FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: moguć nastavak dobitonosnih prodaja

Autor: scvi
NEW YORK, 13. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Na Wall Streetu bi i danas investitori mogli nastaviti s dobitonosnim prodajama dionica, sudeći po padu terminskih indeksa, jer mnoge brine da će središnje banke u svijetu uskoro početi zaoštravati monetarnu politiku.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je na gubitku 83 boda, tehnološki Nasdaq 10,5 bodova, a S&P 500 4,6 boda.

Minus terminskih indeksa uslijedio je nakon oštrog globalnog pada cijena dionica, dok investitori pokušavaju odgonetnuti kada će središnje banke, ponajprije Fed, smanjiti monetarne poticaje gospodarstvu. Upravo ti poticaji bili su glavni motor uzleta cijena na dioničkim tržištima od početka godine.

Neizvjesnosti je doprinijela i Svjetska banka, snizivši procjene ovogodišnjeg globalnog gospodarskog rasta. Sada očekuje stopu rasta od 2,2 posto, nešto ispod lanjskih 2,3 posto.

Od makroekonomskih objava, danas se očekuje izvješće o prometu u američkoj maloprodaji u svibnju, te podaci o tjednoj nezaposlenosti.

I na europskim burzama danas su nastavljene dobitononse prodaje, tako da je londonski FTSE oko 14,00 sati bio je u minusu 0,84 posto, pariški CAC 0,52 posto, a frankfurtski DAX 1,42 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙