FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 7. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Ured premijera Zorana Milanovića ocijenio je sinoć kako nema smisla procesuirati osobe koje su za jučerašnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu zviždanjem i povicima prekidali premijerov govor, ističući pravo na kritiku i izražavanje mišljenja nečim uobičajenim u demokraciji. "Jednostavno, pravo na kritiku i izražavanje svog mišljenja normalno je i uobičajeno u demokratskim društvima", poručuje Ured u priopćenju.

SPLIT - Prvakinja splitske Opere sopranistica Valentina Fijačko, uz pratnju Orkestra HNK Split i pod ravnanjem Roberta Homena te uz tenora Domagoja Dorotića, sinoć je u sklopu 59. splitskog ljeta održala koncert u Meštrovićevim Crikvinama-Kaštilcu, na kojem su izvođeni ulomci iz djela glazbenih velikana. "Koncert je spoj opere i operete, ali i mojeg najdražeg repertoara kojeg sam osobno birala", poručila je Valentina Fijačko.

DUBROVNIK - U sklopu glazbenog dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je u Kneževu dvoru sinoć je održan koncert "Lijepa Magelona" Johannesa Brahmsa. U programu su nastupili bas-bariton Krešimir Stražanac u pratnji pijanista Mihálya Menelaosa Zekea s recitatoricom Uršom Raukar, te priredili večer Lieda u sklopu koje je izvedena i "Lijepa Magelona".

ZAGREB - Na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi koja se od 30. srpnja do 5. kolovoza održala u japanskom Kyotu hrvatski su srednjoškolci osvojili dvije zlatne i dvije srebrne medalje, što je i jedan od najvećih hrvatskih uspjeha na svjetskim znanstvenim olimpijadama.

ZAGREB - Najbolji hrvatski srednjoškolski učenici u području astronomije su na 7. Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike (IOAA) u grčkom gradu Volosu osvojili dva brončana odličja, priopćila je večeras Zvjezdarnica Zagreb. Olimpijada se održavala 27. srpnja do 5. kolovoza, a na njoj su sudjelovala 182 učenika iz 35 država.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙