FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi u blagom plusu na kraju tjedna

Autor: scvi
ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi danas su Crobexi u blagom plusu, prekinuvši 4-dnevni negativni niz, no uz skroman obujam trgovanja, a s obzirom da je vrhunac sezone ljetnih godišnjih, ne očekuje se puno dinamičnije trgovanje ni u drugoj polovini dana.

Crobex indeks oko 11,30 sati bio je u plusu 0,19 posto, na 1.834 boda, a Crobex10 0,22 posto, na 1.031 bodu.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,5 milijuna kuna, što je otprilike 500.000 kuna manje nego jučer u ovo doba.

„Nakon četiri dana klizanja, Crobexi su danas blago pozitivni, ponajviše pod utjecajem kretanja na europskim burzama. U fokusu investitora tek su uobičajeno najlikvidnija izdanja. S obzirom da je vrhunac sezone ljetnih godišnjih, ne očekujemo puno dinamičnije trgovanje u drugoj polovini dana“, ističe Ana Vitaić Gladović, analitičarka odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria.

Najlikvidnija je dionica HT-a, s ostvarenih 784.000 kuna prometa. Cijena joj je u plusu 0,16 posto, na 173,39 kuna.

Slijedi dionica Valamar Adrije, sa 165.000 kuna prometa. Cijena joj je skočila 1,94 posto, na 165,88 kuna.

U vrlo skromnoj trgovini, i većina ostalih turističkih dionica bilježi dobitke, pri čemu je cijena dionice Solarisa u plusu gotovo 6 posto, a Arenaturista 4,84 posto.

Na europskim burzama na početku današnjeg trgovanja indeksi su blago ojačali, jer su investitore ohrabrili najnoviji makroekonomski pokazatelji Kine, koji sugeriraju da će to drugo po veličini svjetsko gospodarstvo izbjeći naglo usporavanje aktivnosti.

Oko 11,30 sati londonski Ftse indeks bio je u plusu 0,25 posto, no frankfurtski DAX i pariški CAC izbrisali su jutrošnje dobitke, te su u blagom minusu.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu

http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙