FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi prekinuli 4-dnevni pozitivni niz

Autor: scvi
ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi Crobexi su oko podneva bili u minusu, prekinuvši tako 4-dnevni pozitivni niz, pri čemu je najlikvidnija bila dionica Leda, a s padom cijene za 2,7 posto ujedno i među najvećim gubitnicama.

Crobex indeks oko 12,00 sati bio je u minusu 0,56 posto, na 1.843 boda, a Crobex10 0,38 posto, na 1.041 bodu.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,5 milijuna kuna, te je bio 3,5 milijuna veći nego jučer u ovo doba.

„Nakon četiri dana blagog rasta, danas su Crobexi oslabili. Tehnička slika Crobexa pokazuje formaciju koja se naziva 'glava i ramena', a ukazuje na negativni sentiment. Lijevo rame nastalo je 19. srpnja, glava 2. kolovoza, a desno rame jučer, kada je Crobex dosegnuo 1.854 boda, pa zato danas i vidimo njegov blagi pad“, kaže Siniša Gašparević, investicijski savjetnik u Sektoru riznice i investicijskog bankarstva Banke splitsko-dalmatinske.

Kolovoz je mjesec kada je mnogo neodlučnosti na domaćem tržištu, a i povijesno gledano, izvedba Crobexa nije bila pozitivna, dodaje Gašparević.

„Crobex se ne uspijeva probiti do 200-dnevnog pomičnog prosjeka, koji se nalazi oko 1.860 bodova. Sada se kreće između svog 50-dnevnog pomičnog prosjeka, koji je na 1.820 bodova, i 20-dnevnog, koji je otprilike na 1.845 bodova. Koji od njih probije, to će mu odrediti daljnji smjer“, zaključuje Gašparević.

Najveći promet ostvaren je do sada dionicom Leda, u visini od 1,8 milijuna kuna. Cijena joj se spustila 2,69 posto, na 8.000 kuna, te je ujedno ta dionica i najveća gubitnica među likvidnijim izdanjima.

Slijedi dionica HT-a, s prometom nadomak milijun kuna. Cijena joj stagnira na 176,3 kune.

U mirnom trgovanju, među likvidnijim izdanjima, po dobitku se ističe dionica Diokija, čija je cijena skočila 5,45 posto, na 24 kune, prekinuvši time 5-dnevni negativni niz.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙