FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 23. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Direktor Službe korporativnih komunikacija Zagrebačkog holdinga Dušan Viro potvrdio je Hini da je kompletna bivša Uprava Holdinga, na čelu s Ivom Čovićem, dobila otkaz.

Uz bivšeg predsjednika Uprave Holdinga Ivu Čovića, otkaz su dobili Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain i Tomislav Čulo, rekao je Viro. Po pisanju medija, oni nisu iznenađeni iako su znali da ih u Holdingu više ne čeka budućnost. Nije im ponuđeno novo radno mjesto nego su dobili otkaz, suprotno njihovim ugovorima o radu. Mediji navode kako je gradonačelnik Milan Bandić smijenio Upravu Holdinga na čelu s Ivom Čovićem, a potom im je novi čelnik tvrtke Slobodan Ljubičić uručio otkaze. No, Dušan Viro napise kako nitko od njih nije bio obaviješten niti upozoren da će ostati bez radnog mjesta nije želio komentirati. Ivo Čović i gradonačelnik Milan Bandić nisu bili dostupni za komentar, a voditeljica odsjeka za informiranje zagrebačkoga gradonačelnika Koraljka Eterović izjavila je Hini kako nije upoznata s navedenim događajima.

ZAGREB - Kod jednog muškarca srednje životne dobi, koji je proteklih dana bio liječen na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, sumnja se u infekciju virusom zapadnog Nila, izvijestio je sinoć Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Ako testovi potvrde sumnje, to će biti prvi bolesnik s tom infekcijom u Hrvatskoj ove godine, nakon pojave tog virusa u susjednim zemljama. HZJZ navodi da je muškarac iz Zagrebačke županije otpušten iz Klinike u dobrom općem stanju, te da se nakon toga posumnjalo u infekciju. Rezultati laboratorijske analize ukazali su na vjerojatnu infekciju virusom zapadnog Nila, koju je još potrebno potvrditi dodatnim testovima u referentnom laboratoriju.

METKOVIĆ - U organizaciji Hrvatskog žrtvoslovnog društva (HŽD) i Udruge hrvatski domobran (UHD) sinoć je u Metkoviću počeo dvodnevni program obilježavanja 23. kolovoza - europskoga Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Tim povodom predstavljena je knjiga prof. dr. Ivana Jurića "Partizanska i komunistička represija i zločini prema Hrvatima u Donjem Poneretavlju 1941.-1990. godine". Knjigu uglednog povjesničara Ivana Jurića, osnivača ogranka Matice hrvatske u Metkoviću predstavili su, uz samoga autora, predsjednik Hrvatskoga žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović i predsjednik HAZU BiH sa sjedištem u Mostaru Andrija Nikić.

DUBROVNIK - U sklopu glazbenoga dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u Kneževu dvoru održan koncertu pod nazivom „Bon anniversaire M. Debussy“, a nastupili su ugledni talijanski glazbenici - violončelist Enrico Dindo i pijanistica Monica Cattarossi. Okosnicu programa njihova nastupa na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama, ostvarena uz potporu Talijanskog instituta za kulturu, činila su djela nastala za violončelo i klavir, autora Claudea Debussyja. Također su izvedena i djela Dore Pejačević i Sergeja Rahmanjinova.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙