koja se protivi postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru.

VUKOVAR - Vlada u Vukovaru krivo tumači članke Ustava koji govore o suživotu većinskog i manjinskog naroda, ustvrdio je dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara Ivan Penava, komentirajući prosvjede protiv dvojezičnosti u Vukovaru. Penava je sinoć u 3. Dnevniku HTV-a izjavio da nisu ostvarene zakonske pretpostavke, odnosno članak 8 Ustava o pravima nacionalnih manjina koji jasno kaže da se sva prava i zakoni po pitanju nacionalnih manjina primjenjuju jedino pod uvjetom poštivanja i nacionalnih manjina i većinskog naroda. U vukovarskoj policijskoj postaji doznaje se da su se noćas nešto iza ponoći razišli prosvjednici okupljeni oko policijske zgrade, koji su tražili oslobađanje privedenih zbog sudjelovanja u nasilnom uklanjanju dvojezičnih ploča te probijanja policijskog kordona, pri čemu je ozlijeđeno četvero policajaca.

VUKOVAR - Više stotina članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, branitelja i građana, koji su sinoć prosvjedovali pred zgradom policijske postaje i tražili puštanje na slobodu četvorice privedenih prosvjednika, dobili su duhovnu potporu od fratara koji su s njima molili. Potporu prosvjednicima, koji su cijeli dan prosvjedovali u Vukovaru zbog postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima, došli su dati fratri iz vukovarske Crkve sv. Filipa i Jakova, predvođeni gvardijanom Gordanom Propadalom.

ZAGREB - Skupna izložba pod nazivom "Mit i Art", otvorena sinoć u zagrebačkoj Galeriji Bačva Doma Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), donosi radove po troje litavskih i hrvatskih umjetnika koji različitim umjetničkim izražavanjem istražuju granice pojmova mita i umjetnosti te propituju njihov odnos. Izložba je rezultat suradnje HDLU-a i Galerije Meno parkas u Kaunasu u Litvi, a ideja je bila posvetiti je jednoj osebujnoj ličnosti iz Litve te jednoj iz Hrvatske", kazao je, predstavljajući projekt na otvorenju, predsjednik HDLU-a Josip Zanki.

KORČULA - U korčulanskoj Katedrali Sv. Marka večeras je dobrotvorni koncert održao popularni britanski kompozitor, orguljaš i dirigent Sir Nicholas Jackson, a sav prihod od koncerta namijenjen je obnovi palače Gabriellis, odnosno Gradskoga muzeja Korčula. Koncert su zajednički organizirali Centar za kulturu Korčula, Turistička zajednica grada Korčule i Gradski muzej. Sir Nicholas Jackson poznat je u svijetu kao orguljaš, skladatelj i čembalist koji je nastupao na brojim svjetskim pozornicama od Pariza, Madrida, Londona te SAD-a.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙