FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: amat
ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Zbog visokih temperatura zagrebačka hitna pomoć za vikend je imala oko 15 posto više intervencija, a u četiri slučaja radilo se o kolapsu mlađih osoba na ulici. "Ovih smo dana imali oko 15 posto više intervencija u odnosu na druge dane, a dio njih povezan je s vrućinom. Kako je i uobičajeno, u njihovim domovima posjećivali smo kroničare, kardiopate i plućne bolesnike, koji su se dobro držali uputa - nisu izlazili bez potrebe i redovito su uzimali svoje terapije, no dio drugih intervencija bio je povezan uz vrućinu ", rekla je Hini voditeljica smjene u hitnoj medicinskoj pomoći Ileana Lučić-Renaud. Upozorila je da se visoke temperature očekuju i sutra, zbog čega je nužno pridržavati se uputa - piti dovoljno vode, izbjegavati alkohol i tešku hranu, ne izlaziti bez potrebe, i prozračiti stan, a oni koji nemaju klimu, trebaju zamračiti prozore.

ZAGREB - Kroz tunel Konjsko na autocesti A1, u smjeru Splita, vozi se jednim trakom zbog vozila u kvaru, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Iz HAK-a napominju kako je promet gust na autocesti A1 od Bosiljeva prema Zagrebu, ali da kod naplatnih postaja Lučko na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu nema kolona. Do 23 sata, zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1. Na dionici državne ceste D1 Grabovac-Ličko Petrovo Selo u zoni radova vozi se jednim trakom, naizmjence. Do 31. srpnja, svakog radnog dana, od 5 do 10 sati, Jadranskom magistralom (D8) kretat će se izvanredni prijevozi od raskrižja Stobreč preko Solina do vijadukta Belinovača.

Pojačan je izlazak osobnih vozila na Metkoviću gdje se čeka oko jedan sat te na Kaštelu i Rupi. Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bregani i Pasjaku.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

DUBROVNIK - U sklopu dramskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je ispred i u Gradskoj vjećnici izveden prvi premijerni naslov u dramskom programu, a riječ je o autorskom projektu Bobe Jelčića i Nataše Rajković "Allons Enfants". Ovaj projekt se kroz sjednice Gradskoga vijeća bavi osvještavanjem sadašnjeg trenutka grada s pozivanjem na tradiciju i uključivanje aktualnog, dokumentarnog materijala i prva je predstava koja se igra u Gradskoj vijećnici. Predstava naziv posuđuje od istoimenog dijela "Allons Enfants" Ive Vojnovića iz Dubrovačke trilogije. Nataša Rajković i Bobo Jelčić 2004. na Dubrovačkim ljetnim igrama realizirali su autorski projekt radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje koja je izazvala veliko zanimanje publike. Uz redatelje Bobu Jelčića i Natašu Rajković asistenticu Petru Jelaču, autorsku ekipu čine i Alen Kozina i Bojan Gagić, zaslužni za vizualno i zvučno oblikovanje predstave.

(Hina) xam/xbdj yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙