FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 19. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predstavnici nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača danas su nešto iza 10 sati u zgradi Vlade predali i urudžbirali svoje zahtjeve te zatražili da ih premijer Zoran Milanović primi u iduća 24 sata. Poljoprivednici su poslije predaje pisanih zahtjeva novinarima izjavili kako se nadaju da će se Milanović o njima u zadanom roku očitovati, u suprotnom će svoju bitku nastaviti pred Europskim parlamentom u Bruxellesu.

ZAGREB - Iz HNS-a su odbacili današnje novinske napise kako za iduće parlamentarne izbore pripremaju novu koaliciju, ističući da su stabilan partner u vladajućoj koaliciji sa SDP-om, IDS-om i HSU-om. "HNS je stabilan koalicijski partner. HNS ne izlazi iz aktualne vladajuće koalicije koju čini s koalicijskim partnerima SDP-om, IDS-om i HSU-om niti priprema novu koaliciju", priopćeno je jutros iz HNS-a.

ZAGREB - Osamdesetak radnika bjelovarske drvnoprerađivačke tvrtke Česma SP počelo je u 11 sati prosvjed ispred sjedišta Hrvatskih šuma na kojem su zatražili hitno rješavanje problema u kojima su se našli nakon što su Hrvatske šume postale vlasnicima nekretnina Česme u Bjelovaru. Povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) u Česmi SP Miro Šuderla rekao je Hini da danas vodstvo Hrvatskih šuma treba odlučiti o tome hoće li novi zakupoprimac, tvrtka Elda drvo, pokrenuti u Česmi proizvodnju.

SPLIT - Da su turisti zavoljeli Split govore podaci da je u prvih sedam mjeseci ove godine Split imao 170.000 gostiju koji su ostvarili 470.000 noćenja što iznosi povećanje od 20 posto u odnosu na prošlogodišnju turističku sezonu. I sam lipanj Splitu je donio povećanje od 23 posto jer je grad posjetilo 67.000 turista koji su ostvarili preko 220.000 noćenja.

ILOK - Muškarac čije je mrtvo tijelo jučer pronađeno na Dunavu je 40-godišnji Robert Miličević, a još se uvijek traga za 51-godišnjim Matom Papkom koji je također nestao nakon prevrtanja čamca na Dunavu kod Iloka u noći s petka na subotu, potvrdila je danas vukovarsko-srijemska policija.

ZAGREB - U mjestu Šandrovac kod Bjelovara jučer je poginuo 21-godišnji vozač mopeda, nakon što je na njega automobilom naletila isto toliko stara vozačica koja je, kao i još dvije osobe, teško ozlijeđena, izvijestila je jutros bjelovarsko-bilogorska policija. Nesreća se dogodila jučer oko 17,20 sati, kada je 21-godišnjakinja "opel astrom" varaždinskih oznaka vozila Bjelovarskom ulicom prema Velikom Trojstvu.

VINKOVCI - Zbog vožnje "mercedesom" 225 kilometara na sat cestom na kojoj je ograničenje brzine 90 kilometara na sat 27-godišnjeg Županjca jučer je s 6000 kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na godinu dana kaznila vukovarsko-srijemska policija. Policija je danas priopćila kako je neodgovornog vozača zaustavila na državnoj cesti D55 Vinkovci-Županja jučer oko 19,25 sati, u mercedesu njemačkih registracijskih oznaka.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙