FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: trub
ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Ured premijera Zorana Milanovića ocijenio je večeras kako nema smisla procesuirati osobe koje su za jučerašnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu zviždanjem i povicima prekidali premijerov govor, ističući pravo na kritiku i izražavanje mišljenja nečim uobičajenim u demokraciji. "Jednostavno, pravo na kritiku i izražavanje svog mišljenja normalno je i uobičajeno u demokratskim društvima", poručuje Ured u priopćenju.

ZAGREB - Aktivisti okupljeni u Građanskoj akciji usprotivili su se policijskom privođenju muškarca koji je jučer sudjelovao u vrijeđanju premijera Zorana Milanovića tijekom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu. "Smatramo da se političari kao javne osobe trebaju naviknuti na to da su podložni kritici pa čak i vrijeđanju te da je i to sastavni dio demokracije", navode u današnjem priopćenju.

ZAGREB - Na Šolti se još uvijek nije stabilizirala situacija s opskrbom vode te je danas od 15 do 20 sati uvedena redukcija vode za sva mjesta na tom otoku, doznaje se poslijepodne od dežurnog službenika u splitskom vodovodu. Iza 20 sati voda bi se postepeno trebala otvarati, a ukoliko se situacija ne stabilizira i sutra će se nastaviti s redukcijom vode na Šolti.

ZAGREB - Dvije osobe lakše su ozlijeđene kada je na njihov automobil popodne naletio putnički vlak na pružnom prijelazu bez branika u Okešincu u općini Križ. Zagrebačka policija kratko je izvijestila da se nesreća dogodila u 17,40 sati, kada je na pružnom prijelazu bez branika na automobil naletio putnički vlak koji se kretao u smjeru Zagreba.

ZAGREB - U podmorju kod otoka Šipana pronađena je jedrilica za koju je pregledom zaključeno da je potopljena prije otprilike pola godine, iako u nadležnim ispostavama posljednih nekoliko godina nije prijavljivana nikakva havarija, nestanak, niti pomorska nezgoda koja bi se mogla dovesti u vezu sa potopljenom jedrilicom, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i veza.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas visoko izaslanstvo kineskoga grada Xiamena, kojom je prigodom izražena obostrana želja za uspostavom i jačanjem odnosa dvaju gradova, priopćeno je iz gradske uprave. Kao prvi korak u budućoj suradnji potpisano je pismo namjere u kojem se podvlači inicijativa za početak dogovora o suradnji na području gospodarstva, trgovine, znanosti, tehnologije, kulture, obrazovanja i turizma.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙