FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić jučer je odbacio i špekulacijama nazvao informacije u medijima o mogućnosti ukidanja drugog mirovinskog stupa. "Vlada je odlučna da sustav stabiliziramo i omogućimo da svi oni koji budu odlazili u mirovinu iz I. i II. stupa imaju mirovinu koja će biti između 60 i 70 posto plaće. Po sadašnjem modelu ta mirovina bi bila oko 20 do 30 posto plaće, što nije dostojno za normalan život", rekao je Mrsić novinarima nakon troipolsatne sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je jučer kako radničke mirovine nisu predmet stabilizacije proračuna kakvu najavljuje ministar financija Slavko Linić, a da sve mirovine koje se ne isplaćuju iz doprinosa trebaju slijediti sudbinu državnog proračuna. "Mirovine koje su vezane uz doprinose moraju se usklađivati i moraju pratiti doprinose, a sve druge mirovine moraju dijeliti sudbinu državnog proračuna. Kada se govori o reformama i uštedama na rashodovnoj strani, treba vidjeti što se može napraviti", rekao je Mrsić.

ZAGREB - Nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vladimir Ferdelji sinoć je istaknuo kako će restrukturiranje svih podružnica u Zagrebačkom holdingu puno ovisiti o onima koji će biti izabrani za njihove čelnike, istaknuvši kako je stoga izuzetno važno da to budu stručnjaci. "Direktori podružnica Zagrebačkog holdinga ne samo da će sudjelovati u planovima restrukturiranja podružnica nego će to morati i provoditi", rekao je Ferdelji na tribini HSS-a o gospodarskim prilikama u Zagrebu.

SPLIT - U Splitu je jučer otvoren 23. svjetski kongres Svjetske udruge kardiotorakalnih kirurga na kojem će za do 15. rujna sudjelovati više od 700 stručnjaka, među kojima oko 130 predavača. Ovo je prvi put da se u Hrvatskoj organizira Svjetski kongres kardiotorakalnih stručnjaka, a domaćin kongresa je Klinika za kardijalnu kirurgiju Kliničkoga bolničkog centra iz Zagreba.

ZAGREB - Zvijezda world music glazbe Manu Chao održao je sinoć još jedan koncert za pamćenje pred oko šest tisuća obožavatelja u dvorištu Zagrebačkog velesajma u organizaciji INmusic festivala i Multikulture. Manu Chao je više od dva i pol sata zabavljao publiku koja je ispunila prostor između velesajamskih paviljona i vičući "crazy Zagreb" poticao ju na ples i pjevanje . Manu Chao je na svojem četvrtom koncertu u Hrvatskoj (dosad dva puta u Zagrebu i jednom u Puli) nastupio praćen tročlanim sastavom "La Ventura" u kojem su njegovi stari suradnici Madjid Fahem na gitari, Philippe Teboul na bubnjevima te Gambeat na bas gitari.

ZAGREB - Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) najavila je sinoć da po treći put organizira manifestaciju "Hrvatska volontira!", kojom želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se to cijeni. HMVC je priopćio kako ove godine kampanjom poručuje da čak i mali doprinos, kojeg nije teško dati, volontera može učiniti herojem u zajednici te za onoga kome pomaže.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙