FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: slabašno trgovanje moglo bi se nastaviti do kraja dana

Autor: scvi
ZAGREB, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Uz nizak promet, danas na Zagrebačkoj burzi Crobexi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja jer nema važnijih vijesti, a s obzirom da je većina tržišnih sudionika odsutna, do kraja dana ne očekuju se znatnije promjene na tržištu.

Crobex indeks oko 12,00 sati bio je u minusu 0,03 posto, na 1.835 bodova, dok je Crobex10 bio u plusu 0,17 posto, na 1.033 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 1,85 milijuna kuna, te je bio dvostruko viši nego u srijedu u ovo doba, no i dalje je riječ o vrlo niskom prometu.

„Crobexi danas blago osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, uz vrlo nizak promet. Do kraja trgovanja vjerojatno neće biti većih promjena, s obzirom da je većina tržišnih sudionika većinom na produljenom vikendu. Nešto više truje se tek dionicama HT-a i Adrisa“, kaže Ana Vitaić Gladović, analitičarka odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria.

Jedino je povlaštenom dionicom Adrisa do sada dosegnut milijunski promet, pri čemu joj je cijena ojačala 0,3 posto, na 281 kunu.

Po likvidnosti, slijedi dionica HT-a, s ostvarenih 182.000 kuna prometa. Cijena joj je oslabila 0,05 posto, na 173,84 kune.

Prometi iznad 100.000 kuna još su ostvareni dionicom Belja, čija je cijena oslabila 0,6 posto, na 65,53 kune, i Končar Distributivnim i specijalnim transformatorima, čija je cijena ojačala 0,08 posto, na 1.075 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu

http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙