FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ČAVOGLAVE - Koncert u Čavoglavama, kojim je oko 100.000 ljudi proslavilo Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prošao je bez izgreda, a uoči koncerta oduzeto je nekoliko predmeta sa zabranjenim ustaškim obilježljima, izvijestila je policija. Policija je prije koncerta imala četiri intervencije u kojima je oduzimala upaljače s neprikladnim obilježjima, a od još dvije osobe oduzela je majice s ustaškim obilježjima, odnosno slovom "U". Kod jedne je osobe pronašla i zaplijenila drogu i svima su izdati prekršajni nalozi za plaćanje novčane kazne. Uz organizatora, pjevača Marka Perkovića Thompsona na koncertu su nastupili Miroslav Škoro i Mate Bulić.

SPLIT - Splitski policajci sinoć su uklonili eksplozivnu napravu, zbog čijeg su pronalaska i sve do njezine deaktivacije blokirali Vukovarsku ulicu, te su najavili kako će napravu uputiti u zagrebački Centar za vještačenja Ivan Vučetić. Policija je očevid završila večeras nakon 21 sat, te potvrdila da se radi o eksplozivnoj napravi.

ZADAR - Automobil srbijanskih registracija planuo je jučer u Petrčanima kraj Zadra, a u zadarskoj se policiji doznaje kako zasad ništa ne ukazuje na počinjenje kaznenog djela. U unutrašnjosti audija A8 beogradskih oznaka požar je planuo oko 17,30 sati, na parkiralištu kod hotelskog naselja u Petrčanima.

DUBROVNIK - U sklopu glazbenog dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je ispred dubrovačke katedrale održan autorski koncert Đela Jusića pod nazivom "Ulicama moga Grada". Jusićeve skladbe izveli su mezzosopranistica Dubravka Mušović-Šeparović, gitarist Maroje Brčić, Mješoviti zbor Libertas i Dubrovački simfonijski orkestar, dok je koncertom ravnao sam maestro Đelo Jusić.

DUBROVNIK - Povodom obilježavanja 5. obljetnice otvorenja izložbe "Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991. - 1995." te u sklopu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, sinoć je u tvrđavi Imperijal na Srđu otvorena tematska izložba iz Zbirke fotografija "Hrvatska ratna fotografija – Dubrovnik 1991. – 1992.". Autori izložbe i likovnog postava su Varina Jurica Turk i Mišo Đuraš, a izložbu je organizirao Muzej suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja, uz potporu Ministarstva kulture.

BLATO - U sklopu kulturnog programa dvadesetog Blatskog ljeta, sinoć je uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, na mjesnoj Plokati u Blatu održan 34. Festival klapa Dubrovačko-neretvanske županije. Festival je održan pod pokroviteljstvom županije i Općine Blato, a sudjelovalo je osam klapa iz Dubrovnika, Blata, Korčule, Mljeta (Sobre) i Župe dubrovačke.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙