FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 15. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - General bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HkOV) izjavio je jučer kako će, utvrdi li Vojna policija organizacijske propuste te kršenje mjera sigurnosti u slučaju današnje pogibije ročnog vojnika Marka Zalovića, protiv svih odgovornih biti poduzete odgovarajuće mjere. Repinc je to izjavio je konferenciji za novinare u zagrebačkoj vojarni Croatia, gdje je u svoje osobno i ime svih pripadnika HkOV-a izrazio sućut obitelji smrtno stradalog 21-godišnjeg ročnika, kojega je tijekom obuke na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova pregazio tenk.

ZAGREB - Uslijed slijetanja s ceste jučer je u mjestu Hrastovec Toplički nedaleko Varaždina poginula 39-godišnja vozačica, doznaje se u varaždinskoj policiji. Nesreća se dogodila jučer oko 13,10 sati kada je vozačica zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad automobilom koji se zanio te udario u prometni znak i zaustavio u jarku. Vozačica je poginula na mjestu nesreće.

SPLIT - Dodjelom nagrada "Judita" za najveća umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu Festivala te spuštanjem festivalske zastave sinoć je na Peristilu završeno 59. Splitsko ljeto. Nagradu "Judita" za dramski program, po odluci žirija, dobio je prvak Drame splitskog HNK Trpimir Jurkić. Žiri za glazbeni program odlučio je "Juditom" nagraditi muzičare iz Simfonijskog orkestra HRT-a za koncert "Sunčana Polja" - dirigenta Aleksandra Markovića i pijanisticu Martinu Filjak.

DUBROVNIK - U sklopu dramskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u produkciji zagrebačke Glumačke skupine Histrioni izvedena monodrama "Moj slučaj", nastala po zapisima i stihovima Vlade Gotovca, istaknutog hrvatskog političara, novinara, pjesnika, filozofa i humanista. Monodrama redatelja i izvođača Borisa Svrtana održana je u atriju dubrovačkog Poslijediplomskog središta.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙