FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi blago ojačali, u fokusu Dioki

Autor: scvi
ZAGREB, 23. kolovoza 2013. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze oko podneva su bili u blagom plusu, ali uz slabu likvidnosti, pri čemu je u fokusu investitora dionica Diokija, zbog vijesti da je s najvećim vjerovnicima usuglašen plan financijskog restrukturiranja te tvrtke.

Crobex indeks oko 12,00 sati bio je u plusu 0,15 posto, na 1.854 boda, a Crobex10 0,29 posto, na 1.047 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 2,5 milijuna kuna, te je bio otprilike 400.000 kuna manji nego jučer u ovo doba.

„Na domaćem tržištu trgovanje i nadalje obilježava niska likvidnost. Očito je većina investitora još na godišnjem, a nedostaje i vijesti koje bi pokrenule tržište. U fokusu su danas dionice Diokija, HT-a i Ine“, ističe Boris Mažurin, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria.

Milijunski promet zasad je ostvaren jedino dionicom Diokija. Cijena joj je pritom skočila gotovo 15 posto, na 30,18 kuna.

Jedan poslovni list danas piše da su se Hrvatska elektroprivreda, Zagrebačka i Hypo banka usuglasili oko plana financijskog restrukturiranja Diokija.

Prema korigiranom planu, koji bi se u sljedećih desetak dana trebao pojaviti u Fininom registru predstečajnih nagodbi, HEP i Zaba dobit će dio potraživanja u novcu, dok će ostali dio biti pretvoren u vlasničke udjele. Hypo bi se trebao namiriti prodajom imovine na koju ima hipoteku.

Po likvidnosti slijedi dionica HT-a, s ostvarenih 228.000 kuna prometa. Cijena joj je oslabila 0,28 posto, na 176,51 kunu.

U mirnom trgovanju, nešto više trguje se danas još i dionicom Ine, kojom je do podneva ostvareno 221.520 kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,15 posto, na 4.260 kuna.

Među većim dobitnicama još se ističe i dioniva Podravke, čija je cijena skočila 6 posto, no uz promet od svega 28.000 kuna.

Najveća gubitnica, pak, dionica je Solarisa, s padom cijene za 4 posto, no također uz nizak promet, koji je do podneva dosegnuo svega 29.000 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu

http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙