FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: amat
ZAGREB, 28. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

MOTOVUN - Točno 90 naslova iz 29 zemalja s četiri kontinenta, od toga dvadeset dugometražnih naslova u glavnom programu, biti će prikazano u idućih pet dana na ovogodišnjem Motovun film festivalu, tzv. "brdu filmova", koji je svečano otvoren na glavnom motovunskom trgu. I ove godine filmovi u glavnom programu konkuriraju za nagradu "Propeler Motovuna" i nagradu međunarodnog žirija kritičara "FIPRESCI" dok će svi filmovi premijerno prikazani protekle godine u kinematografijama regije konkurirati za nagradu "Bauer" za najbolji film godine. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je nazočio svečanosti otvaranja novinarima je izjavio da od ovog festivala kao i svake godine očekuje zanimljivu produkciju koja je, kako je rekao, "različita od one tzv. tržišne produkcije". Osvrnuvši se na činjenicu da je ovogodišnji festival posvećen, kako su organizatori istaknuli "najvećoj europskoj nacionalnoj manjini Romima čija se elementarna prava ugrožavaju u nemalom broju zemalja", predsjednik Josipović je istaknuo da u Hrvatskoj također postoje problemi romske zajednica. Međutim, smatra on, ako se današnje stanje usporedi s onim od prije pet-deset godina situacija je puno bolja.

PULA - Svečanom dodjelom tradicionalnih nagrada "Zlatnih Arena" u pulskoj areni završen je 60. jubilarni Festival igranog filma u Puli koji je ove godine titulu najdugovječnijeg i najposjećenijeg hrvatskog filmskog festivala opravdao s rekordna 24 filmska naslova u nacionalnom programu. Od toga je 14 filmova prikazano u glavnoj selekciji, a još deset kao koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom. Pobjednik 60. festivala igranog filma u Puli je film "Obrana i zaštita" redatelja Bobe Jelčića koji je osvojio čak sedam "Zlatnih Arena". Osvojio je Veliku "Zlatnu Arenu" za najbolji film, a "Zlatne Arene" su još dodijeljene Bobi Jelčiću za režiju i scenarij, Bogdanu Dikliću za najbolju glavnu mušku ulogu, Nadi Đurevskoj za najbolju glavnu žensku ulogu, Mariju Iveziću za scenografiju i Erolu Zupčeviću za kameru.

UMAG - U sklopu 24. ATP teniskog turnira "Vegeta Croatia Opena" večeras je u Umagu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, održana donatorska večer Zaklade "Hrvatska bez mina". Time je nastavljena tradicija ove hvalevrijedne akcije koju zajednički organiziraju Zaklada za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina" i "Vegeta Croatia Open", na kojoj se prikupljaju sredstva za razminiravanje Hrvatske, a započela je prije tri godine. Ustvrdivši da se radi o iznimno značajnoj akciji predsjednik Ivo Josipović je novinarima istaknuo da ona osim plemenitosti organizatora pokazuje i solidarnost među županijama, u ovom slučaju Istarske i Ličko-senjske. Nakon što su prošle godine prikupljena sredstva uložena u projekt razminiravanja područja kod Smiljana u Lici, nedaleko rodne kuće jednog od najpoznatijih znanstvenika i izumitelja 20. stoljeća Nikole Tesle, sredstva prikupljena ove godine bit će uplaćena za razminiravanje područja Ličko-senjske županije.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙