FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak nakon dvodnevnog pada cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 12. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Sudeći po rastu terminski indeksa, na Wall Streetu bi danas cijene dionica mogle porasti, nakon dva dana gubitaka, no dobitci bi mogli biti ograničeni jer mnoge investitore i dalje brine da će središnje banke u svijetu uskoro početi zaoštravati monetarnu politiku.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je na dobitku 42 boda, tehnološki Nasdaq 13,25 bodova, a S&P 500 9,2 boda.

S&P 500 indeks jučer je pao 1 posto nakon što je japanski guverner razočarao tržišta kazavši da Bank of Japan zasad neće dodatno labaviti monetarnu politiku.

Nakon dva dana gubitaka, danas su i dionička tržišta u Europi u oporavku, a ojačale su i cijene američkih trezorskih zapisa, kao i tečaj dolara.

„Mislim da je općenito raspoloženje na tržištu malo konstruktivnije. Do trenutka kada Fed odluči smanjiti monetarne poticaje, vjerujem da će to već biti uračunato u cijene dionica i da neće potaknuti rasprodaje“, izjavio je Art Hogan, izvršni direktor pri investicijskom društvu Lazard Captial Markets.

Na europskim burzama cijene dionica danas su se oporavile, nakon dva dana gubitaka, pri čemu su najviše na dobitku bile dionice njemačke medijske grupacije Kabel Deutschland i lanca trgovina odjećom Inditex.

Londonski FTSE oko 13,00 sati bio je u plusu 0,13 posto na 6.348 bodova, frankfurtski DAX 0,04 posto na 8.225 bodova, a pariški CAC 0,55 posto na 3.831 bod

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙