FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pozitivno ozračje dok se čekaju novi pokazatelji

Autor: scvi
NEW YORK, 18. lipnja 2013. (Hina) - Američki terminski indeksi i danas su ojačali, najavljujući rast daljnji cijena dionica na Wall Streetu, jer se ulagači nadaju da dobrim podacima o gradnji stanova i inflaciji u svibnju u SAD-u, no trgovanje je oprezno uoči sjednice Feda.

Terminski Dow Jones oko 12,30 sati bio je u plusu 41 bod, tehnološki Nasdaq 10,25, a S&P 500 5,1 bod.

Investitori su na oprezu uoči zasjedanja Feda. Dvodnevna sjednica američke središnja banke bit će završena u srijedu, nakon čega će njezin predsjednik Ben Bernanke održati konferenciju za novinare.

„Investitori su se odlučili pričekati sutrašnje odluke Feda“, kaže Chris Beauchamp.

Nove smjernice investitorima bi mogli dati podaci o inflaciji u svibnju u SAD-u. Ekonomisti procjenjuju da je proasla 0,2 posto.

„U ovome trenutku u SAD-u je inflacija niska, što daje Fedu prostora da pričeka podatke o poboljšanju situacije na tržištu rada prije nego započne smanjivati program poticajnih monetarnih mjera“, kažu analitičari Danske Daily u svojoj bilješci klijentima.

Također, očekuje se i objava podatka o započetoj gradnji nekretnina u svibnju.

Uoči sjednice Feda, i na europskim burzama trguje se oprezno. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,8 posto, frankfurtski DAX stagnira, dok je pariški CAC u minusu 0,08 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙