FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 11. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

OGULIN - Danas je podno Kleka održan pravoslavni vjerski obred za 453 žrtve ustaškoga terora bačene u Klečku jamu tijekom proljeća 1941. godine. Komemoraciji, koja je održana u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjina grada Ogulina i Srpske pravoslavne općine Ogulin, prisustvovalo je 40-ak osoba, među kojima zamjenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević, predstavnici lokalne vlasti grada Ogulina i općina Krnjak i Plaški te predsjednik banjalučke udruge "Jadovno 1941." Dušan Bastašić. Nakon što je u ime SDSS-a položio vijenac za žrtve, Ljubojević je kazao da nije ovdje službeno u ime Karlovačke županije, ali da kao neposredno izabran dožupan iz redova srpske nacionalne manjine ima dužnost voditi računa i o tom segmentu položaja srpske nacionalne manjine, da se ne zaborave nevine žrtve.

ZAGREB - HVIDR-a Republike Hrvatske ocijenila je teškom provokacijom dolazak u Hrvatsku jednog od ratnih zapovjednika srpske paravojske Željka Vukelića i, kako ističe, šokirana je izostankom reakcija nadležnih državnih institucija i osude dolaska deklariranih pripadnika agresorske vojske na hrvatski teritorij. Jučer je u Žirovac, gdje je održan vjerski obred za srpske žrtve stradale u izbjegličkoj koloni između Gline i Dvora za akcije Oluje, stiglo dvadesetak srpskih ratnih veterana i članova obitelji stradalih, u organizaciji novosadske Udruge sudionika oružanih sukoba na području bivše Jugoslavije s predsjednikom Željkom Vukelićem, ratnim zapovjednikom diverzantskog voda 21. kordunskog korpusa srpske paravojske. U današnjem priopćenju Hvidra najoštrije osuđuje Vukelićev "nesmetani dolazak" budući da se, ističu, "radi o osobi koja je aktivno sudjelovala u četničkoj agresiji na Republiku Hrvatsku tijekom Domovinskog rata, a ni danas nimalo ne odustaje od svoje četničke ideologije".

RIJEKA - Požar na području Kripanj kod izletišta Platak sjeveroistočno od Rijeke danas se tijekom dana ponovno razbuktao ali je u 19,15 sati stavljen pod nadzor, doznaje se od Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. Požar je izbio jučer oko 11 sati na mješovitom travnato-šumovitom predjelu. Do večeri je stavljen pod nadzor i vatrogasci su dežurali na požarištu, a danas se, pomognut burom, ponovno razbuktao.

ZAGREB - Perzeidi, meteorski roj nastao od ostataka repa kometa, u narodu poznat pod imenom 'Suze svetog Lovre', svoj će maksimum dostići noćas, a najbolje vrijeme za opažanje ovog nebeskog vatrometa bit će od ponoći do jutra. Meteorski roj koji prividno izlazi iz zviježđa Perzej, pojavljuje se svake godine u kolovozu, a traje i do nekoliko tjedana. Ove su godine uvijeti za promatranje idealni jer će Mjesec zaći iza ponoći i svojom svjetlošću neće ometati vidljivost, samo treba naći mjesto bez javne rasvjete i uživati u spektaklu, poručuju iz Hrvatskog astronomskog saveza.

(Hina) xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙