FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: najveća gubitnica dionica Diokija

Autor: scvi
ZAGREB, 20. kolovoza 2013. (Hina) - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi, Crobexi su danas u blagom minusu, pri čemu je najveći promet ostvaren dionicom HT-a, dok je najveća gubitnica dionica Diokija jer je odgođeno ročište na kojem se trebalo glasovati o planu restrukturiranja te tvrtke.

Crobex indeks oko 12,00 sati bio je u minusu 0,15 posto, na 1.840 bodova, a Crobex10 0,15 posto, na 1.036 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je tek 2 milijuna kuna, te je bio 1,45 milijuna kuna manji nego jučer u ovo doba.

„Crobexi su danas tek u blagom minusu, i čini se da se uspijevaju oduprijeti izraženijem negativnom raspoloženju na europskim burzama. No, prometi su niski; zasad se najviše trguje dionicom HT-a, a potom i Diokija, koja je ujedno i najveća gubitnica nakon što je jutros njome ponovno obnovljeno trgovanje“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom HT-a ostvareno je do podneva 539.000 kuna, a cijena joj je oslabila 0,23 posto, an 175,76 kuna.

Po likvidnosti slijedi dionica Diokija, sa 272.000 kuna.

Jutros je odgođeno ročište u predstečajnoj nagodbi za Dioki, na kojem je trebalo glasovati o novom Planu financijskog restrukturiranja te tvrtke.

Razlog odgode sezona je godišnjih odmora, koja je spriječila vjerovnike da se okupe na današnjem ročištu na Zagrebačkom velesajmu. U Diokiju se nadaju da će iduće ročište biti sazvano u roku od dva tjedna, te podsjećaju da je zadnji rok za predstečajnu nagodbu 13. listopada.

U međuvremenu, Zagrebačka burza je jutros obustavila trgovanje dionicom Diokija, dok se ne dozna ishod glasovanja, a ubrzo nakon što je objavljeno da je ročište odgođeno, i ponovno pokrenula trgovanje njome.

Trenutno je cijena dionice Diokija u minusu 15,82 posto, na 22,13 kuna.

Nešto više još se trguje i dionicom Valamar Adrije, kojoj je cijena oslabila 0,15 posto, na 162,57 kuna, te povlaštenom dionicom Adrisa, čija je cijena oslabila 0,53 posto, na 279 kuna.

Na europskim burzama danas su najvažniji indeksi oštro pali, jer investitore brine vjerojatno skorašnje smanjivanje Fedova programa otkupa obveznica, pri čemu je najveće gubitke pretrpio je rudarski sektor, senzitivan na gospodarske cikluse.

Londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu su između 0,6 i 1,4 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙