FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarstvo - Hrvatska - ukratko do 17,30 sati

Autor: nbrc
ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled gospodarskih vijesti iz Hrvatske do 17,30 sati.

ZAGREB - Do sredine listopada planira se objava međunarodnog pozivnog natječaja za iskaz interesa za prodaju dionica ili dokapitalizaciju Croatia Airlinesa, potvrdili su danas iz Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. U drugom krugu natječaja bit će precizirani uvjeti privatizacije koji će biti i kriteriji za odabir užeg kruga ponuditelja. Za sada se planira ponuditi do najviše 49 posto udjela, kažu u Ministarstvu na upit o raspisivanju pozivnog natječaja za iskazivanje interesa za privatizaciju Croatia Airlinesa. Prema pisanju nekih medija, Vlada dokapitalizacijom ili prodajom dionica želi prodati hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, a kao zainteresirane aviokompanije spominju se Garuda Indonesia, kineski China Southern Airlines, kao i Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ZAGREB - Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture danas je izvijestilo i da će ministar Siniša Hajdaš Dončić između 26. i 30. kolovoza biti u službenom posjetu Indoneziji i tom prigodom razgovarati s ministrima iz resora pomorstva, prometa i javnih poduzeća, s predstavnicima indonezijske gospodarske komore te s čelnim ljudima nekolicine indonezijskih kompanija iz područja željezničkog, cestovnog, pomorskog i zračnog prometa. Među ostalim susrest će se s čelnicima indonezijske zračne kompanije Garuda, koja je, kako se navodi u priopćenju, u nekoliko navrata iskazivala interes o suradnji s Croatia Airlinesom, kao i s direktorom tvrtke Global Putra International Group, koja je iskazala interes ulaganja u Zračnu luku Osijek. Hajdaš Dončić sastat će se i s vodstvom indonezijske gospodarske komore te se naći s predstavnicima nekolicine kompanija koje su iskazale interes za poslovnu suradnju i ulaganja u hrvatske kompanije.

ZAGREB - Nakon četiri trgovinska dana rasta, vrijednost dioničkih indeksa Zagrebačke burze danas je pala za nešto više od 0,6 posto, Crobex je trgovanje završio s minusom od 0,61 posto, na 1.842,82 boda, a Crobex10 je smanjen za 0,64 posto, na 1.038,88 bodova. Redovan promet Burze iznosio je 9,9 milijuna kuna, a tri su dionice imale milijunske promete. Dionice HT-a imale su promet od 2,2 milijuna kuna, a cijena im je pala za 0,90 posto, na 175,90 kuna. Dionicom Leda trgovalo se za 1,7 milijuna kuna, uz pad cijene za 1,78 posto, na 8.075 kuna. Nakon jučerašnjeg pada za nešto više od 13 posto, dionica Diokija danas se oporavila i dan okončala na 28,12 kuna, što je 22,26 posto više nego jučer. Promet dionicom Diokija iznosio je 1,2 milijuna kuna. Po prometu slijedi dionica Valamar Adria Holdinga s 966,3 tisuće kuna i rastom cijene od 1,09 posto, na 163,59 kuna. Za 1,51 posto, na 123,85 kuna, porasla je i cijena dionice AD Plastika, koje je protrgovano za 823,7 tisuća kuna.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙